Il Silenzio dei Prosciutti (1994)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: The Silence of the Hams
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Ezio Greggio
Met onder meer: Ezio Greggio, Dom DeLuise en Billy Zane
IMDb beoordeling: 4,6 (6.099)
Gesproken taal: Italiaans en Engels
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Il Silenzio dei Prosciutti
"Slark, raving comedy."
Beginnende FBI-agent Jo Dee Fostar wordt aangewezen om de zaak van de Psycho Killer op te lossen, een seriemoordenaar met inmiddels meer dan 120 slachtoffers op zijn conto. Om meer over deze seriemoordenaar te weten te komen, gaat hij op bezoek bij Dr. Animal Cannibal Pizza. Intussen heeft Jo's vriendinnetje 400.000 dollar gestolen, waarmee ze via omzwervingen belandt in het Cemetary Motel. Dit motel wordt gerund door Antonio Motel, een man die onder de plak zit bij zijn gestoorde moeder.
Antonio Motel
Old Secretary
Olaf
Mr. Chiel
Zal ik het gemiddelde van deze film maar eens omhoog halen
Ik heb me erg vermaakt met deze parodie. Veel (flauwe leuke grappen en ook wat minder geslaagde, maar wat wil je met zo'n 2 grappen per minuut. Erg vermaakt! *3,5
perfection
Zal ik het gemiddelde van deze film maar eens omhoog halen
maak je geen zorgen, ik zal het weer omlaag halen
ps: hele flauwe film, u bent gewaarschuwd. ... dus bedank me maar
Mr. Chiel
Dat lijkt me voor iedereen wel duidelijk, anders kijk je deze film toch ook niet?
tommykonijn
Niks aan, Ik moet het wel nageven dat de flop 100 absoluut geen Slechte is, Precies op zijn plek waar hij hoort, Slecht geacteerd en ook Slechte grappen maken deze Film absoluut bagger!
Sasja
Ik vind deze parodie beter dan de meeste die tegenwoordig uitkomen (epic movie, superhero movie, meet the spartans en de laatste scary movie)
The Last
Nog geen half uur volgehouden. Ik kan flauwe humor soms best waarderen en er flink om lachen ook, maar wat een simpele en knullige boel is deze parodie op Psycho en The Silence of the Lambs. Het leek er wel op dat de makers niet eens de moeite namen om iets fatsoenlijks neer te zetten, in geen enkel opzicht. Een soort van Nielsen film in het kwadraat qua flauwheid. Dan is het al gauw niet meer grappig. 0,5
jumpstylemovie
Onze TV-Gids melde dat hij wel meeviel.
Maar zo te zien geld dat niet voor velen...
Cinemaniak
Hij is geweldig!, vind ik.
Hij staat zeer onverdiend in de flop 100.
boozebelly
De bedenkers van dit soort flauwe parodiefilms moeten ze gedwongen ter beschikking stellen aan de wetenschap, zodat ze toch nog op een bepaalde manier nuttig zijn voor de samenleving.
Drs. DAJA
En alweer zeggen de smaakpupilletjes "au". Heel moeilijk vol te houden deze bocht. Als het enige middel wat je nog hebt om humor te creeeren het constant dood laten vallen van mensen is en dat dan zogenaamd in alle geestigheid tot doodnormaal onderdeel van je universum te laten behoren, weet je al hoe laat het is (Shriek: I Know What You Did Last Friday the 13th; brrrrr). Vooral een nogal bizarre keus wanneer je een film wil maken over een seriemoordenaar (ja, moord is in die wereld wel heel indrukwekkend). Verder is de humor echt kinderlijk ernstig. Dit is de basis voor bocht als Epic Movie en de Scary Movie-films en daarmee toch niets minder dan de laagste beoordeling waard. Il Silenzio dei Prosciutti is in en intriest.
lars-pixar
Ik heb de film gevolgd op youtube, ik vond het nog al een goed verhaal in het verhaal kan je ook zien dat het een echte spoof is alle stukjes van de film zijn zo precies in elkaar gezet voor een spoof vond ik dit een goede film wel beter dan de moderne spoof’s zoals Scary Movie Epic Movie daar komt meerdere keren drugs of seks in (Niet altijd)
Ik vond de acteur Dom DeLuise geweldig zijn rol doen een van de beste van heel de film.
Ik kon niet zeggen dat ik deze film geweldig vondt maar vanwege de goeie scènes’s geef ik deze een 3,0*
Trouwens ik vond de Aftiteling nog het leukst met die muziek.
harm1985
Ernstig onleuke film... maar ja, ik kan maar weinig parodie films bedenken die écht grappig zijn.
ichi
Jammer, kan zeker niet tippen aan de films van Mel Brooks (cameo). Wellicht staat de film meer in de traditie van Italiaanse komedies (die ik niet goed ken, en dat hou ik maar zo), dan de Amerikaanse spoof-traditie. Zoals harm1985 al zei: ernstig onleuk.
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze Disney+-series worden op dit moment het meest bekeken op de dienst
Arts geeft toe overleden Matthew Perry illegaal ketamine te hebben verkocht
Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'
What We Did on Our Holiday
Komedie / Drama, 2014