• 9.371.614 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Gustavo Graef Marino

Met onder meer: Peter Weller, Daryl Hannah en Tom Berenger

Plot Diplomatic Siege

Vojnovic is een Servische oorlogsmisdadiger. Hij wordt door NAVO-commando's ontvoerd uit een Russische ambassade en direct overgevlogen naar het oorlogstribunaal in Den Haag. Als wraakactie wordt de Amerikaanse ambassade in Roemenie door Servische terroristen bezet. Ze houden de mensen gegijzeld en eisen de vrijlating van Vojnovic. Maar wat ze niet weten is dat er een atoombom in het gebouw aanwezig is en er twee mensen bezig zijn met de ontmanteling. Die twee zijn de enige hoop voor het vrije westen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mwa, beetje een dito gijzelingsfilm dat niet al te best is. Het zakt regelmatig in. Er zijn dan daarintegen wel weer wat mooie actiescenetjes aanwezig die de aandacht er nog wel eens bijhouden. Peter Weller deed het ook wel redelijk. Die teroristen weer wat minder. Ook best wel grappig dat het term Nederland hierin word gebruikt. Den Haag dus. Al is dat helaas wel erg kort.

Middelmatige film. 2,5*

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Verschrikkelijk slechte film. In alle opzichten. Weller is hopeloos slecht en Hannah doet alleen mee om een beetje mooi te zijn. Berenger heeft na Platoon, Someone to watch over me en Gettysburg vrijwel uitsluitend in rotzooi-films gespeeld. Jammer want in die eerst genoemde films liet hij zien beslist kwaliteiten te hebben.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal leek wel interessant, maar het erbarmelijke scenario, dat volkomen onlogisch is, maakt van de ganse film een zootje.

Daryl Hannan en Peter Weller zijn nog genietbaar, maar Tom Berenger bakt er alweer niet veel van.

En sommige dialogen zijn echt lachwekkend.

Leuk als tussendoortje, met een paar goede actiescènes, maar dan ben je wel uitgekeken.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Ik vond vooral Peter Weller en Daryl Hannah juist niet overtuigend. Hun pseudo-romantisch gedoe terwijl het gebouw belegd wordt sloeg nergens op. De rest eigenlijk ook niet.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Niet al te bijster verhaal met toch enkele 'grote' namen die elk wel minstens in 1 grote film hebben gespeeld. Deze acteurs springen er helaas geen enkel moment uit. De actie in deze film is dan ook het grootste pluspunt. Veel ontploffingen en veel in het rondvliegende kogels, die uiteraard weer vaak hun doel missen. Hoe kan het ook anders.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

En sommige dialogen zijn echt lachwekkend.

Mijn mening blijft hetzelfde als in 2009.

Het is een zootje...

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke actie/thriller, geen hoogvlieger.