• 9.369.979 stemmen

Geregisseerd door: Charlie Shackleton

Met onder meer: en Amy E Watson

Gesproken taal: Engels, Duits, Italiaans en Japans

Plot Fear Itself

"You never see fear coming until it swallows you whole."

Horror is meer dan een term, genre of begrip. Talloze scènes uit een veelvoud aan films uit de afgelopen honderd jaar leveren in deze montage het bewijs. Een voice-over neemt de kijker mee en geeft op basis van haar eigen ervaringen duiding bij griezelige momenten, waarin de betekenis van angst wordt geanalyseerd. Deze documentaire is een persoonlijke zoektocht naar angst en cinema met de vraag of horror films ons beter kennen dan wij onszelf.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een aaneenschakeling van scènes uit klassieke en moderne (horror)films van allerlei subgenres en landen. Van Nosferatu tot en met Martyrs (waarbij de regisseur wel een enorme spoiler erin gooit...!). Het is dus een beetje zoals youtube-video's van fans die een top x maken van films.

Alleen is het meer gelikt, heeft het een aardig sfeervolle geluidsband en zijn het gelukkig niet altijd de meest voor de hand liggende scènes die gekozen zijn. De voice over van de vrouw klinkt prettig, hoewel ze af en toe wat over-dramatiseert maar vooruit. Terwijl ze praat over eigen ervaringen en gevoel verschijnen er matchende beelden.

Mooi dat er ook werk voorbij komt dat meer publiek verdient zoals La Casa dalle Finestre Che Ridono en Let's Scare Jessica to Death, en films die je in niet (snel) onder horror zou scharen zoals Lost Highway en Post Tenebras Lux. Prima dat zulke erbij zitten want angst is de rode draad, niet zozeer horror. Best leuk om te zien, dit schakelsnoer van scènes.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Sfeervolle documentaire ,,,met veel bekende en onbekende beelden.

Voor de doorsnee film kenner.

Er zaten ook fragmenten tussen zoals gravity , en meer die niets met echte horror te maken hadden .

De voice over Was prettig.

Maar het geeft ook vaak een verklaring hoe en wat je als angst en horror ervaart ,,,terwijl dat lang niet voor iedereen als het zelfde geldt .maar er is best veel herkenbaar ,maar tergelijke tijd laat ze in het midden hoe we het ervaren,,en waarom.door diverse verklaringen.

Soms zegt ze hoe zei het ervaart , en soms stelt ze goede ervarings vragen .

Maar het is wel vakkundig gemaakt. Door de zeer diverser beelden .

En de sfeer is goed neer gezet,een crreepy background noise.en dus die mysterie stem.