• 9.175.903 stemmen

Geregisseerd door: Shinji Higuchi

Met onder meer: Tsuyoshi Kusanagi, Kô Shibasaki en Etsushi Toyokawa

Gesproken taal: Japans

Plot Nihon Chinbotsu

Geleerden voorspellen, dat Japan binnen 40 jaar in de zee zal verdwijnen, door een verschuiving van een westelijk gelegen aardlaag. Doctor Tadokoro, de leider van een wetenschappelijk oceanografisch onderzoeksteam waar ook Toshiro deel van uitmaakt, berekent dat dit verschijnsel veel eerder zal plaatsvinden, namelijk binnen slechts een jaar. Hij legt de resultaten van zijn onderzoek voor aan de Eerste Minister Yamamoto, die besluit om een nieuw ministerie in het leven te roepen. Dit departement ter bestrijding van (de gevolgen van) rampen wordt geleid door mevrouw Saoro Takamori, die de meest geschikte van zijn ministers is om het probleem serieus te benaderen. Terwijl verdere aardbevingen, tsunami's en vulkanische uitbarstingen Japan teisteren, probeert de regering andere landen te bewegen om evacués toe te laten.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

matthijs_013

Jules [NL] schreef:

te huur vanaf 24-4

Echt waar?!

Yups, zag ook dat deze op DVD kwam. Beetje random keuze weer. Is ondertussen ook al een "parodie" op, genaamd The World Sinks Except Japan

dragje

Waardeloze kitsch. Alleen de begin scènes na de indrukwekkende doch ietwat cliché matige openingscène doet denken aan een reclamefilm voor D-Reizen.

Ondanks een indrukwekkende casting in deze film, een waardeloze flop. Op IMDB heeft het publiek nog medelijden, een 5.4 maar de boodschap is duidelijk, het geld had beter besteed kunnen worden.

Een 0.5. Zelden zo'n slechte film gezien

avatar van Reinbo

dragje schreef:

Een 0.5. Zelden zo'n slechte film gezien

Dat beloofd niet veel goeds, heb 'm net gehuurd.

dragje

Ach, als u niet vies bent van wat actie zult u wellicht een amusante avond beleven.

Mijn probleem met deze film is dat ik zo vaak van dit soort rampen films heb gezien. Niet dat ik iets tegen rampen films heb maar dit is er toch één uit een dozijn. Vrijwel niets valt in deze film als origineel te bestempelen. En dat vindt ik toch erg spijtig, met name omdat de casting opzienbarend is.

Reinbo schreef:

Dat beloofd niet veel goeds, heb 'm net gehuurd.

avatar van Reinbo

Idd niet best, langdradig en weinig boeiends . SFx zijn ok , maar te veel van het zelfde. Verder ontbreekt het volledig aan goede actie scenes. 1* al weet ik niet eens voor wat eigenlijk.... Misschien omdat ik binnenkort zelf naar Japan ga.

dragje

Gelukkig betreft het hier fictie en geen realiteit

Japan is not sinking, dat kunnen we in ieder geval concluderen

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Japan is gewoon een geweldig land, met hun anime alleen al, en dan maken ze zo'n film. IK HOUD VAN JAPAN. Echt was een geweldige film, ik ben verslaafd aan einde van de wereld dingen dus. Ziet er aardig real life uit. Behalve dan sommige stuken. Maar goed, dat verpest de film niet. 100 procent een 10!!!

avatar van raza1

raza1

Special effects waren te nep en te veel onnodige dialogen die nergens toe dienden. Weinig boeiende momenten dus. Geen aanrader.

Overdreven kritiek op dit filmpje.

Verhaaltje is inderdaad 13 in een dozijn, maar visueel vond ik hier veel meer in terug dan in andere rampenfilms. Vooral kleurgebruik was opvallend aangenaam.

Dat redt de film ook wel. Verder hebben we het allemaal al wel een keer gezien, hoewel de ramp hier toch wat op grotere schaal wordt weergegeven, en niet zozeer 1 aangekondigde gebeurtenis betreft.

Vond het allemaal vermakelijk, en af en toe best mooi in beeld gebracht. Voor nonsens als dit kan ik er dan wel 3* aan kwijt. Gezellig om een keer gezien te hebben.

avatar van Artemis

Artemis

Chattingforum schreef:

Yup en hier hebben de mensen duidelijk helemaal niks aan.

avatar van Onslaught

Onslaught

Op interntationaal niveau inderdaad niet echt bijzonder, maar voor de Japanse cinema is dit wel zeker een knap staaltje cinema.

De film bevat mooie effecten en een origineel verhaal. Tuurlijk hebben veel rampenfilms iets gemeen, maar dat is puur het genre waar mensen van houden of niet.

