• 9.372.269 stemmen

Lou Reed: Rock and Roll Heart (1998)

Documentaire / Muziek | 73 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Timothy Greenfield-Sanders

Met onder meer: Lou Reed en David Bowie

Plot Lou Reed: Rock and Roll Heart

Documentaire over Lou Reed en zijn carrière en sociale leven. Korte fragmenten uit zijn concerten worden afgewisseld met interviews met zijn vrienden, muzikanten en critici.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Door Warner Brothers op DVD uitgebracht. Weinig bijzondere documentaire over Lou Reed, maar bevat gelukkig nog enkele dusdanig interresante beelden om het op een voldoende te houden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede docu over de carrière van Lou Reed sinds het prille begin.

Met beelden van The Velvet Underground en optredends op verschillende locaties.

Vele interviews met collega's en mensen uit de muziekwereld, waaronder David Bowie en Patti Smith.

De documentaire duurt 1 uur en 15 minuten en dat is eigenlijk wat kort om de ganse levensloop van Lou Reed te vertellen, want de man heeft zoveel gedaan, zowel muzikaal als privé (o.a. zijn heroineverslaving waarover hier amper één woord wordt gerept).

En wat de DVD zelf betreft is het geluid wat aan de magere kant, geen 5.1 helaas, we moeten het doen met simpele stereo...

Wel een beetje spijtig als je de muziek van Reed graag hoort, vooral Live dan.

Wel een pluspunt is dat de DVD Nederlands is ondertiteld.

Maar al bij al een interessante DVD om de persoon en muzikant Lou Reed te leren kennen of beter te leren kennen.

avatar van Darbie

Darbie

Ik heb Lou Reed één keer zien optreden (39 jaar geleden) , en nog steeds liepen bij het zien - en beluisteren- van deze docu de rillingen af en toe over mijn rug.

avatar van Straatbord

Straatbord

Goede docu, maar vreemd dat er na Berlin eigenlijk meteen overgegaan wordt naar New York. Je kan toch niet zomaar 15 jaar overslaan, ook al waren dat wisselvallige jaren voor Reed? Het is alsof zijn mindere worpen bewust vergeten worden.

avatar van adso

adso

R.I.P. Lou on the wild side