Intruders (1992)
Geregisseerd door: Dan Curtis
Met onder meer: Richard Crenna, Mare Winningham, Susan Blakely
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Intruders
Een vrouw wordt in verwarde toestand op 30 kilometer afstand van haar huis gevonden. Ondertussen wordt in een andere stad een vrouw bezocht door gezichtloze aliens (verkleed als monteurs van het telefoonnetwerk). De vrouw valt flauw, wordt uren later naakt wakker en weet niet meer wat er is gebeurd, terwijl het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Beide vrouwen komen in aanraking met een psychiater die de schokkende waarheid achter deze onverklaarbare gebeurtenissen achterhaalt.

Erwinner
Heeft veel indruk op mij gemaakt toendertijd.
Vreemd, ik dacht dat dit wel een veelbesproken film was

Indalicio
Volgens mij was dit een mini serie die een paar jaar geleden in 2-voud op televisie werd uitgezonden. Als klein jochie had ik nog wel eens moeite om mijn ogen open te houden als de Aliens het huis binnenkwamen en met een operatie bezig waren, tegenwoordig staat hij hier in de kast stof te happen... binnenkort toch maar eens kijken, staat me nog iets bij van een heel bizar einde...

Djapio
Nou het was een apparte film
na 2 en half uur uitgezet
niet wetende dat hij nog maar 15 min duurde
maar de spanning was ver te zoeken
1e en de laatse keer dat ik hem gekeken heb

themaniacboy
De mensen die m een erg laag cijfer geven, weten niet wat het doel van de film is.
Ik vond hem prachtig en schokkend tegelijkertijd.
Deze film heeft veel meer aandacht nodig

Duurt veel te lang waardoor je de aandacht op gegeven moment kwijt bent.
Had wel meer over de Aliens qua informatie in gemogen.
Ook de spanning was iets te min.
Wat betreft de acteerprestaties was het gewoon goed.

mikey
Danny Curtis (een held) neemt flink wat tijd om dit sf verhaal te vertellen. Het is een combinatie van drama en horror. Je volgt dr Crenna en zijn zoektocht naat de waarheid als niet believer. Vandaar dat je tegen het einde het gevoel hebt dat niet alles keurig is afgerond. Sommige passanten lijken simpulweg vergeten tegen het einde dat ook wat klef wordt. Genoeg gezeikt: de film is ongelooflijk goed gemaakt en vreselijk eng. Gebeurtenissen zijn schokkender dan alle afleveringen van de x files bij elkaar. Curtis is geen krachtpatser maar een verhalenverteller en dat kan hij bijzonder goed. De sfeer zit geramd, de angst is ondraaglijk, de lage camerastandpunten zijn fantastisch, een lust voor mijn getrainde horror-oog. Zo ouderwets, zo fijn en mooi. Goeie rollen bovendien. Behalve die dame uit LA.
Voor conspiracy liefhebbers ook een must see.

keimpeS
Mooie sci-fi/alien-abduction film, bij soms tijden erg spannend en mysterieus. Ik heb het altijd al interessant gevonden ufo's etc. voornamelijk in mijn jeugdjaren. Het is wel een hele zit met een film langer dan 2,5 uur, maar zekers niet vervelend. Ik heb de dvd gezien en de kwaliteit was niet super, de film was 4x3.

arno74
Driedelige miniserie geïnspireerd door de alien abduction en UFO-verhalen uit de jaren '60. De film volgt hoofdzakelijk twee vrouwen die zo'n ervaring hebben meegemaakt, en hun directe omgeving. Wie docu's of iets anders over dit thema heeft gezien mist niets door dit over te slaan, het is een verfilming van het bekende verhaal. De duur is aan de lange kant, maar het laat zich wel bekijken. Een magere 3*.

MovieMind
Ahh de jaren 90, hoogtijdagen voor alles wat met aliens te maken had en de vormgeving van de greys.
Jaren waarin met name de serie the x-files furore maakte, waar ik zeker fan van was.
Deze film was mij onbekend en blijkt zelfs nog van voor de x-files te zijn.
Op het eerste gezicht een oubollige film uit de vroege 90's en met de gedachte dat ik 163 min. voor de boeg had leek het een vervelende zit te worden.
Maar mischien omdat ik onder andere een sciencefiction liefhebber ben, en wel een zwak heb voor dit soort verhaaltjes (ook fan van the x-files was) dat dit me aansprak.
De film had van mij wel wat korter gemogen want het tempo is wat traag, maar wist me toch te intrigeren. Verbazend weinig stemmen ook bij deze film hier op MovieMeter, wat in die tijd toch een vrij interessante film moet zijn geweest. (strakke poster ook)
Is me achteraf wel meegevallen..aardige film!

JazzySOB
Deze al wat oudere film die oorspronkelijk een miniserie was mag wel tot de klassiekers van het genre worden gerekend. Het verteld een verhaal gebaseerd op UFO abductionzaken en gebeurtenissen door de jaren heen. Het is geen spectaculaire film met veel special effects, al vond ik de UFO boven het meertje er behoorlijk overtuigend uitzien. Dit is ook niet de bedoeling van de film/serie. Het is vooral bedoeld om het verhaal te vertellen. Mare Winningham weet haar rol overtuigend neer te zetten en ook Richard Crenna vertolkt hier een overtuigende rol als psychiater. Wat mij betreft een meesterwerk. Het enige echte punt van kritiek is de slechte kwaliteit van het beeld. De miniserie is niet opgenomen op film maar op lage resolutie video in 4:3 formaat, dus echt bedoeld voor TV in de tijd dat er nog geen breedbeeld bestond. Dat is jammer, want deze film/serie verdient echt veel beter.

'Charmed'-actrice Shannen Doherty onthult dat haar kanker is uitgezaaid naar haar botten: 'Ik wil nog niet dood'

Ridley Scott waarschuwt voor de gevaren van AI: 'De mensheid is compleet f**ked'

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films

Sciencefiction-actiefilm 'Lucy' met Scarlett Johansson en Morgan Freeman vanavond op televisie
intruders
Realtimes | Publishing Network