Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Nishikant Kamat
Met onder meer: Ajay Devgn, Shriya Saran en Tabu
Gesproken taal: Hindi
Plot Drishyam
"Visuals Can Be Deceptive"
George Kutty heeft een lokaal kabel tv-station in een afgelegen dorpje in de streek Goa. Hij is gelukkig getrouwd met Nandini en heeft twee dochters, Anju en Anu. Tijdens een kamp wordt Anju stiekem gefilmd in de badkamer met een verborgen mobieltje. De dader is Sameer, de zoon van Meera Deshmukh, de inspecteur-generaal van de lokale politie. Sameer chanteert Anju en wil dat zij hem seksuele gunsten verleent. Nandini vraagt Sameer haar familie met rust te laten, maar Sameer weigert dit en om de video te verwijderen. In een poging het mobieltje stuk te slaan slaat Anju hem met een loden pijp. Maar ze mist en raakt zijn hoofd, waardoor hij overlijdt. Er volgt een strijd met de machtige lokale politie.
Vijay Salgaonkar
José
Sameer 'Sam' Deshmukh
Sr. PI Shrikant Prabhu
ManuelGnR
Deze is ineens de imdb top 250 ingeslopen, maar zo te zien kan niemand hier vertellen of dat nou terecht is. Hoes en plot zien er wel iets serieuzer uit dan de standaard Indiase zooi, maar dat zegt misschien niet zo veel. Als hij nog een tijdje in de top250 staat misschien toch eens proberen.
Madara_
Hele goede film. Houdt je van het begin tot het eind in spanning. Wederom een goede performance van zowel Ajay Devgan als de mooie Sriya Saran. Zeker een aanrader. Weer eens iets anders dan de neppe wannabe-hollywood films van Shahrukh Khan. Dit is het echte India. Er is overigens ook een Tamil versie die goed scoort: papanasam met de grote Kamal Haasan. Die heb ik nog niet gezien.
BBarbie
Een dijk van een film, nu eens niet met de gebruikelijke Bollywood frivoliteiten. Verre van zelfs. Het is een beklemmende mix van drama en suspense. Het knap in elkaar gezette scenario zorgt ervoor dat je meer dan de helft van de film zit met de prangende vraag: “Komen ze er mee weg?” Wel… zelf kijken! Je zult er geen spijt van krijgen, mits je van spannende films houdt. De film duurt ruim 2½ uur, maar de tijd vliegt!
Complimenten voor regisseur Kamat voor zijn strakke regie én voor Tabu, die in haar rol van politie-inspecteur weer maar eens laat zien een uitzonderlijk getalenteerde actrice te zijn. Zij is overigens lang niet de enige die uitblinkt. Ook de ervaren Ajay Devgn en de bloedmooie Shriya Saran weten te overtuigen.
John Milton
Een top 250 film (hij staat momenteel op plek 215) is Drishyam voor mij allerminst, maar ik was wel lichtelijk blij verrast. De kleine, schijnbaar verplichte ergernissen zoals regelmatig geforceerde dialogen, de dommige sidekick en slapstickachtige humor van het niveau door de stoel zakken, waren ook hier aanwezig. Maar de morele kwestie sprak wel degelijk aan, en de film schroomt niet om duistere terreinen te verkennen. De lengte van tweeënhalf uur is niet strikt noodzakelijk, maar zoals Bbarbie aangeeft wordt het niet saai (wel grapten we dat de film zonder slow-motion op normale lengte was uitgekomen, daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt).
Shriya Saran is inderdaad ontzettend mooi, maar ook van Tabu was ik wel gecharmeerd. Gotta love a woman in uniform. Uitbarsten in zang en dans is afwezig, voor mij een prettige bijkomstigheid. Vele malen beter dan de films van Aamir Khan (of Shahrukh Khan), die ik toch vaak behoorlijk mallotig vind. De muzikale cues bij dit soort films zijn hier en daar wat nadrukkelijk aanwezig, en in plaats van dans is er regelmatig een montage met toepasselijke song, wat voor mij niet nodig is, maar heel ergerlijk was het evenmin. Qua stijl heeft het alleen niet mijn voorkeur, maar dat is een kwestie van smaak. En Bollywood past doorgaans niet al te goed bij de mijne. Drishyam was daarop een prettige uitzondering. Enige zure moment was dat die vader nadat hij door zijn stoel gezakt is zijn daarom lachende dochter naar zich toe gebaart met een glimlach, en als ze vlak bij hem is bij wijze van grap doet alsof hij haar gaat slaan, om haar na haar terugdeinzen, alsnog te omhelzen. Seriously? Not funny.
