• 9.375.080 stemmen

Alternatieve titel: Living and Dying

Geregisseerd door: Jon Keeyes

Met onder meer: Edward Furlong, Arnold Vosloo en Michael Madsen

Plot Living & Dying

Twee moordenaars draaien de rollen om wanneer zij tijdens een bankroof door drie overvallers worden gegijzeld. Omgeven door de politie, moeten de overvallers voorkomen dat de twee moordenaars iedereen gaan vermoorden.

avatar van coldheaven

coldheaven

En het begin was nog eens zo slecht nog niet..

Snel geschoten beroving resulteert in een fiasco doordat iemand "hun verlinkt heeft". Velen zullen hier 'n rip-off van Reservoir Dogs in zien, wat ook waar is, maar er is 'n plottwist; zoals de synopsis al verklapt, worden de rollen omgedraaid zodra de overvallers zich in het restaurantje verschansen, en twee van de "gasten" zich als de echte criminelen ontpoppen.

En vanaf hier verloor de regisseur kennelijk z'n inspiratie, want dit punt markeert ongekende verkwisting van filmrol; grensverleggend wanacteren, inspiratieloze onderhandelingsscènes.. Waarom Keeyes ooit zou hebben gedacht dat mensen zijn film ooit op prijs zouden stellen is voor mij en m'n vader een waar raadsel.

Wanneer komt nou eindelijk eens die kut Michael Madson in beeld?! schreeuwde hij door de kamer. Nou, vijf minuten later komt de goede man in beeld hoor, tikkend op 'n rifle. We glimlachen allebei. Helaas is de volgende keer dat we dat doen wanneer we door een telekinetische kracht van bovenaf elkaar op hetzelfde moment aankijken: "Die Madson is dus ook huilen met de pet op. Even lachen. Het is echter niet om te lachen.. We begrijpen allebei wel waarom hij in dit soort wanproducties meespeelt; in een interview gaf Madson aan dat hij nog acteert puur om z'n gezin te voeden. Verwacht dus ook geen reet van hem. Heel veel geschreeuw met die gorgelende rokerstem; dit is niet dezelfde persoon van die film uit m'n derde zin. Dat was al wel te voorspellen, maar zó erg kut?

Enfin, de shoot-out in de climax is werkelijk lachwekkend te noemen; talloze magazijnen worden leeggeschoten terwijl men recht tegenover elkaar staat, maar iedereen schijnt losse flodders te hebben, want niemand raakt ene fl*kker.

Mocht het je nog niet zijn opgevallen: Edward Furlong van American History X speelt ook in deze film. Heel ironisch dan ook (en waarschijnlijk een spoof) dat deze jongen als alwetende verteller in de laatste 10 minuten nog met een filosofisch verhaaltje op de proppen komt, iets wat letterlijk uit die eerste film gekopieerd lijkt te zijn.

Nog een plottwist op het uiterste einde die gewoon onmogelijk was om plaats te vinden, en we hadden een goede mededinger voor de Razzies van 2007 gehad.

0.5/5

avatar van mrwhite

mrwhite

hahahahaha veel slechter dan dit kan een film niet zijn

slechte acteer prestaties

slecht scenario

slechte camera werk

slechte soundtrack

en toch heb ik eigelijk nog genoten van deze film vooral met de manier waarop er werd geacteerd

michael madsen zal toch ook alles doen voor een dollar e ongelooflijk al weet ik wel waarom hij zoiets doet ik heb een paar jaar geleden een interview gezien met hem waar hij zij dat hij de acteur met de meeste films wil worden en dat zal wel lukken denk ik

in 2009 en 2010 komen er zo'n 18 films met hem uit

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ik zie een aantal interessante acteurs en actrices en een bloedstollend verhaal. Mijn verwachtingen zijn dan hoog en ik denk dan bij deze film aan iets in de trant van een Killing Zoe-type film met 2 psychopaten ipv de politie. In plaats daarvan krijg ik een actieloze film met weinig spanning voorgeschoteld. Qua acteerwerk is het nog redelijk, de film doet op bepaalde punten denken aan een western, en Agent Lind (Micheal Madsen) speelt daarbij heel goed z'n rol.

Het verhaal daarentegen laat het afweten, persoonlijk gezien. Het merendeel van de film zien we 'politiemensen' met elkaar kibbelen en 2 moordenaars die hun stupiditeit laten zien, wat het meer op een politie tv-serie laat lijken dan op een echte film. Dat zou voorkomen kunnen worden door iets meer spanning en enkele zieke of in ieder geval actiemomenten erbij. Ik moet zeggen dat het ook zo z'n zieke momenten had, maar het woog gewoon niet op tegen de rest van de tijd die voorbij ging.

De film deed voor mij nog niet als super slecht af en ik was nog wel benieuwd naar het einde. Eindelijk daar gekomen was ik wel een beetje verrast, tot ik daarna meteen bedonderd werd met een totaal onmogelijk einde, wat de film voor mij uiteindelijk verpeste. Bij veel films had ik het een goed einde gevonden, maar bij deze was het gewoon zo ongeloofwaardig gezien alle omstandigheden waar de ge-associeerden gewoon simpelweg niet rekening mee hadden kunnen houden.

Conclusie: Bagger..!