• 9.370.487 stemmen

Django Sfida Sartana (1970)

Western | 85 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Django against Sartana / Django Challenges Sartana / Django Defies Sartana

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Pasquale Squitieri

Met onder meer: Tony Kendall, George Ardisson en José Torres

Plot Django Sfida Sartana

Django (Tony Kendall) vindt zijn broer Steve dood. Hij is gelyncht na een bankoverval die Steve niet gepleegd heeft. Django gaat op zoek naar Steve's compagnon Sartana (George Ardisson). Wanneer ook Sartana onschuldig blijkt te zijn, gaan ze beide op zoek naar de mensen die achter de overval zitten.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net zitten kijken.

Aardige spaghetti western, welliswaar meer in de b-categorie, maar die na een wat twijfelachtig begin steeds beter lijkt te worden.

De hoofdrolspelers, Tony Kendall en George Ardisson (waar ik overigens nog nooit van had gehoord), als respectievelijk Django en Sartana, zijn misschien niet van het niveau Franco Nero en Gianni Garko, maar -eerlijk is eerlijk- ze weten toch behoorlijk nog wat van hun rol te maken en doen het zeker niet slecht.

De film is geen topper, maar in vergelijking met b.v. een waardeloos prul als "One Damned Day at Dawn...Django Meets Sartana", die behalve de titel feitelijk helemaal niet over Django en Sartana gaat, is deze toch nog zeer amusant en het kijken zeker waard.

Een dikke zes, ofwel drie sterren.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Matige Italo western. Heb ze beter gezien, maar heb mij er wel mee vermaakt. Geen voldoende. 2.5

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

De flauwe inhoud wordt hier en daar eens opgepoetst met de typische handelingen van de Spaghetti western en daar blijft het bij... Tja vlindertje streng maar rechtvaardig