• 9.373.946 stemmen

Qing Dian Da Sheng (2005)

Actie / Komedie | 106 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: A Chinese Tall Story / 情癲大聖 / 情天大聖

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Jeffrey Lau

Met onder meer: Nicholas Tse, Charlene Choi en Bingbing Fan

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Qing Dian Da Sheng

De film vertelt het verhaal van een beroemde monnik in zijn jonge dagen. Op de heenweg naar de stad Shache worden hij en zijn drie leerlingen door demonen aangevallen. De situatie loopt uit de hand en de leerlingen worden gevangen genomen. De monnik moet nu zijn leerlingen bevrijden, maar helaas wordt ook hij gevangen door de Reptielenkoning. Gelukkig is er nog een buitenaardse prinses die redding kan brengen.

Princess Xiaoshan

Sun Wukong

Pig Monk Zhu Wuneng/Piggy

Sand Monk Sha Wujing

Lord Chancellor Tortoise

Cool Ping

Jade Emperor

J.T.O

Het begin was geweldig. Prachtig muziek in een humoristische setting. Nicholas Tse die er als een idioot zat te dansen, het leek er op dat dit een geweldige comedy zou worden. Maar op een gegeven moment...

WERD HET ZO VREEEEEEEEEEEEEEEEEMDDDDDDDDDD!

Kijk zelf maar wat ik bedoel

2/5

Mjah.

Volgens mij zijn er weinig mensen op MM die deze film volledig op waarden kunnen schatten. Een typische HK parodie, waarvan ik best een hoop opgevangen heb maar waar vast nog veel meer compleet langs me heengeschoten is.

Typisch voor dit soort filmpjes is dat er van subtiliteit geen sprake is. Aan een razend tempo komen de meest in your face mogelijke grappen en visuals over het scherm gedonderd. Visueel is het erg interessante overkill kitsch, qua humor barst het van de verwijzingen en de gekende zwaar flauwe HK grapjes.

Lau parodieert hier zeker z'n eigen twee Odyssey films, maar ook stukjes en beetjes Avalon, Spider-Man en Star Wars (al die soundeffectjes ) komen vlot voorbij. Zoals gezegd is het moeilijk om de al maar de helft te spotten, ben benieuwd waar andere mensen mee aankomen.

Het verhaal stoomt ook in sneltreinvaart overal en nergens heen en het is dan ook bijbenen als kijker. Persoonlijk kan ik wel genieten van dit soort chaos. De CGI is bijvoorbeeld erbarmelijk maar zo overweldigend chaotisch dat het best z'n charme heeft.

Wie Tsark's remake van de Zu Warriors gezien heeft, weet wat te verwachten als hij het in z'n hoofd zelf even mixt met een hoop Stephen Chow.

Moeilijk aan te raden, sowieso is het publiek voor dit soort filmpjes redelijk klein.

Verdienstelijke 3.5*

J.T.O

Zu Warriors vond ik wel leuker dan deze hoor. Ik kon er niet echt van genieten en ik zag de verwijzingen niet zo, misschien omdat ik deze eerder had gezien dan Odyssey. Waar zag jij Avalon trouwens?

De ontploffing die vlak (2D) bleek en waar bullet time omheen gevlogen werd. Zit in de opening van Avalon, redelijk in het begin van deze film.

J.T.O

Ik kan het nu niet zo snel herinneren, ik kijk wel eens als ik het eens weer in mijn handen heb

avatar van belchinees

belchinees

Bis bis bis . Echtig waar, zin om direct opnieuw te kijken. Heb wel een goed gevoel over deze film. Kon me er prima in vinden.

Sterkste punt is het visuele. Het begon al aardig met mooie 'credits' op een hiëroglyfen-achtige background met een erg mooie font, en classy soundtrack (Joe Hisaishi)... brr rillingen. En dan die intro! Sfeervol, kleurrijk, plezierig. Had wat langer gemogen.

De visuele effecten gaan erover, en zijn misschien niet realistisch of whatever, maar ik apprecieerde dat wel. Gaf ook veel ruimte tot spelen met de visuals, en toch wel wat knappe dingen gezien hoor.

Ook een pluim voor de settings en de personages, schitterend.

Humor niet echt het hoofdpunt van de film, eigenlijk zelfs wat te weinig aanwezig vond ik. Voornamelijk de klassieke HK-grappen. Gelukkig waren er genoeg filmgenres aanwezig (drama, fantasie, romantiek) die dat goed opvulde.

Plot mocht ook wat anders, kon wel wat meer mee gedaan worden. Ik had hier wel graag Stephen Chow als Tripitaka gezien, en de plot aangepast aan Chow.

Soundtrack dik ok. Laat het plebs het maar stereotiep "Chinees restaurant"-muzak noemen, ik kreeg er kippenvel van.

Ik kom uit op 4*, zaten goeie dingen in, maar het plot kon toch beter.

avatar van Moonshade

Moonshade

Zoals de Chinese Odyssey films is A Chinese tall story een mix van hilarisch maar flauwe boel, verwijzingen naar andere films en hier en daar wat emotionele momenten. Het heeft zijn charme zou ik zeggen .