• 9.374.414 stemmen

Vice Academy Part 2 (1990)

Komedie | 93 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Rick Sloane

Met onder meer: Linnea Quigley en Jayne Hamil

Plot Vice Academy Part 2

"Twice the comedy, twice the vice."

De twee nieuwe rekruten op de politieacademie, Didi en Holly, proberen het plan van de gemene Spanish Fly om het water van Los Angeles te vervuilen met een afrodisiac, te verijdelen.

avatar van Theunissen

Dat deze film nog niemand gezien heeft (er is ook nog niet op gestemd) is opzicht wel begrijpelijk en dat ik de eerste stem en recensie uitbreng is opzicht ook wel begrijpelijk, want films waarin meestal veel naaktheid in te zien valt (valt bij deze film overigens enorm tegen), is meestal een kolfje naar mijn hand

Na het eerder zien van het vreselijke slechte "Vice Academy (1989)", oftewel het eerste deel uit de vijfdelige reeks, heb ik me toch nog gewaagd aan dit tweede deel, waarin Linnea Quigley (wederom als Didi) en Ginger Lynn Allen (wederom als Holly Wells) ook weer te zien zijn en dit keer moeten ze samenwerken (terwijl ze elkaar niet mogen) en nemen ze het op tegen de gemene Spanish Fly (Marina Benvenga), die losgeld eist met de bedreiging de watervoorraad van de stad Los Angeles te besmetten met een liefdesdrankje!

"Vice Academy" uit 1989 was een soort van parodie op "Police Academy" en dit is min of meer een parodie op "RoboCop", door het toevoegen van de vrouwelijke robot politieagente BimboCop (gespeeld door Teagan Clive), verschijnt wel pas na circa 53 minuten voor het eerst in beeld, die met een schakelaar op de rug in vijf verschillende standen kan worden gezet, te weten "Work", "Overload", "Worthless", "Rampage" en "Casual". En natuurlijk wordt die schakelaar misbruikt (o.a. door telefoniste Jeannie die door BimboCop vervangen wordt), wat dan zogenaamd grappige scènes moet opleveren.

Deze onleuke parodie is zo slecht dat hij, net als zijn voorganger, aanspraak maakt op de onderscheiding, de "Grootste Prul" van 1990. De film opent met Ginger Lynn Allen in een kleurrijke outfit in beeld, die zegt:

"Hi, it's me ginger. Now I understand that in vice academy part two you want more sexuality than you did in part one. Which of course I have no problem with."

Hoewel er inderdaad wat meer naaktheid te zien valt (dit keer van drie vrouwen i.p.v. twee vrouwen), valt de hoeveelheid naaktheid ook nu weer tegen. Want in Vice Academy Part 2 zien we twee keer de borsten van Toni Alessandrini (in de rol van stripster Aphrodite die werkt in bar / club "Vicerama"), één keer in de kleedruimte en één keer op het podium, en zien we één keer de borsten en billen van zowel Linnea Quigley en Ginger Lynn Allen als ze beiden op het podium staan van club "Vicerama" en daar een striptease act uitvoeren. Na de opening zien we zowel Ginger Lynn Allen en Linnea Quigley een flauwe en niet grappige arrestatie uitvoeren en daarna horen we net zoals in het eerste deel weer het nummer "Pistol Whip" van Marky DeSade,

Buiten dat we Linnea Quigley (tevens voor het laatst, want in de vervolg delen 2 t/m 5 zien we haar niet meer terug) en Ginger Lynn Allen wederom terug zien en dit keer heeft Ginger Lynn Allen ook een gelijkwaardige rol en zien we haar evenveel in beeld als Linnea Quigley, zien we verder ook Jayne Hamil als Miss Devonshire weer terug en ook Mark Richardson en dit keer als slechterik Horace. Nieuwkomers in dit verhaal zijn Scott Layne als agent Petrolino (die zichzelf "Big night stick" noemt) die enorm op zichzelf geilt (hij zag er ook uit als een soort van een Chippendale) en van alle vrouwen snoept (dat is soms wel komisch om te zien en met name als Didi en Holly bij hem één voor één op bezoek komen), Jo Steele als Jeannie de telefoniste op het politiebureau die haar werk niet bepaald serieus neemt en meer een sekstelefoniste is en bodybuilder Teagan Clive als BimboCop.

