• 9.372.253 stemmen

Geregisseerd door: David Seltzer

Met onder meer: Michael Douglas, Melanie Griffith en Liam Neeson

Releasedatum: 5 juni 1992

Plot Shining Through

"He needed to trust her with his secret. She had to trust him with her life."

1940. Hitler is aan zijn opmars in Europa begonnen. De halfjoodse Linda Voss woont in New York en werkt voor advocaat Ed Leland. Ze koestert twee grote dromen. Linda wil haar familie in Berlijn uit de klauwen van de nazi's redden en ondanks het feit dat ze geen diploma's heeft, wil ze bewijzen dat ze een kei is in haar vak. Linda ontdekt dat Ed, met wie ze een relatie heeft, niet de man is die hij beweert te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Franze-Otto Dietrich

Margrete Von Eberstein

Hedda Drescher

Mann in Zürich

Stafson Von Neest

avatar van BBarbie

BBarbie

Het verhaal heeft iets weg van een stripboek, zeker in het tweede, zwakkere deel. Het hangt van onwaarschijnlijkheden aan elkaar, soms op het belachelijke af. Slordig ook dat de make-up van Melanie Griffith zelfs in de meest beroerde omstandigheden perfect in orde blijft, alsof ze zo van de cover van een modeblad is gestapt. Wat dat betreft is ze het evenbeeld van haar moeder Tippi Hedren, die er ook altijd perfect uitzag wat er ook gebeurde.

Daarnaast is Griffith als actrice helaas niet sterk genoeg om zo'n film te kunnen dragen.

Aan de andere kant kent het verhaal een heel aardig begin en later ook een aantal spannende momenten. En ook het camerawerk is best goed. Al met al: net geen onvoldoende.

avatar van Movsin

Movsin

Dit is zeker geen sterk oorlogsdrama. Niet dat er geen goed gefilmde scènes in zitten, maar het verhaal bevat ook wel wat onwaarschijnlijkheden, een niet zo handige en logische opbouw en momenten die niet "'au sérieux" te nemen zijn, dat ge moeilijk van een overtuigend en geloofwaardig gebeuren kunt spreken.

Teleurstelling. Was meer mee te doen, zeker met die cast.

Eigenlijk vond ik het mooie "I'll be seeing you" in regelrecht ballroom-style in het begin van de film nog één van de meest genietbare momenten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ik heb er een tijdje naar moeten zoeken om deze film op DVD te vinden, maar uiteindelijk is het me toch gelukt.

IK had ooit een stuk van deze film gezien, vele jaren geleden al, en heb nooit meer de kans gehad om hem terug te zien, en dus ook niet volledig. Toen ik het fragment zag was ik onder de indruk van de acteerkwaliteit van Melanie Griffith en wou ik deze film dus perse zien.

En ze heeft me zeker niet teleurgesteld, Melanie Griffith (ondertussen al enkele jaren mevrouw Banderas), dit is een van haar beste, zoniet de beste, acteerprestaties ooit.

En dat de film zich afspeelt tijdens W.O. II is mooi meegenomen, want het is toch mijn favoriete filmonderwerp.

Normaal ben ik niet zo te vinden voor een lovestory in een oorlogsprent, maar de prestatie van Griffith in deze film maakt alles goed.

Het scenario is ook niet slecht, al zitten er hier en daar toch wat ongeloofwaardige situaties.

Maar ik kan deze prent bijzonder warm aanbevelen, het is spannend en goed gebracht, ook met een puike Michael Douglas en Liam Neeson.

Wel een beetje spijtig dat men tegenwoordig zo weinig hoort van Melanie Griffith, op filmgebied dan.

Is en blijft een zeer mooie film, met een uitstekende Melanie Griffith en een nog jonge Liam Neeson.

En uiteraard ook Michael Douglas die de pannen van het dak speelt.