Sangre (2005)
5,8 (849)
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 10 mei 2007
Plot Sangre
In het hedendaagse Mexico volgen we het kleurloze bestaan van een koppel op rijpere leeftijd: iedere daad (of het nu gaat over het bedrijven van de liefde of het kijken naar een soap op de televisie) is gereduceerd tot het puur functionele. Tot op de dag dat de dochter uit een vroegere relatie van de man, beslist haar plaats op te eisen in hun leven... Of hoe de wereld van twee personages, die zich als levende lijken met mechanische bewegingen door de dagelijkse sleur heen slepen, op z'n kop kan worden gezet.
Un Certain Regard Cannes 2005
Winnaar FIPRESCI Prijs Cannes 2005
IFFR vertoningen:
zaterdag 28-01-2006 om 16:45 uur in Schouwburg grote zaal
zondag 29-01-2006 om 17:00* uur in Off Corso (speciale voorstelling in het kader van Hotspots Mexico City)
maandag 30-01-2006 om 19:45 uur in Cinerama 1
woensdag 01-02-2006 om 13:00 uur in Pathé 1
Planning uitbreng in de Filmtheaters: TBA
(De Filmfreak)
Soms erg raak, soms had ik wat moeite om mijn aandacht te houden bij dit grauwe beeld van een sleur die verbroken wordt. De sleur is wat beter weergegeven dan de breuk.
Onboeiende troosteloosheid tijdens het nietsdoen. Soms werkt het; soms helemaal niet: trage scènes waarin weinig gebeurd, maar die zonder weinig uitleggerigheid een bepaalt gevoel proberen te creëren. Had deze film erg veel, maar het werktte bij mij dus totaal niet.
De poster is het leukste aan de film...
Linda
Je hebt door deze film in ieder geval wat slaap kunnen inhalen he Gotti
Ik slaap tenminste tijdens films in de zaal, jij gaat gewoon helemaal niet naar de film.
neo
Mag je dan wel stemmen
(kan er zo eentje noemen waar je nogal eens leek weg te zakken!)
Simon Smith (crew films)
Ik had m erg graag willen zien, maar de projector in Off-Corso ging kapot. Balen! Dus maar afwachten of ie in Nederland uit komt.
Mag je dan wel stemmen
(kan er zo eentje noemen waar je nogal eens leek weg te zakken!)
Dein Herz heb ik aardig kunnen volgen dacht ik, maar die was ook niet je-van-het.
feanaro surion
Was ik ook bij, er is een extra voorstelling bijgekomen van Sangre. Zie de grote borden in de Doelen!
predator
- 1948 stemmen
Zeker een trage film, maar wel met een heel scherp beeld van het alledaagse leven van een Mexiaans stel, waarbij het leven alleen nog maar bestaat uit vaste liefdeloze patronen. Ik en mijn filmmetgezellen vonden het mooi, maar ik merkte ook in de zaal dat een aantal mensen het er maar moeilijk mee had.
Ik vind het
Koekebakker
Dat vond ik ook. Toch een mooie film. De beelden vond ik ook erg mooi. Beetje grauw en gruizig inderdaad, maar wel heel nauwgezet gecomponeerd.
afwachten of ie in Nederland uit komt.
Gelukkig wel. Hij is aangekondigd door De Filmfreak.
wolfmanrene
en dan toch nog. 2 eerdere release-data moesten worden ingetrokken, maar vanaf 10 mei a.s. is ie dan toch in de Nederlandse bioscopen te zien in een engels ondertitelde print.
tianmei
eerlijk gezegd niet eens afgekeken. hij heeft wel oog voor composities, elke shot is in detail uitgedacht. Maar na een aantal scenes heb je dat ook wel weer gezien en dan is het vooral saai.
Rianneke_Dan
Wat een bagger weer zeg.
Hier kan ik echt niks mee, het is traag en ontzettend saai, met een stel domme oude mensen die dingen doen wat nergens op slaat.
