• 9.371.676 stemmen

Josie and the Pussycats (2001)

Komedie / Muziek | 98 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Harry Elfont en Deborah Kaplan

Met onder meer: Rachael Leigh Cook, Tara Reid en Rosario Dawson

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Josie and the Pussycats

"They were three small time girls, with big time dreams. Now, fate is giving the Pussycats, the chance of a lifetime."

Jarenlang heeft de platenindustrie verborgen boodschappen in hun muziek gestopt, zodat tieners niets anders zijn dan zombies die maar één ding kunnen: kopen, kopen en nog eens kopen. Wanneer de jongensband DuJour dit ontdekt, zorgt hun manager ervoor dat zij in een vliegtuigcrash omkomen. Nu moet er een nieuwe band gezocht worden voor de slechte plannen van de platenmaatschappij. Dit wordt Josie and the Pussycats, die een groot succes worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Melody Valentine

Valerie Brown

Wyatt Frame

Alexander Cabot

Alexandra Cabot

Les - Du Jour

D.J. - Du Jour

• 1955 berichten

Wow! Dit had ik dus niet verwacht. Dat deze film tussen 't rijtje stond. Ik zag deze in 't vliegtuig, en ik heb gewoon helemaal DUBBEL gelegen! Geweldig hoe 't "Starmaker"-wereldje op de hak wordt genomen. Dus hij komt ook in Nederland uit? Nou, dan ga 'm zeker nog 'ns bekijken! Krijgt van mij 4 sterren.

O ja, blijf nog even zitten tijdens de aftiteling.

avatar van Jordy

Jordy

gaat toch NIET draaien..

De film is een leuke parodie op boy- and girlbands (vooral de Backstreet Boys-kopie DuJour is erg grappig), en er zitten een paar zeer grappige momenten in. Zo is het bijvoorbeeld wel grappig dat een paar bekenden mensen zichzelf een beetje belachelijk maken. Het is niet echt non-stop leuk, sommige delen waren wat minder, ik hou het op 3 sterren.

Meen je niet! Dang!! (

• 1955 berichten

Huh, deze komt wel gewoon in de sneak, zag ik. Hoe kan dat?

avatar van Jordy

Jordy

vaag inderdaad, voor zover ik weet staat er nog steeds geen bios-release gepland

• 1955 berichten

Gister in de sneak. Ook voor de tweede keer heel leuk om te zien.

avatar van blair witch

blair witch

echt geinig

avatar van tovenaar

tovenaar

DuJour is echt heel cool! Er zit trouwens wel ENORM veel reclame in deze film, je hebt normaal weleens bij een film dat je een colablikje wat overdreven in beeld ziet, nou... hier is dat ongeveer elke minuut Maar dat maakt voor de film niets uit, integendeel: Het draagt bij aan het verhaal als je even doordenkt Heel de film is lekker overdreven fake neergezet.

Het feit dat al die top-40-platenmaatschappijen indoctrinerende teksten in de muziek verstoppen, om zo die bagger te verkopen en om zo rages te veroorzaken is heel cool bedacht. Volgens mij is het echt zo

avatar van Mik

Mik

Deze staat echt mega hoog op mijn to-see lijstje. Lekker die farces uitkutten!

avatar van jedi29

jedi29

Een echt heel leuke film, minder bekend maar daarom niet zo slecht! .. er schuilt ook nog een andere boodschap bij de film = wat je ook doet, wie je ook bent = blijf altijd jezelf! En al die reclame in de film is grappig want soms is het zo onopvallend dat je er door den duur gaat beginnen naar zoeken 'waar staat de reclame nu?'

avatar van Goodfella

Goodfella

Wat Jordy zegt.

Grappige en af en toe scherpe film, maar overall wat te hysterisch en lang niet altijd even leuk..

avatar van gotti

Vond hem erg vermakelijk. Al die top 40 en starmaker zooi, wordt helemaal afgemaakt en de grond ingedrukt. Erg leuk gedaan. Maar nu eerst even naar footlocker. 3,5*

avatar van knabobaR

knabobaR

Een keer bij de sneak gezien de halve bios liep leeg, niet echt een geweldige film......niet grappig...

avatar van davidov

davidov

rofl die sluipreclame is echt krankzinnig....wat ze wel niet bedenken om het op te blazen zeg...