Net zoals in het eerste deel is zowel het verhaal, de humor en de cast weer waardeloos, maar is het net iets minder slecht en flauw als in het eerste deel. Zo moest ik zelfs een paar keer glimlachen als BimboCop het werk van Jeannie als telefoniste gaat overnemen en waarbij er dan tijdens de presentatie van BimboCop wordt gezegd:

Didi: Let her do something easy.
Commissioner: Yeah, that's a good idea.I'll tell you what.
Commissioner: Let's put her on the switchboard. Why any dumbo can do that job. She could do that easily.
Jeannie: Hey, wait a minute

Als BimboCop dan achter de telefoon wordt gezet en de telefoon overgaat en de zekere Daddy Trucker belt voor Jeannie, wordt er gezegd:

BimboCop: Hello, police station, how may I serve you?
Daddy Trucker: Jeannie, it's daddy trucker.
BimboCop: I'll put him on for you.
Jeannie: No wait. Just take a message for me.
Daddy Trucker: Hey, little Jeannie, I've got the party line waiting. I've got my pants off already.
Daddy Trucker: Have I got a little present for you.
Daddy Trucker: And I also have a message for you from your gynecologist.
Daddy Trucker: He wants to remind you of your appointment tomorrow.
Daddy Trucker: He says he thinks he has a new cream to try on that rash of yours

Daarna wordt Jeannie natuurlijk ontslagen door de Commissioner (gespeeld door John Henry Richardson) en wordt er gezegd:

Jeannie: Fired, me fired? How could you?
Commissioner: Now, now, now, now, don't think of it as fired Jeannie, think of it as replaced.
Jeannie: Replaced, by that bucket of bolts?

Ook is het wel grappig als Petrolino in de kleedruimte op het politiebureau roddelt over Didi en Holly waar hij het zogenaamd mee gedaan heeft (wat niet waar is). En als Didi, die samen met Holly aan het luisteren is aan de deur, dat niet pikt en de kleedruimte binnengaat en dan de handdoek van Petrolino's lichaam aftrekt, zegt ze:

"Ha, big night stick, more like cocktail weenie."

En als Petrolino naderhand naakt in de kettingen hangt en Didi en Holly hem komen losmaken, wordt er door Holly lachend gezegd:

"It looks like a Turkey all stretched out."

Op het einde wordt natuurlijk Spanish Fly gearresteerd door Didi en Holly en wordt BimboCop vernietigd door Holly (ze zet namelijk BimboCop op standje "Overload") en belandt Holly daardoor in de gevangenis en "Part 3" van "Vice Academy" gaat daarmee dan verder.

Ondanks dat "Vice Academy Part 2" verre van perfect is, is deze film wel een klein beetje grappiger, slonziger dan de eerste film en heeft het ook iets meer diepte. Het acteerwerk in deze film is meer van wat we in de eerste film zagen, behalve dat de personages iets meer persoonlijkheid hebben en ook wat grappiger zijn. Dit komt mede door de toevoegingen van Scott Layne en Jo Steele als de ondersteunende karakters, die ook de nodige aandacht krijgen. Linnea Quigley en Ginger Lynn Allen waren nogal teleurstellend in de vorige film, waarbij Ginger Lynn Allen ook nog maar een klein rolletje had, maar dit keer zijn ze wat leuker en zijn ze beiden ook naakt te zien.

Maar al met al is "Vice Academy Part 2" ook gewoon een bar slechte komedie film, maar dan net iets minder slecht dan het eerste deel. Misschien dat ik me volgende week nog ga wagen aan het derde deel, maar dat is zoals eerder gezegd wel zonder Linnea Quigley.