• 9.370.234 stemmen

Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix (2007)

Komedie / Familie | 67 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 februari 2007

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix

Ernst en Bobbie gaan de confrontatie aan met de gewiekste industrieel Wolter Onix. Onix wil een prachtig bos met de grond gelijk maken en het liefst heel Nederland asfalteren. En dat zien Ernst en Bobbie helemaal niet zitten. Ze proberen Onix te stoppen maar gemakkelijk zal dat niet worden.

avatar van Dragoon

Dragoon

bassie en adriaan vond ik vroeger altijd zeikerds,ogeintereseerd, en saai.

Maar ik vond e&b en de rest juist wel met vel enthousiasme spelen. (vroeger dan.)

Wouter schreef:

Ik heb nooit meer dan een paar seconden E&B gezien, maar het deed me arg an B&A denken. En die heren hebben nog nooit iets goeds gemaakt. Door de jaren werd het niveau steeds bedenkelijker.

Neem aan dat je geen kleuter bent. Laat die groep lekker beslissen of het leuk is of niet, wat een gezeur hier.

Haarlems Dagblad Leidsch Dagblad

Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix heeft al ruim 100.000 bezoekers getrokken sinds de bioscooppremière bijna twee weken geleden. De familiefilm wordt daarom beloond met een Gouden Film, aldus het Nederlands Film Festival dinsdag.

Wie niet?

avatar van by_the_way

by_the_way

Dragoon schreef:

bassie en adriaan vond ik vroeger altijd zeikerds,ogeintereseerd, en saai.

Niet te geloven het boeit me niks maar ik zie 10.000 keer liever Adriaan dan die blije kop van Bobbie.

avatar van by_the_way

by_the_way

FillumGek schreef:

Geen kinderen zeker?

Je hoeft echt geen kinderen te hebben om te weten wie dit zijn... Je ziet spotjes op tv, op straat posters als ze weer een 1 of ander tournee doen.

avatar van raymon

raymon

Heeft nu al 100.000 bezoekers getrokken in anderhalve week tijd, en staat op dit moment op 2 in de box office toch beter verwacht door het publiek ( de kinderen ) dan ik had verwacht zal waarschijnlijk de 400.000 wel halen...

Quido

Als er een soort film is dat gegarandeerd scoort zijn het dit soort films wel. Vierhonderdduizend wordt denk ik nog krap. Komt nu ook met name door de vakantieperiode.

avatar van RyanB

RyanB

Ik ben der met me broertje en zusje mee naar de bios geweest en die vonden hem geweldig en om eerlijk te zijn, ik vond het ook niet saai om naar te kijken. 2 punten omdat de film een beetje kort is.

Quido schreef:

Wie niet?

Ik!

Vind ze vreselijk irritant.

Quido

Daar gaat het in deze niet om ...

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Wouter schreef:

Als je niks nuttigs te melden hebt, zeg dan liever niks.

B&A vond ik vroeger erg leuk, en ik kan er nu ook nog van genieten als wijze van jeugdsentiment.

E&B heb ik nooit kunnen waarderen, maar ik kan me voorstellen dat de jonge doelgroep van nu, dit duo wel amusant vind.

Quido schreef:

Daar gaat het in deze niet om ...

Jawel.

Ik snap niet dat er mensen zijn die hiervoor naar de bioscoop gaan.

Op tv zie je ze ook en daar zijn ze al vreselijk.

Maar blijkbaar denken heel veel andere er anders over. Mag, alleen snap ik dat niet.

TimD

Dat heet meningsverschil en verschil in smaak. Jij hebt niet zo'n goede filmsmaak, en dat is mijn mening. Die zullen we waarschijnlijk niet delen

hinie

Nee heb ik idd niet, geef het toe.

avatar van prometida

prometida

TimD, vind jij ze dan geweldig?

avatar van prometida

prometida

Ik vind er namelijk helemaal niets aan, erger me dood aan 2 van die vreselijk overdreven mannetjes altyd super vrolijk! Ik kan wel begrijpen dat jonge kinderen dit leuk vinden.. (eigenlijk niet, maar de meesten vinden dat blijkbaar) maargoed, dat het zóveel mensen zou aantrekken. Nee dat had ik niet verwacht.

prometida schreef:

Het merendeel dat dus gaat zijn ouders met kinderen, en die vinden het over het algemeen wel leuk. Die ouders kunnen dan misschien naar mate dat de kinderen zich geamuseerd hebben een punt aan de film geven.

prometida schreef:

TimD, vind jij ze dan geweldig?

Ik kan er om lachen en vindt het best leuk ja.

avatar van Wouter

Soeperman87 schreef:

Als je niks nuttigs te melden hebt, zeg dan liever niks.

Stel je niet zo aan.

Hij heeft wel gelijk.

avatar van kees vz

kees vz

bioscoopkaartje 10 euro voor een film van een uurtje feest t is gewoon een lange aflevering!!!!

avatar van cornelis

cornelis

Matinees kosten toch geen 10 euro?

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

hinie schreef:

Ik!Vind ze vreselijk irritant.
Volledig mee eens; dieptepunt in wat er ooit voor kinderen is gemaakt.

avatar van RyanB

RyanB

Dogie Hogan schreef:

Volledig mee eens; dieptepunt in wat er ooit voor kinderen is gemaakt.

ben jij nog een kind dan?

hoe kan je dan weten dat dit het dieptepunt is??

me broertje en me zusje vond deze film geweldig.

avatar van rondh

rondh

Wie had dat gedacht?

Ik. Je moest eens weten hoeveel kinderen er leven in Nederland onder 8 jaar.

Weet ik.

Heb erzelf 1, maar gelukkig vindt zij ze ook niks!

Wat een houding...

avatar van Mug

Mug

Ook mijn neefjes zijn helemaal weg van Ernst, Bobbie & De Rest. (de oudste heeft zelfs een dekbed-overtrek)

Toen ik klein was, vond ik Peppi & Kokki + De Berenboot helemaal geweldig. Als ik het nu kijk, verbaas ik me daarover. Hetzelfde als ik nu naar Ernst, Bobbie & De Rest kijk. Met schaamte kijk ik toe hoe m'n neefjes de twee adoreren. Ach ja, een simpele formule die werkt.

Verbazingwekkender vind ik de titel van de film. 'De Geslepen Onix'...al vele keren vroeg ik me af wat een onix was, nu blijkt het de naam te zijn van de bad guy ipv een soort steen/diamant. Vreemde titel-keuze.