Ik weet niet of dit echt puut fictie is of dat het uiteindelijk ooit het lot van de Japanse eilanden zal zijn, maar zeker interessant om te zien op film.

een 3.5

avatar van bertito

bertito

Zwaar waardeloos ! Oninteressant geacteerd (met vele suffe oosterse hoofdknikjes) langdradig (eindeloos geouwehoer zonder actie) goedkoop (massa scenes zijn uit het dagelijkse leven geknipt waardoor figuranten onjuiste expressie op hun gezicht hebben) Sentimenteel (kind verliest moeder en wordt daarna weer gescheiden van haar ontfermster) Rampscenes zien er niet uit (komen uit het eerste het beste laptopje met een gratis programma) en zo kan ik wel doorgaan. Ze moeten zich schamen in het Land van de Reizende Zon. Let wel, ik ben gek op Apocalyptische films maar dit ...

avatar van xangadix

xangadix

dragje schreef:

p.s. off topic..... leuk spelletje... haal producties weg, plak een "c " achter de naam van uw bedrijf en een .nl en u heeft mijn bedrijf online ;

avatar van Polvo

Polvo

De dramatiek kwam niet goed over in de film, de acteurs zeiden te veel hun regeltje op zonder emotie.

Ook lieten de beelden niet echt zien wat het verhaal vertelde.

Hier miste ik een hele hoop wat de film echt boeiend had kunnen maken.

Het scenario was opzich wel goed.

avatar van 1976Ben

1976Ben

Mooie kitscherige film en errug Japans, daarom misschien minder boeiend als je continu spektakel verwacht. Schitterende breedbeeldopnamen en uiteindelijk weet de film, als je je er tenminste aan overgeeft, je ook nog emotioneel te raken.

avatar van Erwinner

Erwinner

Zo, had me dus een beetje op een kitscherige film voorbereid oftewel een B-Rampenfilm, geen van beiden opgemerkt eigenlijk.

Dit keek lekker weg, fijne acteurs voorbij zien komen in een goed sfeertje. De makers van deze film hebben een perfecte balans gevonden tussen rampen, drama en tóch ook wel sensatie.

Heerlijk sfeertje werd er dus gecreëerd en er wordt zeer weinig kritiek geuit op de maatschappij, in Hollywood zouden ze dit meestal anders doen...

Ook grappig dat het landelijke betaalmiddel als een baksteen naar beneden daalt. Geloofwaardigheid speelt een ondergeschikte rol bij dit soort film's, juist leuk om te zien hoe men dit bij soort reddingsactie's de ondergang van een groot land wil voorkomen. Of dit werkelijk kan roest me aan me reet.

Nee, heb me prima kunnen vermaken en visueel dik in orde!

Ruime 3.5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Jammer

Vooral visueel erg leuk, constant fijn om te aanschouwen, niet alleen tijdens de rampen die zich voordoen. Als de film het alleen daar van zou moeten hebben was 't 10x niks geworden. Niet dat het allemaal niets voorstelt, maar het zijn nou niet de rampen van epische proporties en hoeveelheden zoals we die uit bijvoorbeeld 2012 kennen.

Sinking of Japan kent een hoop verhaallijntjes die allemaal wel oke zijn maar gewoon in het totaalplaatje op elk vlak nét niet voldoende zijn om de volledige speelduur te boeien. Vooral tegen het einde word het irritant, overdreven heroïsch en een sentimentele draak van ongekende proporties. De laatste overbodige 10 minuten heb ik doorgespoeld, die had ik in m'n hoofd namelijk alvast gezien.

De film zit eigenlijk bomvol onnodige scénes en verschrikkelijke clichés, zoals dat eigenlijk wel een beetje hoort. Overdreven sentiment, heroïek en wat sensatie in de mix, ookal is het niet altijd even goed uitgevoerd hier, en gaat het vooral tegen het einde met de eerste twee punten flink over de grens van 'leuk' (Wtf, dat nummer tijdens het afscheid ?), is de rest van de 130minuten allemaal best vermakelijk.

2.5 krappe sterren, meer kan ik er niet aan kwijt.

avatar van DDT

DDT

Film is niet zo goed maar wel prachtige beelden

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Meer dan degelijke rampenfilm die bulkt onder de typische rampenfilmclichées (de finale is typische Hollywood: overdreven heroisch en sentimenteel) maar visueel echt wel sterk is en ook het scenario heeft een aantal boeiende elementen.

Meerderheid van de vernietigingsscènes zijn echt wel indrukwekkend.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik had het toch wel wat spectaculairder verwacht, de film is gewoon veel te lang, had wel een half uur korter gekund.