• 9.176.172 stemmen

Geregisseerd door: Kôichi Chigira

Met onder meer: Takako Matsu, Eiji Wentz en Miki Imai

Gesproken taal: Japans

Plot Brave Story

Als de vader van 10 jaar oude Wataru het huis verlaat en zijn moeder naar het ziekenhuis moet, besluit hij zijn lot te veranderen door een door zijn vriend Mitsuru aangewezen deur te lopen. In een land van magie en monsters moet Wataru al zijn moed verzamelen om een reis te maken en uiteindelijk de Godin van het Lot te ontmoeten om zijn lot te veranderen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Miina (stemrol)

Joao (stemrol)

Cutts (stemrol)

Ki-Kima (stemrol)

Goddess of Destiny (stemrol)

avatar van Alwin_

Alwin_

Nou ben ik niet echt een anime liefhebber, maar ik vond deze wel aardig.

avatar van Chr.s

Chr.s

Tegenvaller.

Aantal leuke idëeen, maar het gebrek aan krachtige personages, afwerking en het geduld om het verhaal te vertellen ontbreken waardoor het aanvoelt als een film die zonder passie gemaakt is.

Verder is de muziek matig en duurt de film wat mij betreft te lang. Visueel zag het er oké uit, hoewel de cgi vaak erg lelijk is (gebruik het dan niet..)

2,5 omdat hij zo nu en dan best vermakelijk was.

avatar van Dopke

Dopke

Een niemendalletje.

Weinig dat er uit springt, met als premisse een goedaardig jochie dat van de echte wereld in een inspiratieloze fantasiewereld terechtkomt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Tree of Palme, wordt de fantasiewereld niet benut om helemaal los te gaan in achtergronddesign om de wereld een eigen identiteit te geven. Altijd spijtig als je in zo’n film niets nieuws voorgeschoteld krijgt.

Daarnaast ontstijgt het nooit het predikaat van kinderfilm. Een flauw moraal en de welbekende normen en waarden die je van ver aan ziet komen, en uiteindelijk het plot bepalen. Niet verwonderlijk natuurlijk, en op zich niet iets om over te vallen, maar het mist wel de diepgang in plotontwikkelingen of dialogen van bijv. Spirited Away om het voor alle leeftijden aantrekkelijk te maken.

Ik vond de integratie van 2d en 3d (en sowieso de kwaliteit van de animatie) overigens wel aardig. Het is geen Steamboy natuurlijk, maar ben onderhand al heel wat erger gewend. Over het algemeen waren er weinig momenten waar ik de combinatie storend en te opvallend vond. Daar staat wel weer tegenover dat de lengte net iets teveel van het goede is voor wat het biedt.

Onderhoudende film verder, vermakelijk en bevredigend einde, maar wijkt nergens van de welbekende paden af.

Alwin_ schreef:

Nou ben ik niet echt een anime liefhebber, maar ik vond deze wel aardig.

Ik ben toch een redelijk anime liefhebber, maar dit vond ik weinig.

Sowieso is het niet zozeer een film, maar een tegen stevig tempo afgehaspelde RPG omgezet naar film. Ik heb genoeg van die Japanse RPGs gespeeld om de hele setup een beetje beu te zijn.

Film is in z'n geheel dan ook pijnlijk voorspelbaar en onorigineel. 't Is een soort van LOTR maar dan in twee uur verteld. Ze hadden er veel beter aan gedaan hele delen uit het verhaal weg te laten, veel functie dan animatie showen heeft het toch allemaal niet. Behalve dan het vervelende moraaltje, dat hier al te erg in de verf gezet wordt.

Visueel is het een allegaartje aan stijlen met een dunne rode draad. Veelal matig tot lelijk, heel af en toe wel interessant. De integratie van 2D en 3D is degelijk, 't is vooral dat de 3D aardslelijk is, en het 2D gedeelte detail mist. 't Is geen Steamboy, nog minder een Innocence. 't is meer een veredelde OAV.

Flauwe film, die niks brengt eigenlijk, behalve wat samenraapsels van een hoop andere zaken. Die worden jammer genoeg weinig kundig gemixed, waardoor er enkel flarden van de film interessant weten te zijn.

Duurt daarbij ook nog een keer veel te lang.

avatar van Ramon K

Ramon K

OAV.

Ik zie die afkorting wel vaker maar wat bedoelt men hiermee?

Original Animated Video. Da's zoiets als straight to video animatie, meestal in een episode of 2-5 verpakt.

Wat beter geanimeerd dan TV reeksen, wat minder geanimeerd dan films. Concept dat door Oshii werd geïntroduceerd en aan populariteit won omdat men vrijer kon zijn (minder financiële druk).

De meeste anime miniseries op MM zijn OAVs (of OVAs - Original Video Animation). Bekendste is denk ik FLCL.

04 What Was The First Oav?

Contrary to popular beliefs, the first OAV was not Megazone 23 but rather *Moon Station Dallos* It came out a year before MZ23.(1984, where MZ23 was released in '85) - From a post by Gordon Waters

Dallos

avatar van Ramon K

Ramon K

Bedankt voor de info!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Onderhond schreef:

Original Animated Video.

Niet om lullig te doen, maar volgens mij wordt de afkorting OAV niet zo frequent meer gebruikt, omdat het te veel zou lijken op Original Adult Video.

De afkorting OVA (Original Video Animation) kom je vandaag de dag vaker tegen. De betekenis blijft uiteraard identiek.

Bron.

avatar van Zavo

Zavo

Een Ghibli-wannabe, die nooit het niveau van een echte Ghibli haalt. Het eerste uur is slecht, maar het verhaal wordt wat interessanter naar het einde toe.