Warriors (1999)
Genre: Drama / Oorlog
Speelduur:
175 minuten / 135 minuten (oude Nederlandse dvd) (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Peacekeepers
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Peter Kosminsky
Met onder meer: Matthew Macfadyen, Darren Morfitt en Cal Macaninch
Plot Warriors
Liverpool, 1992. Vier jonge Engelse soldaten op verlof staan op het punt hun vreedzaam bestaan te verruilen voor de verschrikkingen van een burgeroorlog. Ze maken deel uit van een van de eerste contingenten, uitgezonden door de VN naar het oorlogsgebied in Bosnië. Hun doel is het beschermen van de bedreigde burgerbevolking. In hartje winter weten ze zich gevangen in een verschrikkelijke oorlog vol onvoorstelbare wreedheden en volkerenmoord.
Pte. Alan James
Emma
Pte. John Hookway
Major 'Brick' Stone
Mug
Ik 'moet' er wel even bijvermelden dat vanavond deel 1 vertoond wordt en volgende week deel 2 (voor het geval mensen daadwerkelijk denken dat ze een hele film gaan bekijken zo dadelijk).
maxcomthrilla
Tot nu toe, een erg sterke film, die erg realistisch aandoet. Erg schokkend, vooral ook omdat de blauwhelmen niets uit kunnen richten daar. Leuk ook die humor, dat zijn weer de Engelsen: She smells your aftershave en He would be an Everton supporter.!
Ik ben benieuwd naar volgende week. Mijn virtuele cijfer tot nu toe schommelt boven het gemiddelde. Fijne zenders die Belgische, goede films de laatste tijd en geen reclame!
Dead01
- 1975 stemmen
Deel was al zeer sterk moet ik zeggen.Begint vrij rustig maar naarmate de tijd word er het erger en erger.
Acteer preasties zijn goed.
Ben ook zoals de meeste denk ik benieuwd naar deel 2.
Tukker87
Ai, gemist!
Waarschijnlijk stomme vraag, maar deel 2 kijken zonder 1 te hebben gezien is waarschijnlijk 'not done' t.o.v. de film ?
Dado
Als deze film nog 3 stemmen krijgt kan bij in de top 250 komen?? Als dat zo is,, mensen die de film hebben gezien of gaan zien, stemmen!! het is absoluut een topfilm, niet vanwege de sensatie maar vanwege het laten zien hoe het was in de oorlog, geen heldenverhalen, maar de realiteit!
Gewoonweg een topper!!
cijfer: 5
Caspar107
Film ligt al een tijdje op de plank, "geweldige" film die de feiten van de oorlog goed weergeeft.
maxcomthrilla
Gisteren dan het 2de deel van de film bekeken en de film bleef op de ingeslagen weg verder gaan.
De gruwelingen en de machteloosheid die volop leefden bij de soldaten werden goed in beeld gebracht. Het eindstuk waarin de soldaten weer moesten integreren in de Engelse maatschappij was natuurlijk ook best heftig. Lijkt mij ook een lastige opgave, je begeeft je tussen fictie en non fictie. Die alleen jij hebt meegemaakt en waar de omgeving geen weet van heeft. Die verwachten dat je zomaar even vrolijk verder gaat, maar daarvoor was deze film toch traumatiserend en dus realistisch goed neergezet. Gelukkig zijn niet alle mensen beesten...
De film haalt het qua beeldenpracht niet bij AN of bij de Russische Roulette in The Deer Hunter. Maar toch zeker een oorlogsklassieker in wording! 4*
Konstantin
Ik heb het film tot het midden ongeveer gezien en 1 ding is zeker Het is een Top film .
Mooiste van dit allemaal is dat je helemaal niet op tv moet zitten kijken ga naar je dicht bij zijnde BART SMIT en koop de dvd 4 Euro en je hebt het origineel zonder reclame of als je deel 1 hebt gemist .
Dead01
- 1975 stemmen
Heb deel 2 gisteren nu gezien en moet zeggen een echte goede film. Deel 1 was erg maar deel 2 was het nog erger.
Alles wat er gebeurd is zeer erg in deze film en het is echt wel de moeite om is te zien hoe erg het er daar aan toe ging.
5 sterren voor de film die dat zeker verdiend heeft.
Dit is de originele dvd-hoes van de originele BBC dvd.
Aangezien het een tv-film/mini-serie is, is er geen poster van te vinden.
SiSsY bOY
Het bestuur van de Bart Smit kijkt ook op moviemeter heb ik het idee. De film staat nu een paar weken in de top 250 en de schappen liggen er vol mee. En voor maar 3 euro's
Mug
Het is trouwens ook een nieuwere editie. De dvd is nu ook zo'n 160-165 minuten, en niet die brakke eerdere (flink verknipte) versie van 135 minuten...
larsjeafca
super film echt mooi dat ze ook nog laten zien wat voor impact de oorlog op hun heeft achter gelaten
Dude-R
Heel sterke, anti-oorlogsfilm. Eén van de beste gemaakt over de oorlog in ex-Joegoslavië. Schrijnend, wreedaardig maar vooral heel erg ECHT, heel goede karakter-ontwikkeling ook. Een topper.
PS : als je kan, zie de "extended version" (185 ipv 135 minuten)
****' 4,5 op 5 ****'
Een anti-oorlog film is het niet want het laat juist zien hoe noodzakelijk gevechtshandelingen waren, dan was het waarschijnlijk opgelost zonder zoveel doden.
Dit geeft misschien enig inzicht aan mensen die nog steeds denken dat onze Dutchbatters zwak waren. Slecht gebonden door regels van de nationale en internationale politiek.
