Meltdown (2004)
Met onder meer: Bruce Greenwood, Leslie Hope en Arnold Vosloo
5,4 (520)
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Plot Meltdown
"Terrorists didn't have to build a nuclear weapon... we built it for them."
Het lijkt een normale dag te worden in de San Onofre nucleaire centrale bij San Diego, totdat er opeens explosies klinken, een vuurzee ontstaat en terroristen de centrale hebben overgenomen. Al snel is de centrale omsingeld door politie en informatiediensten en men vindt bewijs dat er een link ligt met Al Qaeda. Wanneer de leider van de terroristen echter een uitzending in de ether krijgt, blijkt dat de zaken toch niet zo eenvoudig liggen als werd gedacht.
Agent Tom Shea
Homeland Chief Utley
FBI Commander Hall
NRC Carl Mansfield
REGENCY
Best wel een leuke film, past een beetje in de trend van de serie 24. Al vind ik wel dat het eind een beetje afgeraffeld word.
pikas
De camera opname in de centrale. Men trachtte spanning te ontwikkelen door snelle camera bewegingen, snel wisselende beelden en zoomeffecten. Het leek alsof een amateur vanuit de hand had gefilmd. En daar dit gedurig aan werd toegepast, vond ik erg irriterend.
obuma
Een rt4-film.
Laat liggen die film, zonde van je tijd.
1 *
kakstoel
wat een klote film,vond national lampoon"s de
beste film van jeremiah s.Chechik,hij kan het beter bij komedie houden
heinl
Ik vond het een leuke film, grappig om te zien dat het de film 'verteld word' door Fox
Iron_Jerommeke
Bah door de camera bewegingen moest ik de film af zetten werd er misselijk van
jackie chan
wel een goede film, je merkt de spanning echt. alleen ik heb deze zonet voor de 2e keer gezien dan is het niets meer aan,.
Een goede triller met de nodige spanning net of het echt gebeurt is, of je live op de NOS aan het kijken bent
xangadix
Ik vond de documentairestijl (camerabewegingen en nieuwsfragmenten) juist een pluspunt, maar het bleef mij geen anderhalf uur boeien.
mikeh
hier wordt gewoon gespot met de regering. en een deel ervan is echt waar. de regering doet ook echt te weinig
fieko
leuke film,
kocht hem bij een actie 3 films voor nop dus had geen verwachtingen maar is mij erg bevallen
marathon
Onzettend slecht camera werk!
Het lijkt alsof er iemand gefilmd heeft die teveel drank opheeft!
Snelle bewegende beelden, inzoomend en uitzoomend. Verder ook zwart-wit beelden tussendoor. Heb na kwartier de film afgezet. Film is misschien bedoeld voor een bepaald soort publiek???
Jammer eigenlijk, de inhoud van de film leek me wel wat.
0 sterren waard!
nacbreda076
Wat een zwaar slechte K*T film is dit!
Ik werd helemaal gestoord dat er steeds dat grijze en beetje slomotion beeld kwam! Moest dat realistischer worden ofzo,, net zoals dat gezeik van FOX nieuw... Die FBI-agent speelde wel goed maar dat was ook de enige. Het verhaal was trouwens ook onzin vond ik... Als je hem nog niet gezien hebt, NIET KIJKEN DUS!!
Jiv
verwachtte er niks van: leuke actiefilm!! 4*
Vreemd... er staat toch echt dat het een drama film is. Misschien komt het als actie over omdat de cameraman zijn camera schijnbaar niet op een standaard kon zetten ofzo...
Weertenaar
Voornamelijk een hoop misplaatste propaganda: 1.00 (1.20)
En dat is toch jammer, want de intenties om er 'iets' van te maken zijn zeker aanwezig, maar de propaganda stond voorop bij de scriptschrijvers en dat zit deze prent vrijwel de gehele speelduur ernstig in de weg. Er wordt de kijker een hoop onzin in de maag gesplitst, waarbij met name geen kans onbenut wordt gelaten om te laten zien hoe kwetsbaar de Verenigde Staten eigenlijk wel niet zijn. Tja, zo lust ik er nog wel een paar zoals dat in deze prent tentoon wordt gesteld. Het gaat de zeven terroristen wel heel erg gemakkelijk af om binnen te komen, laat staan dat men vrijwel zonder moeite bij de zwaar beveiligde controlekamer kan komen.... Om over de hilarische inval van het leger nog maar te zwijgen. Toen men Saddam had gevonden mochten ze hem nauwelijks met een vinger aanraken, maar nee hoor, een weerloze werknemer van de kernreactor wordt zonder pardon voor zijn flikker geschoten... Hou toch op alsjeblieft. Ow wacht, de propaganda stond natuurlijk voorop, en ja die medewerker was toevallig een moslim. Ah, dat verklaart een hoop zo niet alles. Paul en Larry Barber moesten zich schamen.
Nog triester is het met name voor Bruce Greenwood. Deze alom gerespecteerde acteur heeft als 'ster' zijn naam aan deze prent verbonden, en zowaar doet hij het nog heel behoorlijk ook! De bijrollen hebben verder weinig om het lijf, maar slecht is het opvallend genoeg zeker niet. Dat geldt helaas wel voor de rol van de regisseur. Chechik maakt er werkelijk een potje van. De beste man heeft een ernstig gebrek aan creativiteit, getuige het afgekeken camerawerk dat hilarisch genoeg nog eens enorm slecht uitgepakt is ook. Daarnaast is met name het eerste halfuur zeer chaotisch en wordt de film veel te veel beheerst door alle nieuwsberichten, die voor het overgrote deel vrijwel niets toevoegen. Gelukkig geniet de film vrijwel geen bekendheid, want stel je eens voor als alle tere zieltjes ook nog eens voor het karretje van American Meltdown worden gespannen, dan gaan we deze onzin straks nog geloven ook.... In alle opzichten is American Meltdown volledig mislukt, op een Bruce Greenwood en zijn apostelen na, die iedereen met speels gemak van zijn troon blaast, hetgeen alles over de kwaliteit van deze film zegt.
Script / Verhaal:................ 1,00
Acteerwerk:....................... 2,50
Regie / Speelduur:...........1,00
Realisme:......................... 0,50
Cinematografie:............... 1,00
Positie: 347/354
American Meltdown staat daarmee voor '2012 Doomsday' en achter 'Lost Treasure'
Chattingforum
Zelf heb ik de film al 2 keer gezien en elke keer keek ik er anders tegenaan, zo nu weer.
Het lijkt een rampenfilm, wat ik erg leuk vind.
Het is slecht gefilmd, maar ja, als ik deze film afschrijf had ik Cloverfield ook niet gekeken.
Jammer though dat alles zo, noobish lijkt, alsof ik t ook kan maken.
frans123
Zie Pikas en marathon hierboven.
Film na 8 min. uit gezet omdat ik mij dood ergerde en doodmoe werd van die bewegende camera en snelle beelden. Dat is natuurlijk expres het "found footage gedoe, om het spannend te maken en of het echt is, een reportage.
Wel lachen; er stormen gewapende mannen de centrale binnen , en een man in de controle kamer reageert met ;
" Pak het draaiboek"..
Ruk natuurlijk.
Phantasm
De film wordt verpest door het irriterende camerawerk en dat kijkt niet lekker.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix
terroristnuclear power plantmunitionregeringkankerterrorismegevonden beeldennuclear reactor