John Carpenter's Cigarette Burns (2005)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Cigarette Burns / Masters of Horror: Cigarette Burns
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Norman Reedus, Gary Hetherington en Udo Kier
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Frans
Plot John Carpenter's Cigarette Burns
Kirby Sweetman krijgt op een dag veel geld aangeboden om de horrorfilm "La Fin Absolue du Monde" op te sporen. Men zegt dat wie deze film bekijkt zal veranderen in een gestoorde, moordlustige en gewelddadige kannibaal. Als Kirby langzaam steeds dichterbij het enige exemplaar van de film komt, komt hij ook steeds dichterbij de gruwelijke en verknipte waarheid.
Kirby
Horst
Cap Driver
Drs. DAJA
Goed om te horen IcU!
Naast de toplijst komen er de komende tijd ook nog interviews, recensies en zelfs horror reportages online!
IcU
Heb hem nu dus gezien. Een interessante insteek, maar het tv gevoel weet ook bij deze 'Masters of Horror' geen hoger niveau te bereiken. Naast het feit dat Carpenter een uitstekende spanning weet te creëren, blijft de prent door dialoog vooruit kruipen. Hierdoor weet de film nooit eng te worden. Wel spannend. Mysterie blijft en als kijker moet je blijven hangen. De film weet te pieken op het einde. Waar het wel eng wordt. De laatste, pak weg 15 minuten blijven in het geheugen. Dit terwijl ik de rest van de film al bijna vergeten ben.
ExXxtreme
Cigarette Burns is op nr. 7 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.
Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.
De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 7 | MovieSense - Online filmmagazine
Wel vreemd dat deze lager in je top 25 staat dan 28 days later terwijl je de film wel een hogere score hebt gegeven... of hoe moet ik dit interpreteren?
lauwi_b
Potentie was er maar het wordt nergens echt spannend. Geen hoogvlieger voor mij. 2,5*
Noodless
Stijlvolle horrorfilm met een knap scenario en beklemmende scènes die de kijker op het puntje van de zetel zet tot het eind. Opmerkelijk veel bloed en gruwelijkheden .....en dat in functie van het verhaal. Heel knap ! 8/10
Twilight Master.
Dat Carpenter met deze 'Masters Of Horror' eindelijk weer eens wat fatsoenlijks vervaardigt is een pré. Wisselvalligeheid valt menig griezelmeester ten deel, klassiekers of niet. Echt sterk wordt het helaas niet en dat heeft helaas te maken met hoge 'Twilight Zone'-gehalte. Niet dat die serie slecht was, maar vaak iets korter. Want ondanks de geringe speelduur en een flinke scheut gore, verveelt het verhaaltje na een tijdje. Vooral de film in de film stelt behoorlijk teleur, dit in tegenstelling tot het sterke begin en de fijne sfeer.
Redelijk.
dominion
Zonder twijfel de beste aflevering uit de Masters of Horror reeks.
Het had een origineel en interessant verhaaltje.
Gore ontbreekt dus ook niet in deze film.
Het was ook wat ik precies had verwacht van een John Carpenter film dat hij weer vol spanning en suspense zat en dat was dus ook zo.
Er zat dus ook een lekker onheilspellend sfeertje in.
Het einde was ook best wel vaag en liet me achter met een paar vragen.
Maar dit is wel de spannendste aflevering uit de serie.
4,0
Cigarette Burns is een klein, spannend, sfeervol(dankzij de herkenbare muziekscore) en lekker mysterieus mysterie filmpje.
Echt horror kan ik het niet noemen, daarvoor zitten er dus teveel speur elementen in. Maar de film is interessant genoeg om de volle 59 minuten te boeien, ook al ging de speurtocht soms wel iets te gemakkelijk. Dat is het nadeel van de 59 minuten durende speelduur, het wordt soms iets teveel afgeraffeld.
Al met al aardig.
Waku
aardig voor een keer.
Lekker veel gore.
Maar niet echt speelfilm lengte.
Is dan ook een episode van de meestal matige "Master of Horror"serie.
Elineloves
Potverdropjes, dit is toch wel een uitstekend werkje geworden van Dhr. Carpenter! ’La Fin Absolue du Monde’ is al een titel waarbij je nieuwsgierig wordt, en daar spelen ze goed op in.
Stukje bij beetje wordt de kijker wijzer. Heerlijk dat er niet direct al teveel wordt weggegeven, maar dat je langzaamaan ontdekt hoe de vork in de steel zit. Het is dan ook niet moeilijk om aandachtig en geboeid te kijken. Het suspense sfeertje maakt het spannend en op sommige momenten is het vrij heavy wat je te zien krijgt. Fascinerend.