Goed realistisch
offermans
Eén hele indringende film. Goed to zeer goed geacteerd. Wat een hel moet dat zijn geweest in Bosnie. Prachtig in beeld gebracht, heel subtiel. Eén van de betere films over de oorlog in het voormalige Joegoslavie. Eigenlijk een anti-oorlog film. Topper. Een 4,5
trebor
Een aanrader voor mensen die niets van Peace Keeping operations begrijpen of er vrij luchtig over denken. Deze film geeft geweldig weer hoe de mensen die aan deze operaties deelnemen geconfronteerd worden met de ellende van oorlog en hun emoties maar moeten zien te verwerken voor ze omslaan in frustratie.
Een van de betere anti-oorlog films .
jordybeukeboom
Dit lijkt me een goeie deal voor jou, Pieter
Rodisc rules!
Mug
Of - zoals al vaker alhier is aangegeven - 3 euro bij de Bart Smit.
GOEM
Helemaal niet, je kunt een warrior zijn voor de goede zaak.
Warrior is toevallig ook het type pantservoertuig dat in de film gebruikt wordt.
meer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Warrior_Tracked_Armoured_Vehicle
Daarnaast moet ik de beschrijving "anti-oorlogsfilm" toch even tegenspreken. Het omschrijft juist hoe belangrijk het optreden van de VN daar is, maar laat tegelijk ook zien hoe adequaat optreden praktisch onmogelijk wordt gemaakt door onduidelijke regels en weinig mogelijkheden tot ingrijpen.
jordybeukeboom
Fantastische film, die wel erg moet inkomen.
Het begin is namelijk niet echt pakkend, en als de verschillende personages dan eenmaal naar Bosnie gaan ben je nog niet echt vertrouwd met ze. Eenmaal in Bosnie komt de film uiterst schokkend en realistisch over en is het een sterk drama. De romances vind ik mooi en ontroerend, de dood van de vrouw op de poster komt steenhard aan. Sowieso is het een film waarvoor je een sterke maag nodig hebt.
Maar ijzersterk, ook als de mannen weer terugkomen in Engeland en hun eigen leven niet meer kunnen oppakken. Erg realistische dialogen en situaties
4,5 ster
ikisfilmgek
Ook geweldige film. Hoe ook in beeld wordt gebracht dat 4 Engelse jongens in het begin dikke feestbeesten waren en na Bosnië gewoon volledig waren veranderd. Ook hoe Bosnië in beeld was gebracht was goed gedaan. Het was gewoon hard in beeld gebracht maar de realiteit was nog harder. 4*
sekiaku
Ik heb al veel oorlogsfilms gezien, en deze is echt de slechtste die ik gezien heb. Ik heb al eens geprobeerd deze film 0.5 te geven, maar toen zijn al m'n stemmen gewist, zogenaamde beïnvloeding van de top 250. Like I care welke film erin staat.
Misschien komt het door m'n hoge verwachtingen van deze miniserie, maar ze kon me niet boeien. 2 Goede hoofdacteurs en een boeiend onderwerp. Kon niet mislopen, dacht ik. Maar de 2 acteurs behaalden het niveau van Hornblower en Band Of Brothers helemaal niet, integendeel. De personages waren te oppervlakkig neergezet. Zoals Jordy zei over het vertrouwd geraken met de karakters in het begin van de film, had ik het gevoel over heel de film. 175 minuten zijn ingekleurd met veel te langdradige stukken (inleiding in Engeland, rit in tank, ...) terwijl de tijd wel beter gebruikt kon worden om de pijn en gruwel die daar gebeurd is te verbeelden. Op een twee of drietal scenes na kreeg ik niet echt het gevoel dat het over hetzelfde Bosnië gaat waar de mensen nu nog met de schrik om het hart leven.
gentenaar
Heel sterke film. Het begin is traag, maar geleidelijk aan toont de film de gruwel van een oorlog en een heel goed beeld van hoe de soldaten ginds leven en het verwerkingsproces dat zij doormaken.
Geen glamour en glitter, maar zeer sterke realiteitszin in de film. Zeker waard omte bekijken. Onwezenlijk dat zulke gruwel kan in onze moderne wereld
Akula
Dacht je soms dat het daadwerkelijk op uitzending zijn een en al geschiet, lijden en pijn was ? Als uitgezondende kan ik je uit eerste hand vertellen dat deze film wel degelijk hetgeen wat daar gebeurde en hoe maar voorral ook wat het met de uitgezonden doet erg goed neer zet. Maybe geen Hamburger Hill maar des te echter. Maybe toch een tip je wat meer te focussen op Hollywood producties, je weet wel magazijnen met 4000 patronen enzo....
Demelza
Ik geef toe, het begin van de film is inderdaad wat langdradig. Maar ik ben van mening dat je door dat eerste halfuur, een beter beeld krijgt van de verandering die zulke jonge mannen en vrouwen meemaken. Een film om aan 1 stuk door te kijken, om mee te kunnen leven met wat daar gebeurd is.
'Afschuwelijk' goed oorlogsdrama. Na deze film begreep ik pas echt hoe smerig oorlog is.
usr14112
Wat een ongeloofelijk goeie film is dit. Ietwat traag beginnend maar als de film eindigd zit je wezenloos naar de aftiteling te kijken met een gigantisch brok in je keel. De film ramt bij je naar binnen en blijft daar nog een lange tijd hangen. De beelden, de hoofdpersonages, het verhaal, alles komt zeer realistisch over en je wordt meegesleurd in de waanzin die het verdere leven van deze jongens vergalt. Ik ga mijn top tien aanpassen na dit drama.
4,5 *

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'