• 9.371.622 stemmen

Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)

Animatie / Komedie | 97 minuten

Met onder meer: Michael Cera, Ricky Gervais en George Takei

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 20 juli 2022

Plot Paws of Fury: The Legend of Hank

"Time to mark some territory."

De vechtlustige hond Hank (Michael Cera) droomt ervan om een grote krijger te worden. De kat Jimbo (Samuel L. Jackson), ooit een beroemde krijger, is in een slechte toestand geraakt. Ondanks zijn slechte toestand neemt hij Hank met tegenzin onder zijn hoede. Jimbo leert Hank de vechtkunsten van een samoerai. Samen proberen ze te voorkomen dat hun stad Kakamucho in een kattenbak verandert.

Hank (stemrol)

Yuki (stemrol)

Ichiro (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 10 augustus 2022 in de bioscoop (The Searchers)

Klinkt als een makkelijke rip-off van Kung Fu Panda.

IMDb trivia schreef:

"Loosely inspired" by Blazing Saddles (1974). That film's director, Mel Brooks, is an Executive Producer of this film, and will voice one of the characters

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 10 augustus 2022 in de bioscoop (The Searchers)

Releasedatum verplaatst naar 20 juli 2022.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Zojuist gezien; prima. 3*. Droge humor; die vaker de plank mis slaat dan raak. Hoog kung fu panda gehalte; maar nergens vervelend.

avatar van Fikret8

Fikret8

Prima film, vergelijkbaar met de Kung Fu Panda reeks.

avatar van mrklm

mrklm

Ika Chu [Ricky Gervais] wil zijn macht vergroten door Kakamucho van de kaart te vegen. Hij ziet zijn kans schoon wanneer hij namens de Shogun [Mel Brooks] een nieuwe beschermheer voor het kattendorpje aan moet wijzen. Hank [Michael Cera] is een naïeveling die droomt van een leven als samoerai. Ika Chu’s droomkandidaat dus, maar na een moeizame start weet Hank contact te leggen met Jimbo [Samuel L. Jackson], een oud-samoerai die hem de kneepjes van het vak leert. De titel is een flauwe verwijzing naar een Bruce Lee-film en het scenario zit vol verwijzingen naar spaghettiwesterns en het werk van Mel Brooks (die meewerkte aan het scenario). De grappendichtheid is hoog, maar de kwaliteit laat veelal behoorlijk te wensen over. Het verhaal doet teveel denken aan Kung Fu Panda. Origineel is dit geenszins, maar Cera en Jackson doen hun best om er iets van te maken. Dat lukt ze slechts ten dele, wat dit vooral beschikt maakt voor jonge kijkers die Kung Fu Panda niet kennen. Ouders kunnen beter proberen een uiltje te knappen.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Zoals hier al vaker gezegd is, is dit vooral een film voor kinderen. Het is nergens goed. De grappen komen niet binnen en alle clichés zitten er weer in. Leuk om op een hete dag aan te zetten als de kinderen vakantie hebben en de ouders lekker buiten in de schaduw zitten. Want die hoeven zeker niet mee te kijken.

avatar van Film Pegasus

Het lijkt op Kung Fu Panda (maar met een hond), maar qua verhaal is het een remake van Blazing Saddles. Daar was het een zwarte sheriff in een conservatief stadje. Hier krijgen we een hond in een stad vol katten. Een manier om het verhaal opnieuw te vertellen zonder tegen teveel schenen te stampen. Al deed Mel Brooks (origineel regisseur en schrijver; stemmenrol in Paws of fury) dat met de nodige hilarische zwarte humor.

De film zoekt heel de tijd een balans tussen een kinderfilm en zwarte humor, tussen scherpe grappen en clichés, tussen visuele humor en eenvoudige animatie. Origineel is de film niet en de animatie zal geen potten breken. Tegelijk heb ik meer moeten lachen dan ik had verwacht en was het al lang geleden dat ik met een gelijkaardige animatiefilm mij zo heb geamuseerd. De film hoeft geen prijzen te winnen, maar verdient zeker meer aandacht dan veel andere animatiefilms.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Hele leuke film!

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een amusante en vermakelijke animatie.

De stuntelende hond Henk, wordt getraind als Samoerai.

In een katten dorp.

Als animatie, is deze fim, best mooi getekend, vooral de achtergronden van de natuur en het dorp.

Hond Henk is ook echt wel, grappig en een geinig karakter.

Een animatie die best leuk is, maar niet van het hoogste niveau.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegebracht en was niet mis. Deed natuurlijk wat denken aan Kung Fu Panda.

Er zaten wel wat leuke mopjes in en af en toe verbroken ze zelfs de 4e muur, wat het nog wat specialer maakte dan een traditionele animatiefilm.

De stemmen waren oké en verder zag hij er wel goed uit.

Kung Fu Panda is wel beter, maar deze was ook wel eens het bekijken waard.