• 9.376.097 stemmen

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper en Laura Dern

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot October Sky

"Sometimes one dream is enough to light up the whole sky."

Homer Hickam groeit op in de jaren 50 in het mijnwerkersdorp Coalwood. Hij heeft maar één toekomst in zicht: werken in de plaatselijke kolenmijn, net als zijn vader. Wanneer in oktober 1957 de eerste satelliet Sputnik de lucht in wordt geschoten verandert echter alles. Homer raakt geïnspireerd om te leren hoe je raketten bouwt, ondanks dat het grootste deel van het dorp het maar flauwekul vindt. Er is echter één lerares die Homer en zijn vrienden steunt. Deze wijst hen op een nationale wetenschapswedstrijd waar ze aan mee kunnen doen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooie film naar een waar gebeurt verhaal.

Prima rol van Jake Gyllenhaal. Ook Laura Dern is goed, al heeft ze maar een kleine rol, maar zeker niet onbelangrijk.

Een echte familiefilm is dit.

avatar van floortje14

floortje14

Heb 'm in het vliegtuig gezien, wat had die lerares nou precies voor ziekte? want dat heb ik niet helemaal meegekregen. Zielig stukje ook als "Hickman" voor het eerst met die lift naar beneden gaat, en nog net de spoetnik voorbij ziet komen. en chris cooper.. speelt die niet ook in jarhead? ik zie nl. die vader in een sergeant (of zoiets..) al met al vond ik het een goeie film. 3*

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige film over het leven van Homer Hickham.

De film is natuurlijk zwaar geromantiseerd en gedramatiseerd maar daar heb ik me geen seconde aan gestoord, het is zelfs een sterk punt van deze film.

De tijdsgeest wordt prachtig gevisualiseerd, het acteerniveau is top (Jake Gyllenhaal is trouwens in elke film top) en het script is zo dat je je geen seconde verveeld.

Gelukkig is dit geen patriotische film geworden, iets wat makkelijk had gekund gezien het verhaal en de afloop (hulde voor de regisseur en de scriptschrijver daarvoor).

Dit is een 'feelgood movie' in de positieve zin van de term, een film die een positieve indruk nalaat, een film waarvan je blij bent dat je hem hebt gezien.

Cijfer: 4

avatar van michiel456

michiel456

Briljante film over raketten en het leven over een jongen die zonder aanmoedigingen van zijn ouders toch blijft door gaan.

avatar van neoryzer

neoryzer

aanrader! 4*

avatar van movo2

movo2

Prima feel good amerikaanse film 4,5

avatar van skimmiegurl

skimmiegurl

Vandaag voor het eerst gezien, en ik vond het echt een erg goede film! Echt een aanrader! Het is goed geacteerd en er zaten een paar mooie momenten in tussen vader en zoon waarbij ik toch wel even een brok in me keel kreeg (met name op het einde ). Ik geef *****

avatar van nokkie335

nokkie335

wauw, heel mooi! jake gyllenhaal doet dat weer mooi. hij is geweldig

avatar van Mmore

Mmore

Hele mooie film. Het verhaal was enigszins voorspelbaar, maar wist me toch gedurende de hele film geïnteresseerd te houden. Het acteerwerk was van heel hoog niveau en de accenten zijn ook geniaal.

Absoluut een aanrader.

avatar van SingInSilence

SingInSilence

Vreemd dat hier maar 170 keer op gestemd is, terwijl het zo'n mooie film is!

avatar van Esteban

Esteban

Hoge waarderingen hier. De cast spreekt me énorm aan en (kwalitatieve, goed gemaakte) feel good films kan ik zeker smaken. Misschien toch maar een blinde aankoop?

Eergisteren 'The Astronaut Farmer' gezien, dit lijkt me in alle opzichten toch heel wat raakvlakken te hebben, or am I wrong?

avatar van lindsss

lindsss

geweldige film!

heb em al vaak gezien

vanavond weer!

avatar van Thom1994

Thom1994

Klinkt erg interessant, ga proberen om 'm vanavond te kijken!

nummer 1 van beste films ooit gezien. ik wou hm net kijken op tv maar kennelijk komtie niet op tv vandaag 5/5 voor de film btw

avatar van Snellie

Snellie

3*: Aardige film, leuke wegkijker. Laat je het even weten zodra je het juiste kanaal gevonden hebt Silver? Kan je de laatste minuten nog zien.

Bart Simpson

Goede film, kijkt lekker weg. Tja, waarom zou ik het nog over acteerprestaties, verhaal etc. hebben? Alles was wel goed, niet perfect, maar goed.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een prachtige poster! Erg leuk en mooi filmpje ook trouwens. Gyllenhaal is goed en Cooper, Dern en de ''drie vrienden'' doen het ook uitstekend. Het is allemaal zo voorspelbaar en sentimenteel opgedikt, maar daar blijf ik toch een zwak voor houden. Het einde vond ik dan ook prachtig.

