Genre: Komedie / Muziek
Met onder meer: John Lennon, Paul McCartney en Ringo Starr
Gesproken taal: Duits, Frans en Engels
Releasedatum: 3 juli 2014
Plot A Hard Day's Night
"The Beatles, starring in their first full-length, hilarious, action-packed film!"
Een overdreven dag uit het leven van The Beatles. John, Paul, George en Ringo reizen, samen met de rest van de crew, met de trein naar hun hotel om later die dag op te treden in een televisiestudio. Ondertussen zorgt de grootvader van Paul, die met de band meereist, voor veel problemen.
John
TV Director
Millie
Police Inspector
Toon1
Zijn er hier geen Beatles fans, zeker te jong allemaal.
Ik ben 17 en ik ben een beatles fan.
9.5/10
beste rockfilm aller tijden.
MarkFish
Coole film. Best wel flauwe humor, maar grappig genoeg. Ze hebben wel hun best gedaan om een aantal leuke dingen te verzinnen. Ik heb me vermaakt.
MarkFish
Maar rock, nou nee, eerder popmuziek. Wel heel goede popmuziek.
Teskuh17
leuke film! Droge humor, maar dat bevalt me wel
De muziek is natuurlijk geweldig!
Ik ben 16 jaar en opgegroeid met de Beatles door vader die fan is.. kan alle liedjes meezingen *maar of dat nou zo'n prettig geluid is... nah* Beatles zijn goed, zelfs nu nog! Film is gewoonweg grappig 4*
mijn favo scène is die wanneer John in bad zit met zn torpedo ..
Drs. DAJA
Spijt me maar ik vond hem tegenvallen. Hoewel debeatles qua muziek helemaal mijn era is. Ik vond hem vaak niet spontaan genoeg geacteerd. Geen leuke clue. En de muziek beetje eentonig
SuperSideSwipe
Leuke fim, net als "Help" een heel geslaagde kombinatie van Britse humor en goede muziek.
Die Beatles hebben nog best veel talent en humor in films.
3,5
*the dude*
Ben toch wel benieuwd naar deze film. Morgenavond dus zeker kijken. Als de film net zo goed is als hun muziek, dan is t zeker n aanradertje!!
The Beatles rule!
RolfWolf
Oké, het zijn The Beatles, dus lager dan 1,5* wil ik niet gaan, maar wat een verschrikkelijk flauwe en rommelige tienerfilm...

Overduidelijk snel gemaakte tienerfilm om destijds de beatlefans tevreden te houden. Nauwelijks script, maar toch best leuk.
Grappige milde opstandigheid van de jeugd. Soms erg leuke (zelf)parodie. Paar grappige scenes en zichzelf spelen gaat The Beatles best behoorlijk af. De grote reputatie die de film hier en daar heeft zie ik er verder niet in.
Best geinig en een leuk tijdsbeeld, niet meer en niet minder.
Zachery Glass
Ik vroeg het me ook af tijdens de film. Tuurlijk zijn er wel leuke vondsten te zien: het "Kunnen we ons bal terugkrijgen"-moment in de trein met de archetypische cliché-Engelsman
de neerdwarrelende foto's uit de helicopter tijdens de eindbeelden
het beeld van de rondlopende Beatles op de akker, gezien vanuit de hoogte
de kwajongensachtige antwoorden tijdens de persconferentie:
journalist: "Ziet u vader vaak?"
Paul: "Neen, momenteel houden we het kalm. Voor een relatie is het nog te vroeg"
Dat soort antwoorden zal ongetwijfeld hun imago van snaakse rebellen versterkt hebben destijds ... maar nu komt de film een tikje langdradig over (vooral het optreden aan het eind lijdt onder een monotome beeldvoering, vind ik )
Het leukste waren die interviews
So do you think these haircuts of yours are around to stay?
Well, mine's pretty firmly attached I think.
How did you find America?
We went left at Greenland
Etc.