Afgerond naar boven 3,5*
Bollywood
Afgerond naar boven 3,5*
Dit is een remake van een malyam film met in de hoofdrol mohanlal, mischien daar ook geintreseerd in ?
John Milton
Ik zag het staan idd. Wie weet, maar vooralsnog gaan weer even andere dingen voor
Superkuuk
Tsja... Netflix is net als een slechte gerunde voetbal club vol met blinde peniskokers....Veel eigen jeugd die niet aanslaat, zo nu en dan een gelukje,waar je dan kotsend met overkill reclames toch inziet dat de vervolg seizoenen gewoon zuigen, daarnaast natuurlijk Vele exotische aankopen met geen enkele meerwaarde, want we moeten natuurlijk wel allemaal lekker bollywood verslaafden gaan worden, Kluizen vol met dat soort films,aangkocht voor een appel en een kinder ei, uitbuiting van kinderen in die landen ,liever niet over praten, lekker zingen en blij dansen Europa...ook huren ze zoms iets grappigs voor enkele maanden, waar je als beroeps werkloze misschien wat aan hebt, maar als hard werkende burgerlul , vaak seizoen 2 niet eens haalt..eigenlijk schaamie die bami en diep triest. Netflix zal nooit mijn club worden....i quit
Donkerwoud
En zijn aannames kloppen niet. Hier in Den Haag worden Bollywood-films in de grote bioscopen getoond, op de drukste momenten van de dag. Dat Netflix óók die markt bedient, is alleen logisch...
Superkuuk
haha , ik ben echt niet zuur, kastencultuur in India, dat is pas zuur, en aangezien 90 procent van de films gaat over de varnashrama dharma,altijd corrupite, zing en dans, bij voorbaat sla ik ze dus liever over. Dalits hebben het daar echt verschrikkelijk...Trust me
Superkuuk
De Bioscopen in Den haag, ontvangen bergen subsidies voor deze films.de bezettings graad van 45 procent halen ze niet . Via Indian Film Festival The Hague en Ohm...heb ik Verder helemaal geen problemen mee,.
horizons
Dat het in India niet allemaal top geregeld is dat is bekend maar niet alle films bevatten zang en dans.
Maar heb je deze film gezien of niet?
Superkuuk
yep, gezien, Central Board of Film Certification verhaal, dus heel flauwtjes fake en matig
Superkuuk
Echte films komen daar niet door de Censuur, de kusjes en de lippenstift worden daar zelfs afgemeten. Er worden daar gewoon hele films geschrapt, om een klein homo kusje....cmonn wtf kijken we naar.
Donkerwoud
Mwah, ik ben tweemaal in Pathé geweest voor een Bollywood-film, ik heb blockbusters gezien die minder mensen trokken.
BBarbie
In mijn ogen een nogal bekrompen mening, maar als je de prachtige films van regisseurs als Satyajit Ray, Mani Ratnam, Karan Johar, Ashutosh Gowariker e.a. niet als “echte films” beschouwt, heeft verder discussiëren weinig zin.
