Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Tom Roberts
Met onder meer: Thomas Kretschmann, Vera Farmiga en Daniel Brühl
Gesproken taal: Engels en Russisch
Plot In Tranzit
"From her greatest enemy came her greatest love."
In de chaotische nasleep van de Tweede Wereldoorlog wordt een groep Duitsers per ongeluk naar een door vrouwen beheerd Sovjet-gevangenkamp gestuurd. Daar aangekomen krijgen de bewakers de taak om de SS-officieren uit de groep te halen, maar dat blijkt nog niet zo simpel. Er begint een genadeloos kat en muis spel waarbij niemand ontzien wordt. Maar beide partijen leren van elkaar en komen er achter dat niets is wat het lijkt. Vooroordelen verdwijnen en liefde wordt op de meest onwaarschijnlijke plaatsen gevonden.
catweasel
Thomas Kretschmann, Daniel Brühl, Thekla Reuten en John Malkovich, dat moet wel een interessante film zijn. De poster vind ik erg mooi en ik ben dan ook zeker benieuwd naar de uiteindelijke film. Ik hoop dat de film hier in Nederland ook in de bioscoop komt.
vranque
Ach..... het gegeven was mooi maar de film wist op geen enkele manier mijn gevoelige snaar te raken. Sterker nog, ik had het gevoel zelf opgesloten te zitten in dit kille, met zoet overgoten drama.
Nee... Ik ben er nu van bevrijd en ik moet zeggen...dat lucht op.
Raffael77
Niet echt een super film. Malkovich speeld wel weer goed.
Maar de film is meer een soort shakespear. Alleen de zonnige kant te laten zien.
willemfilm
Een kwartier gekeken daarna uitgezet. Inderdaad een drama dit eerste kwartier. Engels sprekende Russische vrouwen met een vreemd Russisch accent. Duitsers die Engels spreken. Truttig geacteerd. Een C-film. Over het verhaal kan ik uiteraard niets zeggen. Lijkt me ook geen realistich gegeven. Netjes gekapte dames met keurige uniformen, net uit de stomerij. In eerste instantie dacht ik een flauwe sexfilm terecht was gekomen. Zelfs dat niet.....
michelmoviefan
Ik moest in het begin wel even wennen aan het idee dat een groep Duitse krijgsgevangenen door een stel Russische gevangenisbewaaksters bewaakt moesten worden. Dat is voor mij ook gelijk het enige echt negatieve dat ik bij deze film ervoer. Ik vond die vrouwen weinig geloofwaardig in die rol. Ze waren wel erg soft. Aan de andere kant was het net na de tweede wereldoorlog natuurlijk een supervreemde tijd dus wie weet. En na 20 minuten stoorde ik me er niet meer aan. Verder vond ik de film interessant. Ik vond het acteerwerk van de hoofdpersonen goed en het verhaal origineel. Wat mij betreft een aanrader. 3.5 sterren.
In het algemeen wil ik kwijt dat ik vind dat mensen die een film niet of nauwelijks gezien hebben geen cijfer moeten geven, je kunt je oordeel dan nergens op baseren.
AZkwast
Belabberde film. Vol verwachting klopte mijn hart, maar dat was tevergeefs. Russische vrouwen die zo vergevingsgezind zijn, na wat de duitsers hun allemaal aan hebben gedaan.
Wat me vooral tegen viel was dat iedereen Engels sprak.
timelezz
Echt een matige baggerfilm, trailer leek heel wat, maar de film gaat echt nergens over. Onrealistisch verhaal
De Blauwe Rijder
Mooie film. Je moet alleen geen spetterende oorlogsfilm verwachten. Goed gefilmd, goed geacteerd en een beetje surrealistisch. Minpuntje is wel dat het kennelijk nog na 8 mei 1945 lang en veel sneeuwde daar in Rusland.
Opportunist187
Mooi gefilmd goed acteerwerk het verhaal echter iets te soft de kameraden waren veel harder tegen de nazi's
Sergio
Wat een slechte film. De bewaaksters willen zich wreken op de Duitse gevangen maar dat duurt maar kort en het Russisch werkkamp wordt een soort vakantiekamp incl. seks. Thekla Reuten loopt rond alsof er een aflevering van Boerin zoekt man gemaakt wordt. Alleen John Malkovich als Pavlov maakt de film het uitkijken waard, al speelt hij dit soort rollen op de automatische piloot.
Guinness
Een kwartier gekeken.....
Waarom heb je dan een stem uitgebracht terwijl je maar een kwartier gezien hebt?
Heb hem nog niet gezien en ondanks de tegenvallende berichten ga ik hem binnenkort toch eens kijken.
DevilsKiss
Wat is dit een zwaar slechte film!
Net gekeken maar zat geen verhaallijn niks in.
En die Malkovich is een zware C-acteur, wat een walgelijke vent!!
Hoe hij Pavlov neerzette had niks met de werkelijkheid te maken!
Wat kan die vent toch traag lullen zeg niet om aan tehoren.. Pfff
Dan kijk ik nog veel liever een echt goeie Oorlogsfilm alles is beter dan deze Kut film!
Lekker laten liggen het is je geld niet waard!!
Quido
Stuurloos script en visieloze regie doen deze in potentie aardige prent de das om. Zelfs de topcast verdrinkt in deze modderpoel. Beroerde cinematografie ook overigens, leek alsof de cameraman voortdurend zijn eigen kaders aan het corrigeren was in zijn beweging. Met sfeervolle locaties alleen red je het niet ...
