• 9.370.166 stemmen

Geregisseerd door: Rudy Soedjarwo

Met onder meer: Lukman Sardi, Fauzi Baadila en Donny Alamsyah

Gesproken taal: Indonesisch

Plot 9 Naga

9 Dragons is het verhaal van drie boezemvrienden: Marwan, Donny en Lenny. Zij vechten tot het einde voor hun vriendschap. Iedereen heeft respect voor Marwan. Hij was een harde jongen die nu werkt als beroepsmoordenaar met hulp van Donny en Lenny. Ze werken samen om iedere klus die ze krijgen af te maken. Ondertussen beseffen ze dat hun manier van leven geen betere toekomst belooft.

neo

Sterk drama over de gangsters die tot inkeer komen en proberen zich uit hun wereldje terug te trekken. Soms hard en confronterend in geweld, tegenover de zachtheid en gevoeligheid van het gezin wat meer aandacht krijgt zodra de hoofdgangster tot inkeer komt. Emoties lopen soms hoog op met zo een krachtige spijtbetuiging scene. Componist Andi Rianto's score voor deze film is werkelijk fenomenaal. Het emotionele piano thema wordt constant herhaald (waar voor sommige het nadeel zal zitten, aangezien het soms te kort na elkaar terugkeert). Maar ook de dreigende muziekstukken zijn prachtig. Daarnaast zitten er enkele prachtige dromerige scenes. Beste Iffr film van 2006 tot nu toe. 4 sterren

Uit de Iffr krant:

The film was banned by the Indonesian censors who objected to the tagline, ''There's a good man in Indonesia and he's a criminal'.

avatar van Reinbo

Sterk neo-realistisch drama, laat de echte en zachte kant van de Indonesische gangster'tjes' zien. 3,5*.

avatar van gotti

Erg mooi inderdaad, na Me and You and Everyone We Know een voorlopige nr. 2 op mijn IFFR lijstje.

Neo had het niet beter kunnen zeggen overgens, niets aan toe te voegen...

avatar van gotti

Waar is nou eigenlijk die 4,5 van jou neo?

Zoek?

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Prachtig geschoten, waarom zien Nederlandse films er nooit zo uit? Hier en daar wel wat cliché-matig en de muziek vond ik erg overdreven. De beelden zeiden voor mij vaak genoeg.

avatar van Da Jando

Da Jando

Mooie film hoor. Inderdaad hier en daar wat chichématig, maar kwam toch over als een erg sympathieke film. Wat me wel stoorde was het gevoel dat het einde telkens uitgesteld werd. Een keer of 5 dacht ik dat het afgelopen was, maar bleek het verhaal zich verder te ontwikkelen. Geslaagde grap trouwens aan het eind: whatever he says smile at him 3,5*

Simon Smith schreef:

Prachtig geschoten, waarom zien Nederlandse films er nooit zo uit?

Kwestie van de goede kijken, want heus die zijn er echt.

• 1953 stemmen

YES! Heb deze film na lang gezocht te hebben gevonden op het internet. Nu maar snel gaan bekijken.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Chuck Taylor schreef:

Beste jongenman, je gaat hem toch niet pindakazen he?

kinjutsu schreef:

Beste jongenman, je gaat hem toch niet pindakazen he?

Nou nou nou.. toevallig zie ik jou vaak berichten plaatsen bij films die in Nederland nog niet te zien zijn. Maar dat even terzijde.

Antwoord op je vraag; dit keer wel. Ik ben heel erg benieuwd naar de film en aangezien dit de enige manier is om hem te verkrijgen ben ik het haast verplicht. In de zomer ga ik naar Indonesië en hoop hem dan aan te kunnen schaffen.

• 1953 stemmen

Simpel filmpje. Heel erg verstild gangsterverhaal, waar te veel leegte inzit. Muziek is vaak net wat téveel aanwezig, ook al is het een heerlijk pianodeuntje. Het lijkt allemaal net wat té onrealistisch, dit kwam ook door de simpele manier van filmen. Maar ook de acteurs droegen hier aan bij, ik vond ze niet allemaal even sterk. 3*

• 1953 stemmen

Toch maar een 2,5* zelfs..