Superkuuk
Oh my gad really, mister ray,de man die bijna het hele script heeft geschreven van e.t, later gepikt door mister Spielberg, de man die zijn docu Sikkem door een verbod niet kon laten zien, noodgedwongen zwart wit films maakte omdat hij geen geld van zijn regering wilde hebben.....etc....verder bekend om zijn lange lange films , waar je mag zien dat leven in armoede prima is....geen bekrompen mening....gewoon een persoonlijke mening.....corrupt land met de meeste films uitgebracht op de handrem. Zelfs John de mol heeft daar miljoenen verdiend, maar ook grijze haren, alles werd geschrapt.....ik stop met deze discussie.....blijf maar blij klappen en dansen en genieten van de mooie beelden en kleuren. Of ga er gewoon een keer heen.......dan ga je de bollywood films echt anders bekijken...spaar ze
Superkuuk
Blockbuster kaartje zelf kopen, bollywood veelal gratis, ambtenaren uitje.....do the math
Donkerwoud
Dan heeft Nederland veel Hindoestaans-Nederlandse ambtenaren.
EdRaket2
Prima film, die van begin tot eind blijft boeien. Je kunt je in beide kanten van het verhaal goed inleven, het blijft spannend en er zitten een paar onverwachte wendingen in. En verder gewoon goed acteerwerk, geen stunts of andere zaken nodig: een goed verhaal en goed acteerwerk is genoeg. (uiteraard allemaal mijn persoonlijke mening)
Seam
Normaal gesproken mijd ik Bollywood films als de pest hier, voornamelijk omdat de gemiddeldes zoveel hoger liggen dan mijn uiteindelijke waardering. Nu zie ik dat John Milton de film kan waarderen, dus misschien toch maar deze weer een kans geven. Blijft opmerkelijk dat er hier zoveel Bollywood fans zitten.
John Milton
Pin me er niet op vast he. Alles is relatief
clubsport
Aardig maar zeker geen top 250 materiaal , het verhaal is nog hetgeen de film naar een goed niveau tilt maar de manier van filmen en sfeer creeeren is heel raar .
waar ik me met name over verbaas is de manier van sfeer creeeren dmv de ondersteunende muziek , die slaat vaak de plank volledig mis , of beter gezegd : de muziek moet de kijker vertellen dat er iets heel intens gebeurt door bv een persoon die zich omdraait en vervolgens in slowmotion wegloopt compleet met bombastische muziek strijkers erbij , maar eigenlijk gebeurt er niet echt iets intens en vroeg ik me een paar keer af waarom deze scene nou zo shockerend was , het was pure overkill .
Ik denk dat het gewoon iets is wat uit deze cultuur komt maar het komt soms nogal lachwekkend over en dat terwijl het juist serieus bedoelt is .
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Je kunt je in beide kanten van het verhaal goed inleven
Gatver, dat zou dus zeggen dat jij je in kan leven met iemand die tegen de ouders van een vermoorde jongen de waarheid verzwijgt én je kan je inleven in mensen die willens en wetens een meisje van 6 en haar ouders mishandelen? Sterkte in je verdere leven!
Omdat er een hoop van Netflix verdwijnt op Bollywood gebied heb ik er een aantal de afgelopen tijd gezien en dit was de slechtste uit de reeks. Ik ben ondertussen wel van India gewend dat ze de zaken nogal dik willen aanzetten, maar hoe je als kijker hier met slowmotion en met dramatische muziek wordt bekogeld is toch wel heel schrikbarend. Gebeurt er in een scene niet zoveel maar moet het toch lijken alsof het boeiend is? Laat ze in slowmotion lopen en gooi er wat stevige muziek onder en je hebt een scene.
Dun verhaal waar ik iedereen inderdaad uitermate onsympathiek vind, behalve dan misschien de twee dochters. Tabu zou ik zo maar zien in een Indiase versie van Ilsa: Wolvin van de SS: een stevig kreng die goed acteert, maar een naar personage.
AllThatLivesMatters
Ik heb het na een tijd weer eens geprobeerd.. een film uit India. Eigenlijk is het een meisjesfilm. Na een uur uitgezet. Traag en er mist iets is er is (vooral) achtergrond muziek te veel.
frans123
Een kans geven... Kastenmaatschappij, corruptie, en een vrouw telt niet mee..Kortom, ik zal niets verrassends zien denk ik.....Wacht even.....163 minuten lees ik...dat wordt toch maar overslaan of flink doorzappen.
zinedine1983
Film begon traag maar genoot op een gegeven moment erg van de spanning

Drishyam 2
2022