Wat is dit een zwaar slechte film!
Net gekeken maar zat geen verhaallijn niks in.
En die Malkovich is een zware C-acteur, wat een walgelijke vent!!
Hoe hij Pavlov neerzette had niks met de werkelijkheid te maken!
Wat kan die vent toch traag lullen zeg niet om aan tehoren.. Pfff
Lekker laten liggen het is je geld niet waard!!
Kan je niet wat minder agressief een recentie maken.
En malkovich is echt geen C acteur.
Saaaarrtje
vaag verhaal, slechte dialogen.
Acteurprestaties waren naar mijn mening ook niet fantastisch, met uitzondering van John Malkovich.
Jessen0wnt
Een net niet film. Het werd nergens interessant of leuk. Het acteerwerk, met vooral de onnatuurlijke dialogen lagen niet lekker. Het verhaal was een complicatie van allemaal andere films, om het zogenaamd aangrijpend te maken, wat totaal niet werkten. De muziek was wel mooi.
Carl
Nog nooit eerder een hollywoodfilm gezien?
Carl
een typische hollywoodfilm en inderdaad erg vermakelijk met al dat engels.
dat wetende, toch waardering voor de sfeer in de film, en het sterke ingehouden acteren van Malkovitch.
Staat tegenover dat de film qua verhaal aan het einde in elkaar plofte. Er was geen enkele reden om zo bruusk te eindigen. Men had gerust e.e.a. plotmatig en stilistisch nog wat verder uit kunnen werken.
2,5
Tarkus
Film waarin redelijk geacteerd wordt, maar die door het verkeerde taalgebruik, Duitse gevangenen in een Russisch kamp die allen Engels praten, totaal ongeloofwaardig overkomt.
Nochtans is de locatie en decors wel goed gekozen maar dat kan niet alleen de kwaliteit van deze film garanderen.
Spijtig, want het verhaal verdient beter.
Muggsy
Je wachtte op het moment dat Malkovich z'n personage eens vuur ging vatten maar eigenlijk gebeurde dat nooit. De altercatie na het terugvinden van de verstopte voorraden was voor mij het dieptepunt. Het Benny Hill-deuntje had daar niet misstaan. Ook het einde van de film waar snel een verhaallijn de kop op steekt over een groep muzikanten die zal optreden voor hun vijand scheen niet op zijn plaats. De hele teneur werd te mild.
De taal is het grootste struikel blok in deze film.
Het is mooi gefilmd en acteren was ook prima.
Verhaal was zeer interessant, alleen wel aan de softe kant.
Fryce
Slecht. Ik snap niet waarom ze iedereen engels laten praten, hoogst irritant. De film weet mij ondanks een leuk verhaal helemaal niet te pakken. Had veel meer ingezeten, maar verprutst.
gauke
Origineel script, gebaseerd op een waar verhaal, dat je bij aanvang nieuwsgierig maakt. De film is echter ontbloot van iedere spanning en diepgang en daardoor komt ie weining betekenisvol over. Jammer, want er wordt behoorlijk goed geacteerd. Dat deze produktie in het Engels is opgenomen in plaats van in de Russische en Duitse taal werkt bevreemdend.
eavymetal
De film is helaas ontdaan van alle spanning, en ook de diepgang is ver te zoeken, maar ondanks deze twee minpunten is de plot van deze film zeker interessant.
John Malcovich (de man die George Clooney in een aantal reclamespots steeds een bepaalde koffiesoort afhandig maakt) is in deze film te zien als een door de tweede wereldoorlog geharde Russische majoor, die het liefst alle SS officieren stap voor stap uit wil roeien.
Helaas laat John Malcovich in deze middelmatige film niet zien tot welke acteerprestaties hij in staat is, waardoor deze film één van de weinige films is waarvan ik spijt heb dat ik hem heb gekocht.
Humphrey
Ondanks de hoop negatieve kritiek en de opnames in het Engels, kan ik de film wel appreciëren. Niet echt een superproduktie, maar toch een goede evocatie van een periode - eerste winter na de capitulatie van Duitsland op 8 mei 1945 - van absolute onzekerheid en wraak. John Malkovich is zoals wel meer het geval is, de koele wrede kikker. Toch een heerlijk acteur. Ja een 3*.
Mr Thee
Middelmatige film. Mooie beelden. Werd wel nieuwsgierig na de eerste beelden. Je waant je direct in de oude Sovjet tijd. Daarna vond ik de film minder "echt" lijken dan de eerste beelden deden verwachten. Het is uiteindelijk te veel een "hap slik weg film". John M presteert het best van de cast maar excelleert niet. Thekla R vond ik wat tegenvallen: sprak als enige met een Gooise "r" i.p.v. met een Russische harde "r".
Number23
Weer zo'n niet boeiende film over de tweede wereldoorlog. Wederom is de historische waarde aanwezig en ziet het verhaal er ongetwijfeld leuk uit op papier, het heeft gewoon geen uitstraling. Acteerwerk is ook ondermaats. Farmiga is zowieso niks speciaals, Malkovich erg houterig, Bruhl is gewoon een matige acteur met een vreselijke kutkop en Kretschmann begint ook te vervelen. Dit is trouwens na Valkyrie, Der Untergang, The Pianist en Stalingrad dus de 5e oorlogsfilm met hem, hoezo typecasting. En ik weet zeker dat hij er in meerdere speelt.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

The Aryan Couple