• 9.376.792 stemmen

Deal (2008)

Geregisseerd door: Gil Cates Jr.

Met onder meer: Burt Reynolds, Bret Harrison en Shannon Elizabeth

Plot Deal

Tommy Vinson is een ex-gokker die 30 jaar geleden heeft gezworen nooit meer te gokken, nadat hij er niet was toen er een noodsituatie in de familie was. Tommy, die nu in de bagage-zaken zit, ziet op de televisie een pokerwedstrijd van een jongen, die hem aan zijn jongere zelf herinnert. Deze Alex Stillman wil niets liever dan prof-poker-speler worden, maar zijn ouders zien hem liever verder studeren. Tommy komt in contact met Alex en maakt een deal met hem. Als Alex precies speelt zoals Tommy zegt, zal hij hem op de grotere toernooien binnen loodsen. Dit gaat aanvankelijk goed en Alex wint de ene na de andere wedstrijd. Als Alex en Tommy ruzie krijgen lijkt de samenwerking over. Ondanks de bezwaren van Tommy's vrouw, heeft hij de smaak ondertussen weer te pakken gekregen en besluit de tournooien af te gaan met zijn poker-spel. Zowel Tommy als Alex gaan zo goed, dat ze allebei het einde halen van het poker-seizoen. Tommy zal hoe dan ook, Alex als tegenstander krijgen, om door te moeten naar de finale.

Tommy Vinson

Karen "Razor" Jones

Mike 'Double Diamond' Jackson

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voorspelbaar en gelikt dertien-in-een-dozijn pokerfilmpje, dat gelukkig nog wel prima weet te vermaken. Deal doet alles volgens het boekje; het verhaal is bijzonder voorspelbaar (want kom op, wie zag dat einde nu niet aankomen?) en ook qua montage, camera en acteerwerk gaat alles op de automatische piloot.

Desondanks weet Deal nog best te vermaken, mits je door die voorspelbare momenten heen weet te prikken. Het ziet er prima uit en het anderhalf uurtje zijn op zich zo om. Wel erg jammer van die nutteloze rol van Elizabeth. En die vader van Stillman (ene Gary Grubbs) acteerde ook wel heel erg slecht.

Toch 3 héle kleine sterren voor het amusement.

avatar van Theunissen

Deed me heel veel denken aan de film "The Color of Money" met Paul Newman en Tom Cruise. Het enige verschil was dat die film over biljarten ging en deze over kaarten.

Omdat dit min of meer een kopie was van die film was deze film zo voorspelbaar als maar wat. Enige verschil was dat deze slechter is.

avatar van DeCol

DeCol

Niet bijzonder, maar wel vermakelijk.

Deal is een pokerfilm die zich meet met Lucky you en ongeveer net zo goed is. Beide films missen wel iets waardoor het echt goed wordt. Deal is erg voorspelbaar zoals velen al aangeven.

Toch was het wel vermakelijk. Een luchtig tussendoortje. Harrison doet het zo slecht nog niet als poker-rookie, Burt Reynolds was ook niet onaardig, maar wat heeft die met zijn face gedaan? Zo strak als wat! Shannon Elizabeth hoort hier niet eens op de cover te staan, die heeft zo'n kleine rol. Verhaal rond haar was ook overbodig. Ze wilden gewoon een manier bedenken om Tommy en Alex uit elkaar te drijven en dat hebben ze simpelweg op deze manier gedaan, beetje jammer.

Leuk om wat grote namen zoals Phil Laak, Mike Sexton en Jennifer Tilly(actrice en pokerspeler) te zien. Wel erg jammer van het einde en iets meer focus op het pokerspel had wel gemogen. Vaak zie je de handen van de spelers, maar niet het deck, dan weet je nog niets.

Tenslotte toen Tommy, Alex erbij riep om mensen te lezen wat voor kaarten ze hadden. Hoe kon Tommy dat nou weten van die ene gast. Hij kijkt er even naar en weet wat hij heeft, onmogelijk.

Desondanks heb ik wel genoten en ik denk dat menigeen pokerliefhebber dat ook wel van Deal doet. Enkel "All In" is een waardeloze pokerfilm.

avatar van ®Tc

®Tc

Pokerfilms stijgen de laatste tijd als paddestoelen uit de grond. Niet verwonderlijk dat de originaliteit dan daalt. Maar als je eindes van andere films gaat kopiëren is het toch wel heel triestig gesteld met je scriptschrijver.

Grappig dat velen hier hetzelfde denken dan ik over Reynolds. Degelijk acteerwerk maar wat is er met die man gebeurd? Zo slecht dat die eruit zag door al die plastische chirurgie en dan nog z'n make-up. Eerder een parodie op Reynolds dan Reynolds zelf.

Best wel een leuk tussendoortje maar originaliteit en een goed filmtechnisch gedeelte is ver te zoeken.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Burt Reynolds en

Gary Grubbs...

Redelijk mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...