• 9.378.920 stemmen

Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 augustus 2007

Plot Ratatouille

"He's dying to become a chef."

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

Remy (stemrol)

Anton Ego (stemrol)

Gusteau (stemrol)

Colette (stemrol)

Horst (stemrol)

Lalo / Francois (stemrol)

avatar van Kevin13

Kevin13

Maar dat sentimenteel gedoe wordt altijd zo naar voor geschoven in de film. Moest het nu in de vorm zijn van The Road to El Dorado zou het veel beter uitkomen.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

moviechick-99 schreef:

leuke film heb ik wel nog maar een keer gezien maar ga ik in de loop van de jaren wel nog zeker eens zien

Ooit gehoord van leestekens?

avatar van japser121

japser121

ik stond eerst wat sceptisch tegenover de film, had wel veel met die vervelende kook-hype te maken van de afgelopen jaren. Maar desondanks was ik helemaal mee met de film. Het hoogtepunt vond ik vreemdgenoeg de aftiteling, die wederom geniaal geanimeerd was (Pixar besteed ook aandacht aan de eindgeneriek, wat toch het klasseverschil aanduid tussen Pixar en Dreamworks)

avatar van Japie1971

Japie1971

zeer vermakelijke animatie.. wederom een topper van pixar

avatar van Japie1971

Japie1971

gerwinmaster schreef:

Ooit gehoord van leestekens?

Gebruikt hij waarschijnlijk alleen bij het lezen...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb niet zoveel aan mijn vorige recensie toe te voegen; het blijft een van de leukste films van Pixar. Wel schrok ik ervan hoe gedateerd het alweer oogde, terwijl hij nog geen 3 jaar oud is. Het lijkt wel of CGI net wat sneller ingehaald wordt door de techniek dan gewone tekenfilms.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Verbluffende animatie van de heren van Pixar . Het verhaal is niet heel speciaal, maar over het algemeen niet tenenkrommend gelukkig, zoals dat in eerdere films van Pixar wel het geval was.

avatar van davincstyle

davincstyle

Prachtige film, ik blijf alle films mooi vinden van Pixar !

De film raakte me wel !

avatar van Wilderness

Wilderness

Zeker weten een van Pixar's leukste!

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

mooie film. ongelofelijk van pixar, dat ze een film kunnen maken met een kokende rat. heel avonturische film er komen veel grappige stukken in (zoals linguini die sliep, en als remy op een voorbijganger zegt: yeh!). ratatouille is een topfilm die je moet gezien hebben. trouwens, ratatouille is mijn lievelingsgerecht om te eten. de film ratatouille is zonder twijfel de beste animatiefilm wat ik ooit heb gezien. heel speciale stukken en mooie fantasyfilm.

Wat een saaie film is dit.

Wie schrijft er nu over een rat in de keuken?

Vind het maar een belachelijk filmpje voor vijf jarigen die nog niet zoveel verstand van realiteit hebben.

Not my piece of pie

avatar van doodah

doodah

Je vindt deze film slecht omdat hij onrealistisch is, maar Finding Nemo vind je dan wel goed...

avatar van Wouter

Daar moest ik ook erg om lachen. Zeker ook als je zijn nummer 1 bekijkt.

doodah schreef:

Jongens, dat is mijn mening en ik ga jullie niet aanvallen hierover.

Maar inderdaad, ik weet best dat Finding Nemo even onrealistisch is.

Maar ik had het vooral over het verhaal, dat gewoon raar is.

Een rat die praat en kan koken?

En dan een vis die z'n ouders zoekt.

Groot verschil volgens mij, maar dat is alleen mijn mening.

avatar van Kevin13

Kevin13

Een disney afbreken met het standpunt dat het onrealistisch is is inderdaad onzin. Maar voor de rest grotendeels eens dat Finding Nemo ontelbare keren beter is dan dit saai prulletje.

Kevin13 schreef:

Laatste is ook mijn standpunt en zo bedoelde ik het de hele tijd al.

Maar ik breek het niet af met het standpunt dat het onrealistisch is, ik breek het af met het standpunt dat een rat in de keuken gewoon saai is.

avatar van Ninto

Ninto

Gewoonweg belachelijk dat dit op zowel IMDB als MM in de top 250 staat. Geen humor, geen spanning, geen connectie met de hoofdpersonen... kortom, alle onderdelen die een animatie goed kunnen maken, falen hard in deze animatie.

