• 9.375.420 stemmen

Il Silenzio dei Prosciutti (1994)

Komedie | 81 minuten

Met onder meer: Ezio Greggio, Dom DeLuise en Billy Zane

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot Il Silenzio dei Prosciutti

"Slark, raving comedy."

Beginnende FBI-agent Jo Dee Fostar wordt aangewezen om de zaak van de Psycho Killer op te lossen, een seriemoordenaar met inmiddels meer dan 120 slachtoffers op zijn conto. Om meer over deze seriemoordenaar te weten te komen, gaat hij op bezoek bij Dr. Animal Cannibal Pizza. Intussen heeft Jo's vriendinnetje 400.000 dollar gestolen, waarmee ze via omzwervingen belandt in het Cemetary Motel. Dit motel wordt gerund door Antonio Motel, een man die onder de plak zit bij zijn gestoorde moeder.

Antonio Motel

The Ranger

Old Secretary

avatar van pjutter

pjutter

deze film al zeker 6 keer gezien!! hij blijft gewoon zoo super grappig!!

zulke verschrikkelijke droge humor!! ik snap het lage cijfer niet hoor!! 1,26?? zoo ik geef hem gewoon een 4,5

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

typish een flop film. **

avatar van Lennert

Lennert

Ik heb hem 1 keer gezien, maar toen vaak zat nog gelachen. Fout en lang niet zo leuk als de Naked Gun films, maar toch nog 2 sterren waard.

avatar van illogical

illogical

Ik heb deze héél vroeger gezien. Kan me alleen een scène herinneren in een douche, waar die vrouw 3 tieten heeft. Klopt dat?
Weet iemand waar je deze film kan kopen?

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Hopelijk nergens

avatar van egbert-Bos

egbert-Bos

Als er een lijst zou bestaan voor de meest bizare persiflage films dan zou deze heel hoogscoren.

Deze film heb ik jaren geleden gezien, maar vondt hem toen nou niet echt byzonder slecht.

Ik denk dat deze film in bepaalde kringen cult is geworden vooral bij de spoof fans.

wat me is bij gebleven is de fbIIIIII tot flauw wordens aan toe. maar verder waren de persiflages wel leuk met elkaar verbonden.

kortom 2,5 steren Geen vlees nog vis, maar verzin het maar even die parodieen.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Tsja, samen met Problem Child vind ik deze toch een stuk beter dan een plekkie in de flop 100.

Als ik praktisch de hele film in een deuk lig, dan mag deze van mijn part minimaal 3* krijgen!

Verder ben ik het helemaal eens met de flop 100...

avatar van garlic senior

garlic senior

ik denk dat ik deze film gezien heb, gelukkig weet ik daarvan me nog heel weinig te herinneren

avatar van veron35

veron35

pjutter schreef:

deze film al zeker 6 keer gezien!! hij blijft gewoon zoo super grappig!!

Ik heb hem maar 1 keer gezien, maar hij is wel idd heel erg grappig. Naked Gun niveau. Psycho en The Silence of the Lamps zijn hier goed samen gebracht met verschikkelijke goede droge humor.

Net als de andere parodieen in de flop 100 zoals 2001: A space travesty, Epic Movie, Plump Fiction en Reprossest geen plaats in de flop 100 neer. Sommige komedies als deze wil ik graag zien. Nu nog Shierk en dan ben ik dik tevreden.

avatar van jumpstylemovie

MrAmsterdam

vet grappig deze film!

avatar van gondwana

gondwana

Yes, hams are always silent... 'cept when the fall down the stairs, then they go " bum diggydibum diggydibum..."

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Nog niet gezien,maar het hoesje is wel heel erg grappig!

avatar van horrorjp

horrorjp

Die Hard,Willis schreef:

Nog niet gezien,maar het hoesje is wel heel erg grappig!

grijp dinsdag 25 maart dan maar je kans. Dan komt deze film op veronica

avatar van darkjaap

darkjaap

idd ben benieuwd kga zker kijken

avatar van Gabbere

Gabbere

Ik kan em vanavond helaas niet kijken. Misschien neem ik em wel op. Ben benieuwd hoe de Nummer 6 uit de flop 100 is Epic Movie staat ook in die lijst en die vond ik helemaal geweldig. Ik hoop dat het met deze ook zo is

avatar van Sasja

Sasja

Hij kwam een paar jaar geleden al op tv en toen had ik em voor het eerst gezien en ik vond em meteen geweldig. Het verbaasde me ook dat deze film niet zo veel sterren heeft. maar goed. ik ga em zeker kijken vanavond

avatar van DeCol

DeCol

Speelt Azamat uit Borat hier nou een kleine rol in?? De man die Pavarotti na doet in de schuur??

Over de film.. Echt te flauw! Extreem veel flauwe grappen. Bij veel parodieën vind ik het wel leuk maar hier gaat het echt te ver. Ik kan er daarom ook echt niet om lachen. Logische nr. 6 in de flop 100. Net als Epic Movie waardeloos!

avatar van TonyMontana

TonyMontana

DeCol schreef:

...