Aardig concept, creepy sfeertje en overtuigender acteerwerk dan ik verwacht had. Udo Kier is dan de grootste verrassing.
Dit is een episode van de Masters of Horror reeks die me nog lang bij zal blijven. 4,0* of 4.5*... dilemma dilemma.. Voor nu het eerste cijfer.
hellblazer93
Inderdaad goed eerste deel van de reeks. Toch vrij jammer dat de films een relatief korte speelduur hebben, ik had graag gezien dat er meer tijd werd genomen om dingen wat meer diepgang te geven. Nu is dat geen must voor een horror als deze, maar toch had ik graag wat meer film gehad. De gore zag er over het algemeen goed uit en dat is toch wel belangrijk omdat de film niet te veel over the top wil gaan zodat het nog enigszins eng blijft. De spanning zat er dan ook goed in naar mijn mening. Zoals al vaker vermeld is de sfeer een pluspunt in de film en het verhaal is ook prima. Toch was het allemaal wat aan de korte kant en is het nergens echt uitstekend.
Dikke 3.5*
Drs. DAJA
Cijfers geven is altijd lastig. 28 Days Later... is voor mij één van de fundamenten van mijn associaties met de zombie-apocalypse terwijl Cigarette Burns één briljante horrortrip was zonder dooie stukjes, maar ja (vooralsnog) is het geen filmisch fundament voor mij. Misschien baseer ik mijn cijfers vooral op hoe ze me op de korte termijn bij blijven en top noteringen meer op de lange termijn.
Nitrouz
Wat een geweldige film was dit, zoveel meer dan ik had verwacht.
De DVD Masters of Horror vol. 1 zag er niet echt veelbelovend uit, de film van Don Coscarelli was toch beter dan verwacht. Maar deze Cigarette Burns, wow.
De film is verschrikkelijk goed opgebouwd, er wordt prima geacteerd en het verschrikkelijk spannend. Vooral dat laatste. Heerlijk om te zien hoe La Fin Absolue Du Monde een raadsel blijft, ik was verschrikkelijk benieuwd wat de film nu precies inhield.
Ik zat op het puntje van mijn stoel.
Ook is de film in mijn ogen behoorlijk eng, vooral het moment in de hotelkamer wanneer Kirby luistert naar de banden en je voor het eerst de ring ziet.
Helaas stellen de special effects wel wat teleur, en de creep die in de film had meegespeeld had er ook wel wat beter uit kunnen zien. Ook irriteerde de man die de film wou zien ietwat, met zijn vervelende accent.
mrmojorisin123
Ondanks zijn mooie bibliografie, is dit nog maar mijn eerste John Carpenter. Na een tal van slechte films was Deer Woman van Don Coscarelli eindelijk een lichtpunt in de lange tunnel van Masters of Horror Vol. 1. Maar deze Cigarette Burns overtreft alles en is voorlopig de beste in de reeks.
Vanaf het begin bouwt Carpenter de spanning al op met een eerste inleiding over het mysterieuze La Fin Absolue Du Monde. Als men de film ziet, dan verandert men in moordlustige gemuteerde kannibalen. Hoe langer, hoe meer informatie men krijgt over deze film waardoor de kijker echt nieuwsgierig wordt, mede doordat Cigarette Burns gedragen wordt door dialogen.
Het is een erg origineel concept, met deze cue marks of cigarette burns. Daarom vind ik het ook een beetje jammer dat het amper 59 minuten duurde. Leuke soundtrack ook die stopt op momenten waar je weet dat er iets engs kan gebeuren.
Tonypulp
Prima, maar met hogere verwachtingen ingegaan. Valt uiteindelijk een beetje duf uit terwijl het verhaal staat als een huis. Niet iets waar mijn voorkeur naar uitgaat, had liever wat meer gezien in de vorm van psychologische neergang. Of iig een zoektocht geleid door een meneer met meer uitstraling, wat een kneus is Norman Reedus
Maar zo heeft een ieder altijd wel iets te zeiken. Verder alleen maar lof natuurlijk, voor de sterke cinematografie van Carpenter en het mysterie (en nieuwsgierigheid) dat hij bij de kijker legt. Tof dat hij nog aardig wat met gore speelt en het hele 'kracht van film'-thema origineel benadert. Zeker door het betrekken van Snuff, het heeft allemaal zo z'n waarde.
