• 9.375.049 stemmen

Geregisseerd door: Joseph W. Sarno

Met onder meer: Marie Liljedahl, Tommy Blom en Lennart Lindberg

Gesproken taal: Zweeds

Plot Någon att Älska

"Together they discover every way to love"

Nadat haar vriend haar alleen en met een gebroken hart achterlaat, kan Inga alleen maar verlangen naar de liefde van een andere man. Rolf, een jonge zanger en muzikant, probeert haar te verleiden, maar uiteindelijk valt Inga voor de ouder wordende schrijver Stig. Deze bezit een mooie villa en Inga wordt met groot plezier zijn privé-secretaresse. Wanneer Stig voor zaken weg moet, belandt ze al snel in de armen van Rolf.

avatar van Fransman

Fransman

Vervolg, maar nu in kleur, van de zwart-witfilm Inga uit 1968. We treffen Inga (Marie Liljedahl) nu alleen aan in een kamertje in een morsig pension, zonder geld en zonder Karl, die haar in de steek heeft gelaten. Een popzanger die daar ook woont raakt verkikkerd op haar, maar Inga wil Karl trouw blijven. Een buurman zorgt voor een baantje bij een weduwnaar, met wie ze al snel een relatie krijgt. Maar dan duikt ineens de dochter van die weduwnaar op en volgen de gebeurtenissen zich in hoog tempo op.

Marie Liljedahl is duidelijk rijper (en voller) geworden. Ze heeft een mooi koppie en een lijf om van te dromen. Eenmaal in de jaren zeventig mag Sarno veel meer van Marie (en van een paar andere dames) laten zien dan in het decennium daarvoor. De softcore is geboren. Genieten dus van die mooie benen in korte rokjes en die pronte borstjes. Zelfs het schaamhaar van Marie en de andere dames krijgen we te zien en er wordt openlijk gemasturbeerd en de liefde bedreven. Hoewel, het blijft duidelijk binnen het verhaal. Geen seks om de seks, zoals later schering en inslag wordt. En erotisch is het zeker wat Sarno ons laat zien.

De film heeft de tand des tijds wat mij betreft moeiteloos doorstaan. Zeker niet traag en met meer dan genoeg dramatische ontwikkeling. Het is niet allemaal leuk wat er gebeurt, maar de film eindigt wel met een happy end. Volgens Sarno kan het nog best goed komen met Inga. Ook in deze film is het incest-element aanwezig, zoals in bijna alle goede films van Sarno.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het is allemaal een kwestie van perceptie want ik vond het in tegenstelling tot Fransman niet echt goed. Marie Liljedahl vond ik vrij expressie- en emotieloos door de scènes gaan alsof deze sequel voor haar een pure crash grab was. Van verleiding is weinig sprake, de seks is eerder inspiratieloos. De enige met persoonlijkheid was Inger Sundh als Greta ook al wordt zij pas naar het einde toe uitgespeeld in een zeg maar twisted plottwist dat ik wel kon smaken. De scène achteraf tussen Inga en Greta is de mooiste van de hoop. Happy end denk je dan ware het niet dat Sarno in de laatste 2 minuten voor wat ik een cop-out noem door Inga dan toch te laten kiezen voor het gastje met wie ze totaal geen chemie had en die haar meteen zou dumpen voor de volgende sexy chick. Of was er een code van de protagoniste mag niet eindigen met een ander meisje zoals hij ook al in een andere film Marcy toepaste. Homoseksualiteit is fout, zoiets?