Yep, dat is 'm (Ken Davitian)

avatar van Sasja

Sasja

DeCol schreef:

dan vind ik deze toch beter dan epic movie. en als meet the spartans, date movie, scary movie 1, 2, 46

avatar van darkjaap

darkjaap

erg domme film..

dit is mischien nog wel de slechtste parodie film die ik ooit gezien heb... nou moet ik er nog wel wat zien maar een flopper is het zeker.

ik geef het 1,5* want er zaten alsnog wel een paaarr leuke stukjes in..

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Absoluut geen topfilm (zelfs geen erg goede parodie) maar als je er zin in hebt best vermakelijk

Ik kan hier een heel stuk gaan wijden aan het verhaal, de muziek, het acteerwerk, de settings, en ik weet niet wat, maar dat is onzinnig en onnodig. Waar het om gaat bij zo'n film zijn de grappen.

Laat ik duidelijk zeggen: er zijn betere parodieen - zoals The Naked Gun en Scary Movie. Maar er zijn ook slechtere: Epic Movie, Meet the Spartans. Sommige grappen in deze film komen aan (zelfs al zijn ze heel flauw en zie je ze van mijlen aankomen), andere niet.

Het leukste in deze film waren de onzinnige gesprekken.

(twee voorbeelden:

1) Antonio: I did not get your name. Nobody ever comes by here anymore, it's hard to remember them all.

Jane: Jane.

Antonio: Ah, Jane. Like my cousin Maria!

2) Dr. Animal: The killer's name is Antonio and he hates his mother.

Joe: Why?

Dr. Animal: Maybe 'cause she's a pain in the ass! Did you ever think about that?)

Andere grappen kwamen ook aan (zoals die dat "Joe zelfs midden in de nacht klaarstond voor het werk": Joe komt uit bed gestapt met een vrouwenjapon aan..) maar andere (zoals de vele maskers op het einde, en veel grappen in het spookhuis) waren eerder irritant dan echt leuk. Toch waren veel grappen niet eens zo onaardig als je van dit soort droge (en flauwe) grappen houdt.

Misschien niet geniaal, maar verdient toch geen plaats in de flop 100.

Het verhaal biedt tevens net voldoende houvast om deze grappen op je af te laten denderen en al met al heb je dan een vermakelijk filmpje. 2*

avatar van maerk

maerk

De nummer 8 in de flop 100: mislukte parodiefilm. Kan heel goed begrijpen dat hij in de flop 100 staat.

Op het begin zaten er nog wel wat leuke grappen tussen, maar als de film het einde nadert worden de grappen steeds saaier. Om de meeste kun je helaas niet lachen.

toch nog 1,5* voor een paar hele leuke grappen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik zie toch maar van een 0.5 af, aangezien ik een maal nog echt lachen moest ook ('Bates' leek iemand te willen aanvallen, maar bleek te niesen). Derhalve 1.0, vervelend slechte pulp.

avatar van P8rb

P8rb

Eens met Goodfella_90. Af en toe verscheen er nog wel een glimlach op mijn gezicht, voor de rest pulp.

avatar van bollebert

bollebert

toch vond ik het een geniale film

Scarecrow schreef:

avatar van lesamurai

lesamurai

Deze film was wel een beetje te fake en bevatte echt van de Naked Gun elementen; alleen lang niet zo goed. De scene die me echt aan het lachen heeft gemaakt was met die verwijfde/gay politie, echt melig.

avatar van Malick

Malick

Ed Wood staat erom bekent de slechte regisseur te zijn. Maar Ezio Greggio lijkt een gooi naar het presidentschap te doen. Deze regisseur afkomstig uit Italië houdt ervan om films te parodiëren. Daar heb ik op zich geen probleem mee maar probeer het dan wel grappig te doen. De internationale Engelse naam voor deze film heet trouwens The Silence of the Hams. Drie keer raden op welke film het een parodie moet voorstellen? Niet alleen komt Silence of the Lams erin voor maar het hele horrorgenre lijkt op de hak genomen te worden. Speciale vermelding voor de klassieker Psycho van Alfred Hitchcocks die ook nog eens een karakter in de film is. Niet geschikt voor de bewonderaar voor hem want hij wordt echt in de zeik gezet.

Zoals je al leest het gaat echt nergens om er wordt ook niet eens de moeite gedaan tot. Ik hou van komedies en parodies er zijn hele geslaagde bewerkingen denk aan The Naked Gun serie. Maar deze film is zo slecht dat hij weer goed werd op een bepaalde hoogte dan. Damn, zo flauw, zo intens zinloos, zo slecht dat het soms echt lachen geblazen was. Ik raad deze film dan ook aan naar avondje vol gooien in de plaatselijk café. Nuchter is deze film niet te doen maar met enige goud gele gerstennatje achterover gedrukt te hebben is dit goed te doen. Naar Screw Loose, The Silence of the Hams heb ik wel zin in The Good Bad Guy. Drie keer raden waar die over gaat?

avatar van Homer Simpson

Homer Simpson

Deze film haalt het niet bij andere parodieen, maar toch vond ik dit geen hele slechte film. er zaten best wel leuke grappen in....2*