Tonypulp
Dit was al een herziening
. Maar kon me er weinig van herinneren.
dutchtuga
Ah jammer. Vond dit vooral weer erg sterke storytelling van Carpenters kant. Wat kijken zijn films altijd lekker weg zeg. Maar ook de sfeer vond ik de tweede keer nog beter te pruimen. Prachtig, de mystery die wordt gekweekt rond 'Le Fin Absolut du Monde'.
Gizzmann
Kijk af en toe wat Masters of Horror, heb nog steeds niet het hele seizoen gezien. Toch wil ik het na deze aflevering maar weer echt oppakken, want dit was echt heel erg goed.
Duidelijk de beste die ik tot nu toe heb gezien (en ik kijk ze op volgorde). Lekker vreemd, heel creatief en leuke gore.
Nadeel is misschien ook dat er zo veel gebeurd dat het een beetje vreemd overkomt dat het hoofdpersoon overal zo koel onder blijft. Je zou toch denken dat hij al na zijn eerste ontmoeting met het karakter van Udo Kier behoorlijk van slag zou zijn. Maar natuurlijk kijk je dit niet voor de geloofwaardigheid en alleen al de darmen in de projector scene maakte het waard dit filmpje te zien.
Niet echt eng, maar alsnog bewijst Carpenter zich hier een echt master of horror.
(waarom Macmanus hier helemaal niks mee kan is toch wel onbegrijpelijk)
herder
Na 30 minuten mag je stoppen met het kijken. De regisseur weet ook niet meer hoe hij het moet aanpakken dus probeert ie ff Lynch uit te hangen.
SaNDuTjE
Erg geslaagde film met een goed script, geslaagde effecten en vooral tot het eind lekker mysterieus.
De manier hoe de 'verboden film' wordt neergezet is erg sterk. Met minimale middelen laat Carpenter je voor het grootste deel zelf invullen wat 'Le Fin Absolut du Monde' is en waarom deze zo berucht blijkt te zijn. Een aantal aparte personages zorgen voor een extra vreemde sfeer die geen afbreuk doet aan de onderhuidse spanning die voor mij voortdurend aanwezig is. In sommige scenes is het redelijk duidelijk dat er geen ruim budget beschikbaar was en zijn de acteurs ook niet de slimste, maar als je dat voor lief kunt nemen heb je aan Cigarette Burns een zeer effectief uurtje mysterie.
wibro
Deze film bezorgde mij behoorlijk wat schrikmomenten en dat betekent voor mij meestal dat de horror geslaagd is. De spanning van dit filmpje dat ook nog eens een sterk verhaal heeft werd al gelijk vanaf het begin flink opgevoerd en de eerste keer dat de 'cigarette burns' verscheen bezorgde mij gelijk het grootste schrikmoment. Het einde mocht er trouwens ook wezen, hoewel ik inmiddels als zo veel geïncasseerd had dat dat mij geen schrikmomenten meer bezorgde. Lachen om die hoeveelheid gore was het in ieder geval wel. Best dus wel geamuseerd met het vijfde filmpje uit de reeks Master of Horror dat ik gezien heb en bovendien is dit voor mij ook een van de meest geslaagde films van John Carpenter.
Erg vermakelijk filmpje van Carpenter, met de nodige gore en een paar goede schrikmomenten.
Het verhaaltje zelf heeft niet zo veel om het lijf, al moet ik zeggen dat ik best benieuwd was naar Le Fin Absolut du Monde.
De stukjes uit die film zijn niet zo bijzonder, maar de personages zelf zijn best apart en goed neergezet. Het sfeertje is sterk en soms best wel creepy. Het knappe is vooral dat ik uiteindelijk erg nieuwsgierig was naar de afloop en de tijd vloog ook voorbij, al is dat ook niet zo verwonderlijk gezien de tijdsduur.
Kortom best leuk, dit korte filmpje van Carpenter.
misterdhdh
vond hem matig, raar verhaal, maar wel nog een leuk verhaal
titel van de film sprak me wel aan: la fin absolut du monde, goed gevonden
maar miste wat spanning, ook acteerprestaties konden beter. Wel bizarre sfeer tijdens de film, maar wel leuk. De engel vond ik leuk, ook die zware mannen. Vond het eerste halfuur eigelijk niet zo goed, vanaf de helft werd het wel leuk. Ik lees dat dit voor sommige de beste is van de masters of horror, ik hoop van niet want vond dit al geen hoogstaande film. Volgens mij geven sommige deze film een hoge score alleen omdat hij gemaakt is door Carpenter. Met dit verhaal kon volgens mij toch iets leukers gemaakt worden.Ook de uiteindelijke film was niet eng, die kon ook beter. had niet de indruk dat je na het kijken van la fin absolut niet meer weet wat je doet. Al bij al wel nog leuke film als je er niet te hoge verwachtingen van had. ik had misschien te hoge verwachtingen na al die 5/5en die ze hier geven.