Daarnaast kent de film ook veel erg grappige scénes (de pijlen die vaak alle kanten op vliegen), een paar mooie, redelijk ontroerende scénes, maar vooral ook veel feel-good. De vier vrienden die de tijd van hun leven hebben. Naast het feit dat de droom van Gyllenhaal uitkomt is het ook mooi om te zien hoe een buitenbeentje bij de groep wordt gehaald en door Gyllenhaal een heel ander (en waarschijnlijk leuker en beter) leven heeft geleidt, dan dat hij anders had gehad als Gyllenhaal niet geobsedeerd geraakt zou zijn door raketten. Ja, mooi filmpje. Dikke voldoende dus ook.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Geweldig! Ook nog gebaseerd op het echte leven. Ik moest er even in komen maar toen was ik helemaal verkocht.

Mooiste rollen natuurlijk Jake Gyllenhaal en Chris Cooper (wat is die man toch goed!) erg ontroerend te zien hoe hij langzaam toegaf en trots werd op zijn zoon.

The tagtline op IMDb gaf het mooi weer: "Sometimes one dream is enough to light up the whole sky"

avatar van clockwork72

clockwork72

Erg mooie film. Heb me niet verveeld. Deed me denken aan de tijd dat ik nog waterraketjes aan het maken was. Dat waren nog eens tijden.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Leuke feelgood film, goed geacteerd, geen misser en geen topper een 3,5.

avatar van deft0nes

deft0nes

Prachtige film die me erg aansprak!

clockwork72 schreef:

Waterraketjes?

avatar van DragQueen

DragQueen

Een verdienstelijk drama, met een mooi verhaal. dat overigens wel zwaar geromantiseerd wordt. waardoor de film soms wat voorspelbare momenten kent. verder wel een degelijke cast, met gyllenhaal en dern. allen acteren ze sterk, en overtuigend. 3,5 sterren.

avatar van clockwork72

clockwork72

Bart Simpson schreef:

Waterraketjes?

Ja, je weet wel van die papieren raketjes waarin je van die bruistabletten moest doen en dan schoten ze anderhalf tot 2 meter omhoog.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Ondanks dat de film soms overdreven sentimenteel aandoet, heb ik er wel van genoten.

Mooi verhaal en goed acteerwerk.

clockwork72 schreef:

Nooit gezien

Wij maakten (doen we nog steeds met oud&nieuw) altijd rookbommen of vuurwerkbommen. Die zijn best wel geinig, maar je moet er wel voorzichtig mee omgaan. Een keer toen we bezig waren met het maken van zo'n bom, knalde het kruit in iemand zijn handen toen hij de rotjes openbrak voor het kruit. Alleen dat kruit knalde niet uit zich zelf, iemand was aan het roken en op de een of ander manier kwam er vuur terecht bij een bak met kruid. Heel zijn rechterhand verbrand..

Misschien ken je ook van die baby pijltjes? Daarmee kun je wel een raket maken en zo gevaarlijk zijn die dingen niet. Gewoon een stuk of 60 aan elkaar vast maken, in een fles steken met wat kruit over de lontjes heen, vastbinden, aansteken en ze vliegen een stuk hoger dan normaal

Maar ja, dit is off-topic. Sorry. Weer on-topic

avatar van zidane01

zidane01

Ik heb de film net gezien! Door het goede acteerwerk wordt je echt in het verhaal meegenomen, ik kreeg aan et einde egt een ''fijn'' gevoel toen zn vader kwam.

Zeer goede film.

avatar van selientje

selientje

floortje14 schreef:

Het was de ziekte van Hodgkin.

avatar van otherfool

otherfool

Mooie, sentimentele en nostalgische film dat het tijdsbeeld en de emoties goed weet weer te geven. Goede cast ook. Op deze site wat onbekend; het is onterecht.

3,5*.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Heerlijk feelgood filmpje. Overgedramatiseerd, maar als ze het goed doen, vind ik het niet erg.

Er zijn zoveel mensen die niet doen wat ze echt willen. Die hun passie niet achteraan gaan, maar meegaan met de malaise van de dag. En als je een echte passie hebt, en een ongelooflijke doorzettingsvermogen, dan zijn er mooie dingen haalbaar, zoals Homer Hickam heeft laten zien.

Goede rol van de jonge Jake Gyllenhaal. De mooiste momenten vind ik die met de vrienden, die langzaamaan - sommigen onbewust - de tijd van hun leven hebben met het bouwen van raketten (Stand by Me schoot ook nog even door m'n hoofd). Fraai sfeertje, de jaren '50 zijn goed (genoeg) weergegeven.

Gewoon 108 minuten genieten. En daarna nog zo'n 108 minuten een goed gevoel hebben, door de film.

4* wel-welverdiende sterren.