• 9.374.902 stemmen

Met onder meer: Patrick Huard, Colm Feore en Lucie Laurier

Gesproken taal: Engels en Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Bon Cop, Bad Cop

"Shoot First Translate Later"

Op de grens van Franstalig en Engelstalig Canada wordt een lijk gevonden. De politie ruziet even over wie de zaak moet krijgen, want het hoofd van het lijk ligt in Quebec en de voeten in Ontario. Er wordt besloten er een gezamenlijke zaak van te maken en zo komt het dat twee rechercheurs de moord moeten zien op te lossen: David Bouchar, een onbehouwen 'Franse' lomperik die geen enkel respect heeft voor regels en procedures, en Martin Ward, een door de wol geverfde 'straight cop' die alles volgens het boekje doet en alleen geweld gebruikt als het echt niet anders kan.

avatar van Quido

Quido

Uitgekauwd concept dat echter in een leuk jasje is gestopt. Wat de actie en humor betreft valt de film wellicht ietwat tegen, maar het hoge tempo en de prima 'look' vergoeden veel.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Magertjes.

Niemand wist echt indruk te maken. Vooral Patrick Huard kwam erg monotoom over en zo'n stalen gezicht vind ik eigenlijk altijd jammer.
Het hele boeltje is redelijk verzorgd met de juiste belichting, goede cameraposities en een prima montage maar het maakt nergens indruk. Dat komt gewoon door het saaie plot en het einde dat je al van 347 kilometer ziet aankomen.
De scène in de studio vond ik nergens op slaan, nogal vreemd gedrag ook van die presentator. En het stuk met die wietplanten snapte ik niet echt... ze werden blijkbaar high terwijl het hele zaakje in de fik stond.

Zo weer vergeten.