Alan Cumming heeft een leuke rol....voor de rest matigjes...hmmm 3*

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ik kan het helaas niet met de meeste van bovenstaande sprekers eens zijn. Wat ik gezien heb was een voorspelbaar flutverhaal, slecht acteerwerk en hoogst irritante settings. 1* en voor de rest van mijn filmleven vergeten.

avatar van alexis

alexis

het is ene lange reclamefilm. het uitgangspunt van de film vind ik wel amusant. het is een bigbrother is watching/ or telling you. best wel angstig als de media zo'n invloud krijgen door gebruik van sublimatie.

rachel speelt een leuke rol en tara ook wel

meiden **

film **

totaal ****

avatar van JP

JP

top om zo tot 4 sterren te komen!

avatar van Moviestar

Moviestar

2* voor Tara Reid

avatar van The Goss

The Goss

Ik wilde hem 2,5* ster geven, maar na de opmerking over de Metallicafans 1* eraf. Kom niet aan Metallica!!!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

The Goss schreef:

Je kan ook overdrijven (mij is die opmerking totaal voorbijgegaan) maar door een opmerking kan je tog niet een hele film laten beïnvloeden
De film vond ik wel leuk, vooral de opmerkingen van Tara Reid. Zij is echt cool...Maar voor de rest is het een leuke vermaak film, waarbij je niet na moet denken. En het idee van iets via de liedjes te laten horen zoals berichten komt me nogal bekend voor.... Maar toch een 3

avatar van The Goss

The Goss

Angrod_Pallanén schreef:

Mij als Metallica fan dus wel. Maar zonder gekheid, ik had hem zonder die opmerking ook 1,5* gegeven, want het was verder een draak van een film.

avatar van pietje punk

pietje punk

heheheh ik vond die metallica opmerking geweldig! is toch humor man zelfs metallica fans hebben humor toch!?

ik vond dit een leuke film, hoe letterlijk kan je, de popindustrie hersenspoelt de jeugd, nemen? mooi man! Cook speelde goed, lekker ding dat het is, Tara Reid speelde geniaal! (if your happy and you know it clap your hands)

ik vond de muziek stiekemd eigenlijk wel leuk... TOT IK EEN BAD CANDY LIEDJE HOORDE!! en op het eind nog wel... ow wat erg!

geweldig slecht verhaallijn, leuke dames, onzinnige humor, voorspelbare romantiek, en semi-punk muziek wat wil je nog meer!

by the way, dujour was geniaal!

avatar van Jessu123

Jessu123

goeie film vond ik. niet helemaal gezien maar wel gekeken

3,5

avatar van Hannibal

Hannibal

Jessu123 schreef:

niet helemaal gezien maar wel gekeken

Is dat net zoiets als: 'wel horen, maar niet luisteren?'

avatar van Jessu123

Jessu123

Hannibal schreef:

Is dat net zoiets als: 'wel horen, maar niet luisteren?'

nee wat onzin ik heb alleen de helft gezien

avatar van Nassira

Nassira

pietje punk schreef:

ik vond dit een leuke film, hoe letterlijk kan je, de popindustrie hersenspoelt de jeugd, nemen? mooi man! Cook speelde goed, lekker ding dat het is, Tara Reid speelde geniaal! (if you're happy and you know it clap your hands)

by the way, dujour was geniaal!

Bijna helemaal mee eens.. Maar ik vond dat liedje op het einde dus wel goed.. dus ja, van mij krijgt de film een 4.5*

avatar van soom

soom

Wel grappige film, met een paar momenten dat ik echt heel hard zat te lachen.. Vrolijke onzin, heerlijke liedjes, leuk verhaal, goede hoofdrolspeelsters, die een soort Linda, Roos en Jessica vormen. Ook zeker goede bijrollen, al vond ik de eindshots van Parker en Alan een beetje vergezocht.

Ik vond de bijrol van Carson Daly wel erg grappig.

avatar van otherfool

otherfool

Een ietwat phony boodschap, een irritante Reed en een slecht geschreven love-interest. Enkele leuke momenten, een prima Cumming en de schattige Cook maken er nog 2 sterren van.

avatar van starbright boy

Begint een soort cultstatus te krijgen. Ik kom deze film in elk geval redelijk vaak tegen in ondergewaardeerde films en guilty pleasure-lijstjes. Zo vaak dat het me nieuwsgierig maakt.

avatar van gotti

Zie nu de lage beoordeling hier; zit er zelfs bijna een heel punt boven. Ik kan hem je aanraden dus...