• 9.374.749 stemmen

Met onder meer: Walter Matthau, Robin Williams en Jerry Reed

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 26 januari 1984

Plot The Survivors

"Once they declare war on each other, watch out. You could die laughing."

Sonny Paluso ziet hoe zijn benzinestation in vlammen opgaat dankzij een achteloos weggegooide sigarettenpeuk. Donald Quinelle, een weinig succesvolle verkoopleider is net ontslagen door een papegaai, het troeteldier van zijn baas. Jack Locke, een huurmoordenaar ontdekt dat zijn bedrijf 'de Bende' het maar moeilijk heeft om te blijven bestaan. De drie mannen delen een gezamenlijk standpunt: hoe te overleven in een samenleving waar niemand veilig is voor de economische chaos van deze tijd.

Donald Quinelle

TV station manager

Jack's Wife

avatar van speedy23

speedy23

De film is en combinatie van zwarte komedie en sociale satire en bevat op de koop toe een aantal turbulente actiescènes. De sympathieke hoofdrolspelers doen ontzettend hun best, maar het script van Michael Leeson rammelt aan alle kanten...

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Hij kwam gisteren op TCM en ik kon hem gelijk herinneren. Toch wel een leuke film met Robin Williams, die hier trouwens goed acteerde. Matthau is een van mijn favoriete acteurs en stelde mij zoals gewoonlijk niet teleur. Toch is dit wat mij betreft een leuke grappige film. Dat kwam merendeels door het bijzondere van dit duo en het bizarre verhaal. 3,5.

avatar van Robi

Robi

In de jaren 80 werden er heel veel flauwe komedies gemaakt. Abrahams en Zucker waren daar de meesters in en die hadden inderdaad een aantal best grappige films gemaakt. Maar er waren er kennelijk ook die op die golf mee wilden surfen en daar zelfs een acteur als Robin Williams voor wisten te strikken. Best een goede acteur, maar in deze film helemaal niet grappig. En dat geldt ook voor de rest van de film en het infantiele over the top verhaal erachter. Nee, ik heb helaas weinig gelachen bij deze film. En ook niet echt genoten van het acteertalent van Robin Williams.