Absolute schande dat dit zo hoog staat op IMDB en MM, terwijl Madagascar 2 niet eens in de top 250 staat. De film die in mijn op alle nodige onderdelen heel goed is.

avatar van Lenzo

Lenzo

Ninto schreef:

Ik sluit mij hier volledig bij aan.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Freckles schreef:

vissen zijn leuker dan ratten.

Vond beide films gelijkwaardig.

avatar van Moonshade

Moonshade

Freckles schreef:

Wat een saaie film is dit.

Wie schrijft er nu over een rat in de keuken?

Not my piece of pie

Ja, want Finding Nemo is natuurlijk héél erg realistisch...

Excuseer, maar ik snap niet dat mensen kunnen klagen over 'verstand van realiteit' in een animatiefilm, dat is net als zeuren dat er niet genoeg humor zit in een Shakespeare tragedie.

avatar van therion109

therion109

Moonshade schreef:

Ja, want Finding Nemo is natuurlijk héél erg realistisch...

Ben ik compleet mee eens, aangezien een ANIMATIEFILM niet gemaakt wordt om te voldoen aan realistische feiten, maar om te animeren.

Leuke film!!

avatar van Hard & Vies

Hard & Vies

De beste van Pixar!

avatar van _manga_

_manga_

snap niet waarom deze bijna de hoogste score heeft van alle pixar films, de film is vermakelijk maar er zijn veel betere!

avatar van aspro

aspro

_manga_ schreef:

ja zoals wall-ie en cars

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Leuk en goed bedacht. Dat zijn de eerste twee dingen die bij mij opkomen. Maar ik vond deze gewoon na een tijdje niet meer boeiend. De rat verliest zijn "magie" voor mij wanneer hij in de muts van die kok kruipt.

avatar van KeeCee

KeeCee

Zie hier boven een hele discussie over realistisch of niet! Nou zou ik nooit realistisch en animatiefilm in 1 zin gebruiken om mijn mening duidelijk te maken. Maar snap wel wat sommige mensen bedoelen!!
Om bij de voorbeelden te blijven Finding Nemo gaat over een vis die opzoek is naar andere visjes en die andere vissen ontmoet en daar lol en verdriet mee heeft maar als je die vissen voor mensen verwisseld kan het verhaal nog steeds kloppen!
Ratatouille daarin tegen gaat over een rat die wil koken(1), die kan lezen(2), die vervolgens een geest van een kok ziet(3), die dan contact met een mens maakt en het mens vervolgens bestuurd(4/5), dan is de bestuurde persoon de zoon van de dode kok(6), de rat runt vervolgens het hele restaurant met andere ratten(7) en vervolgens vind de kritische recicent oké ook dat ze eten is gemaakt door een rat(8)! Sorry hoor maar het is vergeleken bij andere films net even te veel!
Ik vind het zeker geen slechte film maar zou hem niet zo snel nog een keer kijken en snap dus zeker de boven staande kritiek!
Hier mee wil ook niet meteen zegen dat animatie altijd moet kloppen!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Erg vermakelijk, leuk om die rat te volgen.

Een van de weinige tekenfilms die niet overdreven overkomt.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Ontzettend leuk. Pixar doet dit gewoon erg goed. Deze tekenfilm deed me weer terugdenken aan al die andere leuke tekenfilms van toen ik nog wat jonger was. Tekenfilms van tegenwoordig halen het niet bij die van vroeger. Maar Ratatouille doet dan in mijn ogen wel. Niks geen futuristisch onzinnig geneuzel.

Vermakelijk

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Ik kreeg gewoon honger van die film!

Mooie animatie,origineel verhaal.

avatar van killerfreak

killerfreak

vermakelijk pixarfilmpje. En ook al weet je een beetje hoe de film gaat eindigen, toch blijf je een beetje geboeid zitten om te kijken hoe het gaat uitgebeeld worden. Het eerste uur vond ik vrij sterk, de laatste 20 minuten iets minder, maar ja... zo gaat dat nu eenmaal bij animatiefilms van dit gehalte, dus dat neem ik er maar bij natuurlijk