Warriors (1999)
Genre: Drama / Oorlog
Speelduur:
175 minuten / 135 minuten (oude Nederlandse dvd) (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Peacekeepers
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Peter Kosminsky
Met onder meer: Matthew Macfadyen, Darren Morfitt en Cal Macaninch
Plot Warriors
Liverpool, 1992. Vier jonge Engelse soldaten op verlof staan op het punt hun vreedzaam bestaan te verruilen voor de verschrikkingen van een burgeroorlog. Ze maken deel uit van een van de eerste contingenten, uitgezonden door de VN naar het oorlogsgebied in Bosnië. Hun doel is het beschermen van de bedreigde burgerbevolking. In hartje winter weten ze zich gevangen in een verschrikkelijke oorlog vol onvoorstelbare wreedheden en volkerenmoord.
Pte. Alan James
Emma
Pte. John Hookway
Major 'Brick' Stone
Tonyvdb
Heel sterke, anti-oorlogsfilm. Eén van de beste gemaakt over de oorlog in ex-Joegoslavië. Schrijnend, wreedaardig maar vooral heel erg ECHT, heel goede karakter-ontwikkeling ook. Een topper.
PS : als je kan, zie de "extended version" (185 ipv 135 minuten)
****' 4,5 op 5 ****'
Wolkenmeter
De 'extended version' is eigenlijk een tweedelige serie die van de film gemaakt is, aangevuld met extra scènes. Ik heb alleen deze 'extended version' gezien, dus ik weet eigenlijk niet hoe hard ze afwijkt van het origineel, maar ik ben het helemaal met Tony eens: erg krachtige, indrukwekkende film.
Jos2
Potver, wat moet ik hier nu mee? Ik zag het origineel en dat is een tweedelige serie. Maar dit is dus een versneden versie ofzo? Moet ik dan stemmen?
Wolkenmeter
Goede opmerking, Jos. Ik heb de serie gezien, en dus niet de film. Ik haal m'n stem weg
Tonyvdb
nu gaan we toch niet mierenn**ken hé
Wolkenmeter
De serie is in totaal 175 minuten, de film maar 135. De 40 minuten die er zijn uitgehaald kunnen de film wel heel wat minder krachtig hebben gemaakt (stel bijvoorbeeld dat ze de scènes waarin de soldaten zijn teruggekeerd, eruit hebben gehaald). Daarom stem ik nog niet op de film.
doubletake
deze film wordt nu in het nederlande en Belgische leger gebruikt als "leermoment"
Maar hij is echt errug goed
WB
Hmmm, aangezien ik toch iets moet bestellen bij de boekenclub is dit (zo te lezen) een aanradertje! Ach ja, we zullen zien!
Ik kom terug voor m'n stem
En dan zullen we zien of de film nog steeds krachtig is in 135 mins!
WB
Echt, ik heb nog nooit zo'n kutfilm (sorry voor me taalgebruik) meegemaakt! Dit is dan de versie van 90 mins, en ik heb em gewoon uit moeten drukken, voordat ik echt in tranen uit zou barsten! GELDVERSPILLING!
Niet wetend hoe de verlengde versie is, maar dit is echt anderhalf uur naar een slechte soap kijken! Had dat geld beter aan het Ronald McDonald's fonds kunnen schenken, dan had IK(!) iemand geholpen (die het moeilijk heeft) in die 90 mins...
Zag enkel de tweedelige tv-serie. Vond ik goed. Ben benieuwd hoe de verknipte versie is.
JonnieBrasco
Er heersen veel discussies op het forum wat nou de beste oorlogsfilm is, voor mij persoonlijk is dit 1 van de beste. Als er 1 oorlogsfilm realistisch is, dan is het deze wel. Het acteerwerk is gewoon 'heel normaal' maar eigenlijk zo goed en zo 'levensecht' ...
Wat ik erg goed gedaan vind is bijv. het contrast van de film. Aan de ene kant het koude, wrede, bloederige en modderige Bosnie en aan de andere kant het welvarende, zeurende Engeland. De laatste 20 minuten over de geflipte Engelsen terug in hun eigen land vind ik daarom ook zeer indrukwekkend.
Erg mooie scene switch is dat je de ene seconde nog iemand met lijken ziet sjouwen, en dat de volgende scene in een kleurige, nette supermarkt in Engeland is, met een zeurend kind die niet zijn zin krijgt omdat ie net iets anders wil dan dat mamma pakt ... Je wil op zo'n moment (ook als kijker) dat zoveel mogelijk mensen eigenlijk beseffen wat zo'n oorlog is ... Dit is geen hollywood, maar dit is eerlijk ... Deze film staat in mijn Top-10.
Heb je wel eens de lange (oorspronkelijke) versie gezien van twee keer anderhalf uur?
JonnieBrasco
Nee, ik heb de 135 minuten versie gezien. Wat biedt die lange versie extra?
Vermoedelijk de lange in twee delen. Want de uitzending duurt ongeveer 1,5 uur.
Phoenix
Ligt eraan hoe je "Warrior" interpreteert inderdaad. Ik zeg al niks meer joh

Derek
Programma: Warriors
Zender: KETNET/Canvas
Tijdstip: 9-4-2004 21:00-22:25
Genre: Film Inhoud: 2 -delige drama
in twee delen uitgezonden dus
WB
Heel raar, dan vraag ik me voor de zoveelste keer af, welke versie IK heb gezien
Duurde 1,5 uur, en heb em op dvd! Lijkt me sterk dat ze die 2 delen op 2 verschillende dvd's doen
De dvd is een verkorte versie van 135 min. Langer dan 1,5 uur, dus.
feanaro surion
Heb de tweede helft gemist toen hij op tv was. Heb hem gehuurd en ga hem zo kijken. vanavond mijn stem!
feanaro surion
benieuwd waarom mensen HIER een 1.5 aan geven. Je kan hem te lang vinden, maar verder zie ik er niks op aan te merken.
feanaro surion
Ik heb de 135 minuten gezien en dat halen ze niet weg.(tenminste op de doos stond 135 minuten. Hij duurde langer volgens mij). Ik zou gewoon stemmen inieder geval. je gaat toch ook niet je stem aanpassen bij the lord of the ring sof apocolypse now. omdat daar extended editons van zijn of je juist de gewone versie niet hebt gezien. wat een bullshit!!!

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max