• 9.182.040 stemmen

Geregisseerd door: Oxide Chun Pang

Met onder meer: Charlene Choi, Shawn Yue en Isabella Leong

Gesproken taal: Kantonees

Plot Mon Seung

Wing-na verliest van de een op de andere dag haar vriendje Seth. Om haar verdriet te verwerken maakt ze popjes van hout en schrijft ze in haar dagboek. Als ze Ray ontmoet kan ze haar geluk niet meer op. Hij lijkt als twee druppels water op Seth. Wing-na raakt steeds verder verstrikt in haar herinneringen aan Seth.

logo tmdbimage

avatar van Linn

Linn

Erg goede thriller!

Heeft me weer eens overtuigd van het kunnen van de Pang broers. De film is een beetje in de duistere sfeer van The eye en Re-cycle. Vage shots en scenes die met weinig gemaakt zijn maar toch erg veel spanning en waanzin bevatten maken van deze film een meesterwerkje 4,5*

!

Ik durf mezelf wel een verdoken Pang fan noemen. De meeste van hun films hebben redelijke issues, maar altijd brengen ze wel iets boeiends, iets dat bijblijft. Daarbij is het visueel vaak ook genieten, al is niet alles even consistent.

Ben dan ook telkens weer enthousiast als er een nieuwe Pang te vinden is. Met Diary leggen ze in ieder geval hun beste werk voor, en hoe!

Allereerst hebben de heren een geweldige visuele stijl, die in deze film imponeert. De link naar een Isabella is redelijk snel gelegd, zeker als er qua acteurs ook al een connectie is. Erg mooi, de hele film door. Van een ander euvel zijn ze jammer genoeg niet helemaal verlost geraakt. Typisch dat hun films doorspekt zijn van een erg aanwezige soundtrack, die vaak erg sterk is, maar ook af en toe compleet vals klinkt. Jammer, want haalt soms toch wat de sfeer en het ritme uit de film.

Het begint allemaal redelijk vreemd, en lang lijkt het een romantisch drama met duistere ondertoon te zijn. Tot de eerste echt geweldige scene komt. De donderwolk/pop scene toont dat er toch echt meer aan de hand is, visueel imponerend en sferisch perfect uitgevoerd.

Typisch zo'n scene die je als kijker gerust stelt. Niet veel later komt dan een magistrale eet/tafelscene. Typisch zo'n scene die een klassiek regisseur laat oplossen door z'n acteurs aan het werk te zetten en alles braaf te registreren. De Pang broertjes lossen dit op met een staaltje heerlijk audiovisuele filmtaal. Veel beter

Wat volgt laat ik liever in het midden, vergelijkingen met andere films vormen teveel spoilers op zich, maar het kunstje dat de Pangs uithalen is geniaal in z'n eenvoud. Enig vergelijk wat wel zonder al te veel gespoiler kan gemaakt worden is met Calvaire. Diary is ook zo'n film die vol potentieel begint, waar je moeilijk grip op krijgt, en die daarna met een stevige mokerslag overtuigt.

Heerlijke stukje cinema dit. De Pang's tonen eindelijk weer waartoe ze in staat zijn. Visueel machtig, uiterst effectief en sfeervol, enkel een valse noot in de soundtrack af en toe.

4.5*, dik

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Nadat Bangkok Dangerous mij onlangs zo goed beviel, was ik erg benieuwd naar deze film.

De kleuren zijn magisch mooi. Veel oranjegeel, groen maar ook bruinachtige tinten. De kleuren zijn eigenlijk net zo wisselend als de muziek. Soms warme kleuren die duiden op een in de lucht hangende romance. Dan zwart - wit beelden, die soms moeilijk te plaatsen zijn en dan weer donkere kleuren waarbij je geconfronteerd wordt met wat duistere, onheilspellende zaken. Ik ben zelfs een paar keer flink verschoten.

Qua special effects wordt er nauwelijks uitgepakt en toch wordt er hier een sfeer gecreëerd waar je u tegen kunt zeggen. Het kleurengebruik is zoals gezegd visueel machtig, de onaflatende muziek laat ruimte over voor eigen interpretaties bij het vissen naar de bedoeling achter bepaalde scènes. De suspense druipt er vanaf, hoe zit de vork nou werkelijk in de steel?

