menu

Sex Traffic (2004)

mijn stem
3,54 (89)
89 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Canada
Drama / Misdaad
180 minuten

geregisseerd door David Yates
met Wendy Crewson, John Simm en Anamaria Marinca

Deze film stelt vrouwenhandel aan de kaak. Centraal staan de zusjes Visinescu uit Moldavie die via Oost-Europa naar Londen worden gesmokkeld om daar in het nachtleven seksuele diensten te verrichten.

zoeken in:
4,5
Zonet deel 1 gezien op canavas en moet zeggen zeer aangrijpende film. Het laat je zien hoe het er aan toegaat in de vrouwenhandel maar de manier waarop is bikkel hard en dat word hier weer zeer goed weer gegeven.
Ben zeer benieuwd naar het vervolg hoe het gaat aflopen.
Zeer aangrijpend

avatar van Mug
3,0
Mug
Ik vond het maar mwah mwah. De eerste 90 minuten leken al 180 minuten. Te veel toevalligheden (oftewel een te gemaakt plot) terwijl het enigszins documentair moet overkomen. Daarbij gaat het dus al meteen mis. De kijker wil men bewust mee laten leven door zo'n documentair karakter (terecht overigens), maar het plot hangt met zo veel toevalligheden aan elkaar dat je het niet meer serieus kunt nemen.

Hier en daar een 'harde' scene, goede acteerprestaties trouwens. Maar dat script, oi oi oi, ik heb een akelig gevoel over de afloop van het verhaal.

4,5
Mug schreef:
Ik vond het maar mwah mwah. De eerste 90 minuten leken al 180 minuten. Te veel toevalligheden (oftewel een te gemaakt plot) terwijl het enigszins documentair moet overkomen. Daarbij gaat het dus al meteen mis. De kijker wil men bewust mee laten leven door zo'n documentair karakter (terecht overigens), maar het plot hangt met zo veel toevalligheden aan elkaar dat je het niet meer serieus kunt nemen.

Hier en daar een 'harde' scene, goede acteerprestaties trouwens. Maar dat script, oi oi oi, ik heb een akelig gevoel over de afloop van het verhaal.


Vond dat die 90 minuten voorbij waren gevlogen want je gaat toch van de ene na de andere scene, wat misschien wel nog een minpunt was is dat ze in zoveel landen zit dat je echt wel goed moet opletten.
Die toevalligheden dat je zegt kan altijd, ze zeggen erbij dat het gebaseerd is op feiten die allemaal gebeurd zijn.
Ben echt benieuwd naar deel 2

avatar van Mug
3,0
Mug
Mug schreef:
Maar dat script, oi oi oi, ik heb een akelig gevoel over de afloop van het verhaal.

En dat kwam veelal uit... Ongeloofwaardigheid ten voete uit, en dan durven ze het nog een docu-drama te noemen... Kleine 3 sterren is het resultaat dat dit goedbedoelde produkt van me krijgt.

4,5
Heb maar vandaag maar deel 2 gezien omdat ik er dinsdag niet naar kon kijken en moet zeggen net zoals deel 1 is deel 2 voor mij voorbijgevlogen.
Vond het einde goede afloop alhoewel er nog veel is op te lossen maar vind hem toch zeer geslaagd deze film.
Het geeft een goede kijk hoe ver het soms allemaal kan zitten.

4.5 sterren voor deze prachtige film.

Hi-Tek
Vanavond te bewonderen, ik zal er bij zijn

avatar van Thomas83
4,0
Van de week heb ik deel 1 gezien, en dat beviel me wel. Zeer goede film/mini-serie tot nu toe. Spannend en aangrijpend. Ik ga zo zeker weer op nederland 3 afstemmen.

Van Nunen
Wordt vanavond het eerste of tweede deel uitgezonden?

3,5
neo (crew)
Tweede.

Van Nunen
Ok. Jammer...

avatar van Ajax&Filmfreak
4,0
haalt het niet bij Lilja 4-ever maar toch een goede film, die iereen gezien zou moeten hebben, je krijgt zin om ook wat te gaan ondernemen tegen vrouwenhandel.

avatar van Knisper
3,0
Goedbedoeld werd de film hier al genoemd. Dat lijkt me een mooie omschrijving. Hoewel er hard geprobeerd wordt er iets van te maken, komt het plot nooit los en faalt de film ook in het echt emotioneel overbrengen van de vrouwenhandel. Ook voor mij een kleine 3*

3,5
neo (crew)
Het probleem ligt inderdaad ook wel bij de vertelling ervan. En dat ondanks het toch wel een interessant onderwerp is. Het kwam soms iets te gemaakt over, ook wat vlak. Maar toch best goed. 3.5 sterren

avatar van nightbreed
4,0
Voor TV-film begrippen is dit een erg goede film.
Ik heb destijds het eerste half uur gemist maar ik weet wel dat ik met dat eerste half uur erbij de film ook een 4 zou geven.

