• 9.370.370 stemmen

Geregisseerd door: Max Makowski

Met onder meer: Francis Ng en Harvey Keitel

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels

Plot One Last Dance

"Every piece tells a different story"

Een huurmoordenaar wordt ingehuurd door een belangrijk man. Diens zoon is namelijk ontvoerd en hij wil de ontvoerders laten vermoorden. De huurmoordenaar komt bij elke afrekening dichter bij de naam van de laatste ontvoerder... zijn eigen naam.

Schijnt een over het hoofd gezien pareltje te zijn. Trailer belooft in ieder geval veel goeds.

avatar van Mescalino

Mescalino

Erg rommelige film. Zeker geen pareltje. Harvey Keitel doet slechts 10 minuten mee in de film. Dus dat was een extra teleurstelling want hij is een goede acteur.

in verband met een paar aardige scenes geef ik hem 2 sterren.

avatar van Lil Funk

Lil Funk

Dit "pareltje" Viel een beetje tegen .

De film zelf had wel mooi gemaakte scene's, en de acteurs waren wel ok en ook de sfeer was goed neergezet.

Maar die geforceerde flauwe humor en vooral de zeer slechte bloed effecten waren echt slecht.

voor de rest was het wel een vermakkelijk gangster filmpje...

3.5

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

wat! speelt harvey keitel maar 10 minuten in deze film!..

dat is erg jammer ik zal m nu even kijken...

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

de film had de potensie om groots te zijn!.

maar het hield zich in om gewoon goed te zijn....

3 1/2 ster

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Visueel is het overdadig gestileerd op een manier die doet denken aan Aziatische pareltjes als Oldboy. Er zitten dan ook zeker een aantal visuele vondsten in die je bij zullen blijven. Maar inhoudelijk wil het maar niet gaan lopen. Het grootste mankement is een script dat te sterk leunt op de wisselende tijden maar zonder daar een logische orde in aan te brengen. Nu voelt het erg fragmentarisch en rommelig aan. Het helpt ook niet dat de bijrollen wel erg lollig zijn, zodat je ze amper serieus kan nemen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mescalino schreef:

En om nou te zeggen dat zijn aanwezigheid de film goed doet. Hij doet niks anders dan een slechte imitatie van Marlon Brando geven.

avatar van Reinbo

Aardige art direction, saai camerawerk (kan zich in de verste verte niet meten met Oldboy) en een hoop irritante personages maken dit een film de me in het begin erg slecht beviel. later werd het iets aardiger, maar hoger dan 2,5 kom ik echt niet.

Huur 'm niet voor Harvey Keitel, want zijn 5 minuten durende Cameo is uitermate zwak.

Edit: Precies van Donkerwoud zegt: Een slechte Marlon Brando imitatie.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lage waardering voor dit toch zeer vermakelijke filmpje in de trand van Ritchiefilms e.d. Ik heb me toch kostelijk vermaakt!

avatar van pietkeun

pietkeun

origineel, grappig en toch ernstig met voldoende actie en verhaal.

Ik vind het een aanrader.

Een goede 4.

avatar van Daser

Daser

Voor de 2e keer gezien, echt een pareltje.

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg stijlvolle misdaadfilm.

One Last Dance bevat een vreemde mix tussen misdaad, komdie en een beetje drama. Dit is bijzonder stijlvol geschoten, kent een erg gopede belichting, en bevat vele leuke editing truckjes. De overgangen nemen je vloeiend mee door het verhaal, wat verder niet heel erg hoogstaand is, maar zeker wel vermakelijk. Keitel is inderdaad bezig met een Brando imitatie van maar een kleine vijf minuten. Het zijn vooral Francis Ng en Lung Ti die de show stelen, en laten erg degelijk acteerwerk zien. Ook degene die Ko speelt doet het erg leuk, van hem zien we een aantal geslaagde grappen, maar ook veel minder geslaagde. Verhaal deed me op momenten soms een beetje denken aan Suicide Kings, wat net zo'n bizarre mix van genres is. Het nepbloed vond ik goed uitpakken, en past perfect in de film. Ook krijgen we aan het eind nog een goede twist. Qua verhaal niet erg hoogstaand, maar het is vooral de uitwerking en de vertelmethode die het naar een hoger niveau tillen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Behoorlijk leuke misdaadkomedie uit Singapore, dat ook lekker creatief is opgebouwd.

Het is ook helemaal een misdaadfilm zoals het hoort. Sullige karakters, een koelbloedige huurmoordenaar en wat diens meer zei. Het klopt ook aan alle kanten en van een standaard verhaal word ook gewoon een knotsgek en absurde vertelling gemaakt. Ja, over de personage's: Captain was misschien de enigste die serieus was. Hij word ingehuurd om een flinke ploeg ontvoerders van de zoon van een maffiabaas te killen (vaak ook op de meest hillarische wijze, en slim... vooral dat trucje met die camera's in de metrostation was geniaal. Verder was Ko ook helemaal geweldig als een behoorlijk sullig studentje, en zijn zus Mae was ook heel typisc. Ook maffiabaas T. was onvergetelijk. Ook leuk om Harvey Keitel hier even in te zien, als een typische Amerikaanse gangster.

En de film is gewoon tot op het nok gevuld met prachtige en onvergetelijke momenten en weet ook behoorlijk creatief te zijn. Het geweld word perfect op een cartooneske wijze neergezet, met dat nepbloed en montage waarbij je soms een stripverhaal-gevoel krijgt. De kills zijn echt, bijna allemaal, stuk voor stuk erg stijlvol neergezet en de regisseur heeft (net zoals vele andere regisseurs overigens) zijn mosterd bij Tarantino gehaald. En bij veel scene's is het lachen geblazen en wil de kinderachtige onzin ook nog wel eens de kop op steken. Zeker bij die scene waarbij die twee killers een deur opentrappen van een kamer waar wel een hele rare fetish word gehouden. Grandioos!

Gewoon een erg leuke, maffe, gestoorde film. Prima voer voor, voornamelijk Tarantino-fans.

Soms duurt het 10 jaar.

Deze compleet uit het oog verloren, tot ik hem vorige week toevallig tegen kwam. Toen deze uitkwam was er best wat lawaai rond de film, maar blijkbaar te weinig internationaal appeal om de animo levendig te houdig. Wat mij betreft onterecht, al laten de reacties hier wel al doorschemeren waar voor de meesten het probleem zit.

Keitel doet inderdaad maar 5 minuten mee en z'n rol is niet bepaald boeiend. Jammer? Misschien, want Keitel is best een goeie acteur, maar in de rol waarin hij opdraaft was het maar beter dan hij niet langer te zien was. Dan ben ik véél blijer met Ng's hoofdrol. Hem op het lijf geschreven en zoveel kansen op een waardige hoofdrol heeft hij nog niet gehad. Het ging hem erg goed af moet ik zeggen.

De film doet inderdaad soms denken aan het werk van Ritchie, veel meer dan aan dat van Tarantino. One Last Dance is geen aaneenschakeling van referenties, maar wel een hip, donkerkomisch misdaadfilmpje geworden. Vooral dankzij wat leuke editingtrucjes (en de mooie cinematografie van Charlie Lam) weet de film visueel wel te overtuigen. Al vond ik het nepbloed wel iets té kitsch.

Duurt misschien net iets te lang en 10 jaar na datum is het frisse net wat minder fris, maar het blijft ook nu nog een meer dan vermakelijk filmpje met een gave lead en enkele memorabele scenes.