Daar waar Bangkok Dangerous een energieke, hyperactieve montage kende neemt deze film met minder genoegen. Maar net zo doeltreffend hoor. Als je maar beelden blijft doorgeven van poppen, borden en andere hebbedingetjes dan mist dat hier zijn doel. Het is vooral de combinatie van inzoomen op voorwerpen, de begeleidende muziek en de gezichtsuitdrukkingen die voor veel sfeer zorgen. Het versterkt alleen maar het door mysteries omringde verhaal. Er is werkelijk geen vat op het hoofdpersonage te krijgen.

Hierboven wordt al een staaltje audiovisuele filmtaal omschreven. Dat is kenmerkend voor deze film. Absoluut hoogtepunt was voor mij de scène dat Wing - Na, Ray tegen het lijf liep. Daar waar velen ervoor zouden kiezen om bij een 1ste ontmoeting, uitgebreid in beeld te brengen of beide personen toenadering zoeken of juist van elkaar weglopen. Zegt een aanblik van de schoenen van beide personages meer dan genoeg.

Een minpunt is dat het politieverhoor richting het einde iets te veel tijd in beslag neemt. Spannende thriller. Voor degenen die willen huiveren. 4,5*

Zag deze al in de videotheek staan.

Hoewel "al" natuurlijk tekenend is voor de release situatie in de Benelux. De film reeds een half jaar geleden gekeken en ondertussen al een maand of 3 op DVD thuis. En dan nog steeds verwonderd zijn dat hij "al" uit is.

Goto

Weet iemand of de HK editie van deze film de moeite waard is? Wou ik al een tijdje terug aanschaffen maar het risico was wat te groot. Heb zelf meerdere HK edities, sommige goed, sommige banaal slecht.

Mooie editie voor zover ik heb gezien, heb hem zelf ook. Al ben ik daar niet de meest betrouwbare bron voor, ik ben vaak al blij met een aardig covertje en dat de DVD uberhaupt bestaat met EN subs

Maar wat betreft die HK releases, van de recente (pak en beet laatste 2-3 jaar) heb ik nog geen echt slechte releases gemerkt. De tijd van de goedkope bootlegs is daar ook al een tijdje voorbij.

avatar van starbright boy

Mijn ervaring in het algemeen met Hong Kong-DVD's is dat recente films doorgaans redelijk tot goed zijn, maar dat het vooral uitkijken is met films die ouder zijn dan een jaar of vier, vijf en helemaal als de release ook al wat ouder is.

Goto

Tja mijn versie van the city of lost souls is bv. erg slecht. Matige kwaliteit en ook nog eens een flipper.

Maar iniedergeval bedankt, zal eens kijken. Lijkt me een prachtfilm.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

de eerste 55 minuten waren in mijn ogen rete saai. en dat kwam niet door de acteurs (die waren goed) en de beelden waren erg mooi! maar het verhaal duurde en duurde maar.... en ook die foute piano/viool muziek het eerste halve uur was erg vervelend. ik wist dat er iets heel anders aan de hand was, dat was duidelijk, maar het duurde erg lang voordat die er uit kwamen. en zelfs na de eerste uitleg kwam er een tweede die weer heel anders was. ik zal niet teveel zeggen, maar op een paar mooie shot's na en een grappig einde, was het in mijn ogen een trage film. een 2.5 voor de beelden en acteer werk!

Goto

Mijn voorlopig 4e en beste Pang.

Waar hun vorige films er visueel al prima uitzagen gaat deze een stapje verder. Prachtige standpunten, kadrering en look. OH komt met een Isabella vergelijking die ik enkel kan aansterken. Ook de soundtrack is prima verzorgd. Soms wat te veel op de voorgrond waardoor het wat drammerig wordt. Meestal is het echter goed gekozen en sfeerversterkend.

Het verhaaltje is simpel maar wordt sterk uitgewerkt. Spannend of eng is de film niet maar er kruipt toch een gevoel van ongemakkelijkheid in. Prima film maar een echte thriller of horror hoef je niet te verwachten.

avatar van Macmanus

Macmanus

Is hier een dvd van te vinden?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Lag onlangs nog bij de Boudisque voor een respectabele prijs van ik meen, rond de 6/7 euro. Overigens moet je er wel een regiovrije dvd - speler voor hebben.

avatar van Woolf

Woolf

Is het heel erg dat ik in slaap ben gevallen. Ik vond het vooral saai. Mogelijk heb ik een verassende wending gemist en zal het binnenkort nog eens proberen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Mon Seung wordt eigenlijk pas veel te laat echt interessant. Dat duurt een minuut of veertig namelijk.. Weliswaar is het nog wel om aan te zien, maar het is vooral veel van hetzelfde.

