• 9.373.686 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: George Marshall

Met onder meer: Audie Murphy, Mari Blanchard en Lyle Bettger

Plot Destry

"From the roaring , raucous, rowdy pages of the best-loved legend of the West!"

Een klein grensstadje wordt geterroriseerd door Phil Decker, een gemene schurk die met zijn bende de buurt onveilig maakt. De sheriff van het stadje sterft onder dubieuze omstandigheden, waarna Decker regelt dat Reginald T. 'Rags' Barnaby, de plaatselijke dronkaard, wordt benoemd tot zijn opvolger. Decker denkt op die manier vrij spel te hebben, maar de nieuwe sheriff roept de hulp in van Tom Destry, de zoon van een beroemde wetsdienaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Tom Destry

Bessie Mae Curtis

Jack Larson

avatar van Aapje81

Aapje81

Toen ik klein was vond ik deze film helemaal geweldig. Inmiddels erg verouderd maar ik kijk hem nog graag.

avatar van madmax1

madmax1

Na verschillende links, te hebben aangeklik met de bedoeling de eerste Destry, met Tom Mix te vangen, was hij na lange wachttijd niet bij, en ondanks ik ze allemaal heb gezien, was deze er wel bij , en deze met A,Murfhy wijkt geen milimeter af van die met die van M,Diettrich ,alleen die oudere verzie is veel beter,na een beetje google kom ik erachter dat die oude Tom Mix films alleen zijn te halen bij besloten western fans clubs in Amerika.maar deze is ook leuk voor te zien.

avatar van madmax1

madmax1

Nogmaals eens bekeken.

Blijft een fantastische scene als Destry ,met de gepaste sound zijn wapen omhangt .

Moet ook vaststellen dat ik hem te weinig heb gewaardeerd ,vol punt erbij.

Kan niet opboksen tegen de de Destry van 1939 , die heeft andere kwaliteiten, Audie Murphy

in deze western is serieuzer en is jammer dat hij op MM maar weinig is bekeken,maar een aanrader in dit genre voor de fans.

avatar van trebremmit

trebremmit

Hele aardige western met een uitstekende Murphy, ik begrijp dat dit de derde verfilming is van het boek, en de meest bekende met Stewart heb ook ik nog niet gezien, maar als die nog beter is moet ik die zeker maar eens gaan kijken.

Niet alleen Murphy is trouwens op dreef hier, Mari Blanchard, Thomas Mitchell en Lyle Bettger, ze leken er allemaal veel zin in te hebben en dat maakt het wel een energieke film, alleen de humor vind ik soms niet zo geweldig.

De dvd heeft een uitstekende beeldkwaliteit en zit in de Audie Murphy box van de firma Koch, helaas zonder ondertitels.

avatar van mr rumson

mr rumson

Misschien dat Destry met Stewart wat vermakelijker is.

Maar ook deze versie met Murphy is mee goed bevallen .

Zeker de versie die in mijn bezit is een genoot om naar te kijken met mooie kleuren en prima beeldkwaliteit ( Blu-Ray ).

Wie zowel de versie met Stewart en deze met Murphy heeft gezien die weet dat ze wat verhaal betreft elkaar nauwelijks ontlopen beide zijn gewoon degelijke westerns .

Voor mij doen beide films niks voor elkaar onder waardoor ik deze ook 3,5 ster geef.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

mr rumson

Ook wel bijzonder dat beide versies dezelfde regisseur hadden.

avatar van mr rumson

Brix

Dat ze allebei dezelfde regisseur hebben is mij ontgaan .

Wat ik wel meestal op zoek op IMDB welke omgeving of Movie ranch is gemaakt.

Dat ze door dezelfde regisseur gemaakt zijn verklaart misschien wel waarom ze zo op elkaar lijken .

avatar van clubsport

clubsport

Weer een western met murphy die me niet heeft teleurgesteld .

De begin scene mag er al zijn humor een een heerlijke saloon dans scene , daarna neemt het verhaal een goede serieuze wending maar blijft de humor af en toe terugkomen oa in de aankomst scene met Murphy .

Het vrouwelijke schoon is ook volop aanwezig met Mari Blanchard als verleiderlijke foute saloondanseres

die uiteindelijk op het rechte pad beland .