2.5/5 misschien verhoog ik nog, eerste de andere masters of horror zien
RuudC
Met de korte speelduur van minder dan een uur is Cigarette Burns een ideaal tussendoortje. Kwalitatief is de film dik in orde. Norman Reedus is een vrij onzichtbare acteur. Dat was ook hier het geval, maar zo’n rol als die van Udo Kier. Ook het opsommen van horrornostalgia was eigenlijk erg leuk. Vanwege de korte speelduur zit in ieder geval de vaart er wel in. Het hele concept rondom La Fin Absolue du Monde is erg tof. Door alles wat er gebeurt, word je als kijker wel erg nieuwsgierig naar de film. De gebeurtenissen halverwege zijn wat vreemd. Wat de vermeende effecten zijn van de La Fin Absolue du Monde, komt leuk naar voren. Het levert een aantal gave scenes op (waarvan de onthoofding het gaafst is). De ontknoping heeft weinig verrassingen. De fragmenten van de film die je te zien krijgt, zijn weinig schokkend. We moeten maar gewoon uit gaan van de zwarte magie. Wel cool om te zien hoe Udo Kier zijn darmen door de filmprojector draait. Kort maar krachtig, puik werk van Carpenter!
Lennert
Een interessant concept dat toch wel enigszins om zeep wordt gebracht door werkelijk afgrijselijk acteerwerk van praktisch de gehele cast. Ik vond Reedus in The Boondock Saints fantastisch, maar ik heb zelden iemand zo gedesinteresseerd in een film zien acteren. Dit haalt toch wel iets van het kijkplezier weg, want verder is Cigarette Burns best wel een freaky filmpje qua idee en iets mindere mate qua uitwerking. Ik had persoonlijk op iets meer schokkende filmscenes gehoopt, het ging hier per slot van rekening in het verhaal wel om een film die mensen compleet gek maakte. Mede door het uitblijven hiervan, voelt Cigarette Burns wat onaf aan.
De film is wel lekker mysterieus en weet ook wel te boeien maar helaas wordt het nergens echt spannend. Buiten de zoektocht naar de horrorfilm "La Fin Absolue du Monde" en een paar bizarre stukjes (onthoofding vrouw was wel bruut) gebeurt er eigenlijk niet veel. Het einde (laatste 10 minuten) is overigens best fraai en goed. De cast was erg wisselend (vooral in negatieve zin) en hoofdrolspeler Norman Reedus vond ik eigenlijk maar een saaie piet en kon me nergens overtuigen. Daarentegen vond ik de altijd wel iets creepy Udo Kier zeer geknipt voor zijn rol en hij speelde ook goed (geweldig toen hij zijn eigen darm op de filmprojector wikkelde
Gang_Star
Voor een film van Carpenter vond ik het wel erg matig. Film is langdradig ondanks een korte speelduur, juist omdat er op een enkele scene na maar heel weinig gebeurd. Naar het einde toe werdt het iets beter toen het personage van Udo Kier de film ging afspelen en het eindigde in een bloedbad en waarbij hij zijn eigen darmen gebruikte als filmrol . Helaas was de film nou ook niet echt spannend, en begon de gore er pas laat een rol in te spelen.
Leland Palmer
Prima film van Carptenter. Het geheel voelt nogal gehaast aan, het acteerwerk is niet bijzonder en échte schrikmomenten heb ik tijdens het kijken van deze 'Cigarette Burns' niet gekend, maar de film is zeer vermakelijk en kent een lekker donker, spannend sfeertje. Je bent als kijker zeer benieuwd wat er op de film staat en Carpenter bouwt op een goede manier naar dat moment toe.
De film kent een paar heerlijke scénes, zoals het moment dat Kier z'n darmen in de projector duwt en de gruwelijke onthoofding van de vrouw. Daarnaast is die enge, grijsgeleurde gast uit La Fin Absolue du Monde lekker creepy.
De tijd vloog voorbij.. heb me prima vermaakt met dit mysterieuze filmpje.
Fueledable
Er zitten goede momenten in, maar ik kon er niet in komen. Bovendien snapte ik het ook niet helemaal.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

Assault on Precinct 13
Actie / Thriller, 1976

Merry Christmas, Mr. Lawrence
Oorlog / Drama, 1983
parijs, frankrijkengeljunkiehallucinatiecollectorkrankzinnigheidkwaadaardigfilm critic wingsbrutal violencefilm projectorobscure movie