• 9.372.317 stemmen

Uchûjin Tôkyô ni Arawaru (1956)

Sciencefiction | 87 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titels: The Cosmic Man Appears in Tokyo / Warning from Space / The Mysterious Satellite / 宇宙人東京に現わる

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kôji Shima

Met onder meer: Keizô Kawasaki en Toyomi Karita

Gesproken taal: Japans

Plot Uchûjin Tôkyô ni Arawaru

UFO' s worden waargenomen in de buurt van Tokio. Aangezien de wezens eruit zien als gigantische zeesterren kunnen ze de mensen niet benaderen zonder dat er paniek uitbreekt. Tot één van hen zichzelf opoffert en transformeert in een populaire zangeres. Ze waarschuwt de mensheid dat er een meteoor op de aarde zal crashen. Terwijl de meteoor steeds dichterbij komt probeert de mens een anti-meteoor wapen te bouwen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Kan het nog vreemder.

avatar van veron35

veron35

Ja. Wat dacht je van Santa Claus Conquers the Martians .

Mochizuki Rokuro

Ja, deze film staat ook al in de database! Net als de Gamera films die ik heb gekocht zat deze er ook tussen. De hoes alleen al was me die 5 euro meer dan waard (dat is wat hier de poster is). De film zal wel waardeloos zijn.

Mochizuki Rokuro schreef:

De film zal wel waardeloos zijn.

Amen

Die buitenaardse 'zeesterren' waren mensen die een laken om zich heen genaaid hadden gekregen en met hun armen wijd moesten gaan staan. En een prachtig lampje in de vorm van een oog op hun buik. Je kunt je voorstellen hoe Japan/De wereld in 1956 in angst en beven was bij deze invasie.

De film doet zijn best, maar het ziet er kluchtig uit (en dat is ook het aantrekkelijke), maar neemt zich zelf nogal serieus. Meer knipoog en fanatisme (zoals in de films van Honda (en niet allen bij Gojira)) zou niet misstaan hebben.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En weer een heerlijk onzinnige pulp-film.

Buitenaardse zeesterren (vrij duidelijk acteurs in een maf pakje) afkomstig van een planeet die precies in dezelfde baan om de Zon draait als wij-alleen dan dus net aan de andere kant, daarom hadden we ze nog nooit ontdekt.

Deze monsterlijke wezens die zich al gauw transformeren tot mens (jammer, jammer, jammer....) komen ons waarschuwen voor een op ramkoers met de Aarde liggende planeet.

Exit buitenaardsen....enter de giga vuurbol-planeet.

Enige overeenkomst met het begin van Kuifje en de geheimzinnige ster is puur toevallig???

wendyvortex schreef:

LOL - je geeft zelf het antwoord al:

Exit buitenaardsen....enter de giga vuurbol-planeet.

Dat eerste heb ik in Kuifje nog niet meegemaakt. Kuifje en de Geheimzinnige Zeester wellicht

avatar van ibendb

ibendb

Er is iets onmeetbaar charmants aan een bende figuranten in een klungelig zeesterrenpak. Zeker bij een midcentury horrorfilm is het smullen geblazen met deze campy nonsens.

Dit is ook echt alles behalve horror. Hetzelfde riedeltje wordt weer herhaald: Mensheid is slecht door atoombom uit te vinden, mensen gaan dood, aliens waarschuwen mensheid voor doem en dood, mensheid negeert het. Deze keer is er een extra dreiging, namelijk een planeet die op weg is om te botsen met de aarde. Lekker doomsday-achtig, zou je denken maar niets is minder waar. De film is namelijk best saai te noemen. Hoewel het hoofdpersonage, de alien zelf, best interessant is, komt ze nooit uit de verf. Het is alsof men elementen hebben samengeraapt maar zelf niet wisten wat ze ermee moesten aanvangen.

Het budget zal waarschijnlijk niet erg hoog gelegen want bij de langverwachte climax wordt er wel heel weinig getoond. Niet dat dit altijd nodig is maar als je steevast naar iets toe werkt verwacht ik wel dat we te zien krijgen wat er nu aan de hand is. Het is niet allemaal slecht want de sfeer zit wel goed en het ziet er allemaal charmevol uit.

avatar van ibendb

ibendb