Ik moet zeggen dat de tweede helft wel een hoop goed maakt, lekker sfeertje, veel vaag gedoe ( ) en nog spannend ook.

3.5*, al denk ik wel dat ik deze nog een tweede keer moet zien, niet in twee etappes en wanneer ik niet moe ben (gisteren viel ik bij het eerste deel bijna in slaap).

avatar van Cosoco

Cosoco

Gave film!

Verhaaltje is uiteraard niet zo origineel meer, maar de uitwerking is gelukkig erg sterk. Vond de eerste helft juist ook wel fijn. Veel mooie shots met meesterlijke belichting, en vooral een prachtige score (heb die valse noot gelukkig niet gehoord ).

Alleen de laatste 10-15 minuten (politiebureau) doen een beetje afbreuk aan de film. Wat mij betreft had de film gewoon in het huis moeten blijven. Voegt helemaal niks toe.

Maar verder erg genoten. Vooral die pop/donderwolk scene is echt geweldig. Maar eens wat meer Pangs opzoeken.

avatar van Observator

Observator

Cosoco schreef:
Had voor mij toch wel toegevoegde waarde. Vond de scène bijvoorbeeld waarin ze verteld over de tv-reporter met zijn verborgen berichten erg tof. Sterk verteld, mooi in beeld gebracht. Markant actrice ook.

Best Pang die ik tot zover gezien heb.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Het eerste wat opvalt is dat het erg mooi geschoten is. Door mooi kleurgebruik en van de juiste hoeken krijgen we mooie beelden voorgeschoteld. Helaas is daar het meeste positieve ook wel mee gezegd. De film heeft last van een soort van overorkestratie voor films; teveel muziek (soms mooi, maar vaak ovedreven) die bijna elke dialoog op proberen te lappen waardoor het spannend lijkt, maar de eerste helft van de film is eigenlijk gewoon heel erg saai. Ook met de zwart-wit beelden en rare special-effects kwam het op mij erg over als stoerdoenerij. De tweede helft wordt het verhaal eindelijk - op een originele wijze, dat wel - vertelt. Maar op dit moment kon de film me al lang niet meer boeien en maakte het me werkelijk geen drol uit hoe het nou in elkaar zat. Ik had zelf al snel een idee en die klopte grotendeels, dus echt verrassingen kwamen er niet meer. Vervelend en langdradig filmpje. Maar zo'n film zal mij ook wel niet als doelgroep hebben.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Zo gave score zeg, zorgt vrijwel geheel voor een sterke duistere sfeer. Past ook prima bij de geestelijke toestand van de vrouw, sowieso wel een aansprekend onderwerp. Wel jammer van de piano-stukken tussendoor die overkomen als een vijfjarige die aan het pingelen is. Aan de andere kant geeft het wel weer een leuke overgang op de plotselinge rare situaties die ondersteund worden door de aparte sound (geluid op hard helpt mee, al moet je dan wat geschreeuw op de koop toe nemen).

Visueel zitten er aardige dingen in die slim uitsteken bij de soberheid van de setting. De eerste drie kwartier tot een uur vind ik dan ook het best met de 'bekende' scene en de verwarring. Daarna wordt het te lang uitgesmeerd (ondanks de korte speelduur), de uitleg is een beetje mosterd na de maaltijd. Dat het afstevende op iets met poppen was wel duidelijk, hoewel het nog een verrassing voor me was dat het om d'r vriendin ging en niet d'r vriend.
3,5*, stukken beter dan Gin Gway (de enige Pang die ik eerder zag)

avatar van Reinbo

Op zich hou ik wel van dit soort filmpjes en ook de pang broertjes doen het doorgaans goed bij mij, maar vond deze helaas niet echt goed. Aanloop is veel te lang, duurt ongeveer een uur en het was natuurlijk allemaal wel een beetje voorspelbaar.

avatar van Querelle

Querelle

In het begin overheerste vooral scepsis bij mij. Lelijk en sentimenteel vond ik het vooral.
Grijs grauwe tinten, contrastrerend met fel geel (niet mijn favoriete kleur), en sentimentele pianomuziek, afgewisseld met opgefokte digitale geluidseffecten.
Vervolgens een uitleggerig tekstje (van wie? Dat was dus de incognito gereïncarneerde psychiater uit Psycho en al haar navolgers, die het nodig vond, om voordat het werkelijke "drama" begint de kijker te informeren over paranoia en schizofrenie).