Een verdiende 0,5*
Mochizuki Rokuro
Top dat de film eindelijk in Nederland te zien is. Een van de hoogtepunten in Rotterdam vorig jaar.
Prachtige composities en mooi kleurgebruik. En die saaiheid en leegheid is nodig om het einde de nodige impact te geven.
(Bijna) briljant en een veelbelovend debuut.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Ik ga niet zover als Rianneke door te zeggen dat het bagger is, maar om nou te zeggen dat het me echt boeide...nee. Ook ik had naar het einde toe moeite om m'n ogen open te houden, en ik ging me danig irriteren aan regisseur Escalante die probeert kunstzinnig bezig te zijn en dan denkt dat je dan meteen een goeie film hebt. Waanzinnig traag! 2*
BlueVelvet
Viel me alleszins mee. Door de negatieve commentaren hier had ik niet erg hoge verwachtingen.
Toch was het een aardig filmpje, dat de hele tijd boeiend bleef. Af en toe wat komische (subtiele) momenten, af en toe erg treffend. De sleur, kleurloosheid van hun bestaan kwam duidelijk over. Zoals eerder gezegd: de breuk stukken minder.
Al met al best goede film: 3.5*
Ik Doe Moeilijk
Deze vond ik nogal veel lijken op Batalla en el cielo, van de Mexicaanse filmmaker Carlos Reygadas. Dezelfde apathische hoofdpersoon, de alledaagsheid en sleur, de seks duidelijk in beeld, het registrerende camerawerk. Reygadas heeft nota bene met anderen de productie verzorgd van deze film die ook in 2005 verscheen. Ik vind het een vreemde zaak eigenlijk.
Geen gebruik van muziek hier. Misschien te gestyleerd verteld en in beeld gebracht. Een beetje flauw somshet tafeltje dat inklapt, de tafel die naar het hoofd gesmeten wordt, de frontale vaginale inkijk als de deur opengaat etc... Zwak einde waarbij de regisseur toch nog even zeker wil stellen dat de hoofdpersoon toch echt, net als Petrus, over water kon lopen tot de twijfel toesloeg
Sangre is niet meer dan mechanisch en letterlijk zonder emotie neuken................
Greeneyelady1
Wat een deerniswekkende film is dit! Ik vind 'm beneden alle peil en prutserig in elkaar gezet. Nooit meer wil ik zo'n soort film zien.
groente12
Goed gefilmd, goede acteurs, jammer dat de plot niet zo interessant is.
loer
Traag en raar was deze film zeker. Maar een film hoeft niet altijd ontspannend te zijn. De maker ervan heeft wel een goede schets, eigenlijk meer een aanklacht, neergezet van het leven in Mexico City waar je tussen 21.000.000 mensen 'dood'leuk met een lijk over straat kunt taffelen.
david bohm
Onderhoudende film met een bijzondere cameravoering en weinig tekst. Mede door de manier van filmen komt het verhaal van levens vol sleur en leegte realistisch over. De schele hoofdrolspeler speelt goed.
T.A.
Dit is een alternatieve film, geen doorsnee titanic hollywood film. Dus ik snap wel dat er veel lage stemmen zijn.
Deze film is als een documentaire over een zeer saai modaal gezin in mexico. Je krijgt er een heel sneu gevoel bij, dat vind de beste echtgenoot/vader zelf ook trouwens.
jadolino
Vreemd en tragisch
Wat een vreemde vader , die zijn dochter in de afval dumpt.
Ze komt om, dan geef je ze toch op zijn minst een waardige begrafenis.En je wil toch weten wat er is gebeurd?
Had de inhoud van de film toch liever anders gezien.
Fryce
Traag en weinig zeggend, maar wel boeiend. Was echter te veel bezig met uitkijken na het einde. Leuke poging maar niet voor mij weggelegd.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie