• 9.369.469 stemmen

L'Étrange Désir de Monsieur Bard (1953)

Drama / Komedie | 110 minuten

Geregisseerd door: Géza von Radványi

Met onder meer: Michel Simon, Geneviève Page en Louis de Funès

Gesproken taal: Frans

Plot L'Étrange Désir de Monsieur Bard

Als Auguste Bard, een vrijgezel van in de vijftig, te horen krijgt dat hij nog maar een korte tijd te leven heeft, krijgt hij de plotselinge behoefte om door iemand geliefd te zijn. Als hij gedwongen wordt om met pensioen te gaan, zet hij al zijn geld in op de roulette in een casino. Tot zijn grote verwondering wint hij een heus fortuin. Hij besluit om het geld te gebruiken om een vrouw te betalen die hem een kind moet schenken. Als Bard het lukt om de jonge Donata akkoord te laten gaan met zijn vreemde voorstel, probeert zijn familie hem gek te laten verklaren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor een film met Michel Simon en Louis de Funes ?

De regisseur is vooral berucht geworden als maken van mierzoete filmpjes met een jonge Romy Schneider, en de thematiek zou hier ook kunnen uitlokken tot iets afgrijselijk melodramatisch in de grote ik ga wel dood maar ik hou toch van iedereen traditie. Maar dit is overwegend een klucht met Simon als totale sukkelaar en vrijgezel die voor het eerst van zijn leven een vriendinnetje en meteen ook een kind wil, en de Funes als verzekeringagent die al gereed staat om Simon te doen overwegen het geld over te maken aan te familie na zijn overlijden. Dit doet hij natuurlijk uiterst overdreven malicieus.

Die roulettetafel komt niet toevallig in de film voor, want speelt aan de cote d'azur/ Monte Carlo, met ook nog een grappig uitstapje naar Italie. Het slot is dan toch weer uiterst zoetig, maar dat duurt slechts heel even. Al met al vooral voor Simon/ de Funes completisten.

Tenslotte rijst de vraag: what the fuck is de connectie tussen deze film en de gekende giallo klassieker l'etrange vice de madame Wardh