En de geweldige liedjes maken een hoop goed natuurlijk.
braambes
Interviews waren inderdaad leuk, maar samen met hun onstnapping richting atetiekveld waar ze wat 'dollen' zijn dat de enige scènes die ik echt leuk vond. Voor de rest zat ik wat onderuit gezakt te kijken, af en toe mee te neuriën, maar zelden tot nooit echt te lachen. 2.5*
otherfool
Bizarre film over het leven van de Beatles, hopeloos overdreven en met merkwaardige pogingen een soort slapstick humor in te brengen. De liedjes zijn onveranderd goed maar met film heeft het geheel niet zoveel te maken.
2*.
Starry Night
Monty Python avant-la-lettre. En over de muziek hoeven we het natuurlijk helemaal niet te hebben: yeah yeah yeah!
Poisonthewell
Nooit een Beatles fan geweest, maar deze film is toch wel gortdroog (net als Yellow Submarine). 3,5*
Quentin
Bijzonder leuke film, prachtig tijdsbeeld van de jaren '60, erg leuk geschoten en natuurlijk goede muziek. 3,5*
Bob Cremers
Ik Heb A Hard Days Night 2 keer gezien een goeie muziek film maar wel stom dat Help nooit op tv komt Ik Ben 13 Jaar en toch een Beatle fan
Pieter Montana
Vermakelijk filmpje van de nog altijd Beste Band ooit
Een aantal leuke grappen,maar toch wat minder dan "Help!"
"A Hard Day's Night"vind ik nou niet bepaald de beste CD uit hun hele collectie.
joe black
heerlijke film. Eigenlijk gewoon omdat het the beatles zijn. Het is echt een oude film. But I don't care! gewoon supermuziek. Ben natuurlijk beatles-fan!
kiriyama
Aardig filmpje dat redelijk wist te boeien. 3*
Horrordude
Leuke film, maar niet echt sensationeel.
Voor de beatle-fan geweldig.
voor mij 3,5*
ruud_fr
heerlijke film voor de zondagochtend over de beste band aller tijden
leuke stukken, zoals gezegd, zijn de scene in de trein en de interviews
Couch Potato
De meest vernieuwende popgroep allertijden - maar ten tijde van de release van dit leuke promotiefilmpje, zaten ze nog wat in hun peridode van simpele liedjes, de grote muzikale revolutie kwam er eigenlijk vanaf eind 1965 en absoluut vanaf 1966 toen ze met toeren stopten en een studiogroep werden die volop experimenteerden met allerlei genres en alles ongelooflijk wisten te absorberen tot iets wat van hen was.
Een filterdun verhaallijntje is het natuurlijk, maar who cares als je de grappige Beatles gewoon geweldig zichzelf ziet wezen, ik niet in elk geval, ik geniet gewoon van de grappige Ringo : "Are you a Mod or a rocker, Ringo ?" waarop Ringo : "I'm a Mocker".
Ook Lennon die gortdroge humorist en babyface Paul Mc Cartney, ja, zelfs de wat slungelige en nerdachtige George Harrison. Hele leuke jongens, reden ook waarom George martin hen eerder een platencontract had aangeboden, hij nam een ontzettende gok en had de hoofdprijs afgeschoten met deze band.
Zoals gezegd : dun verhaallijntje opgehangen aan de band, met de bedoeling om eigenlijk clips-avant-la-lettre te laten zien, want de videoclip bestond nog niet echt toen, dacht ik.
* * * *
veron35
Ik vind het niet echt een film. Meer een slecht geacteerde documantaire met een verschikkelijke soundtrack, over een verschikkelijke band.
Geef mij maar Elvis.
1,5* voor A Hard Day's Night wat ik wel een leuk nummer vond...
scherpschutter
Ach, wat leuk eigenlijk: een Beatles-fan (Couch Potato) die de Beatles de meest vernieuwende popgroep aller tijden noemt, en een Elvis-fan (Veron 35) die Elvis toch beter vind.
Wat leuk, en wat voorspelbaar.
Als ik Rudy Kousbroek mag parafraseren:
"Fans zijn volkomen voorspelbaar, en ze wensen niet te worden tegengesproken"
Leuk filmpje trouwens, niet groots, leuk.
De Beatles waren dat ook: leuk, niet groots, niet al te vernieuwend, maar leuk.
En nu zien of Kousbroek gelijk had.

Woodstock
Documentaire / Muziek, 1970