Maar dan komt de scene met de donderwolk en een aantal andere erg mooi vormgegegeven waanbeelden. Door de manier waarop dàt was gedaan begon ik eindelijk te denken dat dit nog wel eens een goede film zou kunnen worden. En dat werd het ook. Strak tempo, functionele shrikeffecten, gave waanbeelden en vol met plottwisten, (al ben ik daar niet zo'n grote fan van, op het eind zat er ook wel een plottwist te veel in.)
Maar al met al is dit een aardige thriller die halverwege in stroomversnelling gaat en vanaf dat moment goed weet te entertainen.

Blijft gaaf.

Het ziet er allemaal super uit, in mijn originele reservaties over de soundtrack kan ik me ondertussen ook niet meer vinden en wat Choi, geen al te beste actrice, hier voor elkaar krijgt is toch ook bewonderenswaardig.

Mon Seung blijft een geweldige film, die perfect laveert tussen drama, fantasy, mysterie, horror en thriller, zonder geforceerd over te komen. Het begint erg rusig allemaal, mensen die meteen vol in de actie hopen te zitten komen inderdaad bedrogen uit, maar ongeveer halverwege gaat het helemaal los zonder nog tot stilstand te komen.

Blijft een geweldig filmpje dit, makkelijk het beste wat Oxide Pang ooit gemaakt heeft. En dat ene reboot moment blijft voor mij één van de meest memorabele filmmomenten ooit.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van Cikx

Cikx

Na Guilty (2015) weer zo'n heerlijk broeierig filmpje uit Hongkong. Dit is hoe ik (psychologische) horrorfilms het liefst zie.

Helaas heb ik hem in erbarmelijke kwaliteit moeten bekijken, waardoor de film op visueel gebied niet helemaal overkwam zoals bedoeld. Erg jammer dat hij ook vrijwel nergens te vinden is om te kopen op DVD, laat staan Blu-Ray.

Ik moet ook bij deze Onderhond weer bedanken. Dit soort films waar je anders nooit iets over zou horen zijn altijd van harte welkom.

avatar van Flavio

Flavio

Matige film waarin aardige visuele vondsten niet kunnen verbloemen dat het maar een een mager verhaaltje is. Ook erg irritante overacting hoofdrolspeelster, die druk in de weer is met snel op en neer schietende ogen en een hoop theatrale gebaartjes om maar aan te geven dat ze psychisch niet helemaal jofel in haar vel steekt.

avatar van joolstein

joolstein

Een maaltijd kan je met kruiden op smaak brengen, en zo werkt het met films ook wel een beetje. Waarbij de spannende gebeurtenissen dan de smaakmakers zijn. Echter deze film voegt totaal geen spanning toe aan zijn verhaal. In de totale film is er geen vleugje of toefje spanning te vinden. Veelal zien we actrice Charlene Choi jammeren over haar verloren vriendje en eten bereiden of nuttigen aan tafel. Zij is leuk om te zien maar haar acteerwerk is ronduit slecht. Dieptepunt zijn haar woede-uitbarstingen, die zijn niet om aan te zien. Daarnaast zijn er zo verschrikkelijk veel verwijzingen naar de gemoedstoestand van Choi, dat de kijker maar weinig moeite hoeft te doen om te weten dat het niet helemaal klopt. Hieronder wordt over een vermeend los gaan gesproken, echter heb ik die niet kunnen ontdekken. Na meer dan een uur is er wel een soort van opleving/clou maar die kabbelt net zo rustig voort als al het voorgaande. Om vervolgens tot overmaat van ramp ook nog eens doodleuk het begin te herhalen. Op muziek bij een film let ik niet zo heel vaak maar hier irriteerde ik me mateloos aan de foute liftmuziek of tenenkrommende dramatische deuntjes. Kortom deze film was voor mij niks minder dan een zoutloos geheel!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik heb niks toe te voegen aan de recensie van joolstein. Dit is exact de Aziatische cinema waar ik mij aan erger: traag, herhaling, een verhaal dat nodeloos complex wordt gemaakt zodat het toch nog intelligent overkomt. Nu heb ik het wellicht niet helemaal begrepen maar pfff ik heb ook geen zin om mijn hoofd daar over te breken, vermoeiende film.