Cijfer: 4

Stijntje
Eigenlijk een erg nare film, maar dat is in dit geval positief bedoeld. Voor een TV-film waanzinnig goed, vooral het acteerwerk. Erg boeiend en aangrijpend.

4 *

3,0
Het is niet direct een film waar je medelijden moet krijgen met de hoofdpersoon, daar is het ook meer een docu voor, maar het laat wel goed zien hoe het met de minderbedeelden in het oostblok kan lopen. Kijkt voor mij makkelijk weg, ondanks de lange speelduur. 3*

avatar van james_cameron
3,5
Niet zo goed als Yates vorige miniserie State Of Play, maar toch een intelligent, aangrijpend en bij vlagen spannend realistisch drama. Het geheel voelt lichtelijk opgerekt aan en sommige gebeurtenissen zijn wat ongeloofwaardig, maar door het sterke akteerwerk en de rauwe, effectieve cameravoering verdient dit toch een dikke voldoende.

avatar van JJ_D
3,5
Met ‘Sex Traffic’ heeft David Yates één van de meest hallucinante films van de laatste jaren gemaakt. Immers, de betrokkenheid waarmee hij zich in de film stort is zelden gezien: in dit epos laat hij alle mogelijke kanten van “de zaak” zien, zonder schroom. We krijgen ongeveer 3 uur mensonterende toestanden, zoniet fysiek dan wel psychologisch. Yates kraakt ons, en niet alleen met wat hij expliciet toont. De tentakels van deze streng gesloten netwerken dringen immers diep in onze samenleving door, en toch is mensenhandel en de bijhorende prostitutie een probleem waar wij zelden over praten. Hoe komt dat, vraagt de held achter de camera zich af. Zijn wij het zelf die de andere kant op kijken (dat eindshot ), of worden we door de machthebbers zelf in het zak gezet? En wie heeft hier uiteindelijk schuld aan?

David Yates heeft echter geen grootse film gemaakt die in het wilde weg met een beschuldigende vinger gaat wijzen. Vergeet het, het was de man duidelijk te doen om het probleem aan te kaarten, niet om zichzelf bij de politieke activisten populair te maken. Op datzelfde punt schiet ‘Sex Traffic’ echter te kort: bij een film die zoveel blootlegt horen misschien ook enkele hooghartige en gedurfde conclusies – ik zeg zo maar wat. Al zou dat dan weer in strijd zijn met de pretentieloze semi-documentaire stijl...
En waarom eigenlijk niet resoluut voor één vorm kiezen? Yates wisselt de benauwende, grauwe fotografie van de bars af met lichte tinten in de Daniel-verhaallijn (om het contrast te scheppen, wellicht), maar dat breekt de verschrikking. Men hoeft maar het thematisch verwante ‘Lilja 4-Ever’ te zien om te begrijpen wat de cinematograaf aan sfeer kan inbrengen.

‘Sex Traffic’ is een brok vakkundige vertelkunst, zeker weten. Vandaag ben ik er kapot van, maar morgen hangt me waarschijnlijk nog weinig bij – dat heb je nu eenmaal met films waarvan de visuele kant de kijker niet overrompelt. Echter, het inhumane waarvan Yates ons hier bewust maakt, dàt zal mij niet meer verlaten. Maar verdorie toch, wat kunnen wij doen?
3,75*

avatar van Donkerwoud
3,0
De film voelt pijnlijk aan als een maatschappelijk verantwoord moetje, maar echt een nieuwe kijk op zaken levert het nergens op. Daar is het toch een tikkeltje te vlak voor.

Dat deze films nog gemaakt moeten worden is eigenlijk een schande..

avatar van Knisper
3,0
JJ_D schreef:
We krijgen ongeveer 3 uur mensonterende toestanden, zoniet fysiek dan wel psychologisch. Yates kraakt ons, en niet alleen met wat hij expliciet toont.
Dan zou ik Transe maar eens zien. Villaverde maakt in 2 uur toch een hoop meer indruk.

avatar van JJ_D
3,5
Knisper schreef:
(quote)
Dan zou ik Transe maar eens zien. Villaverde maakt in 2 uur toch een hoop meer indruk.


Ok, kende ik niet, bedankt voor de tip!

avatar van BBarbie
5,0
Film voor de derde keer binnen één jaar bekeken. Zorgvuldig opgebouwd docudrama met een indrukwekkende hoofdrol (alweer) van Anamarina Marinca, een van de beste hedendaagse actrices (ook geweldig in 4 Luni, 3 S%u0103pt%u0103mîni %u015Ei 2 Zile.
Beklemmende film van begin tot eind.

avatar van DjFrankie
3,0
Zeer lange zit, maar goed dat dit thema meer aan de orde gesteld wordt, te walgelijk voor woorden.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:38 uur

geplaatst: vandaag om 06:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.