Genre: Komedie / Animatie
Met onder meer: Kaito Kisshoji, Mako Hyoudou en Mitsuhisa Ishikawa
6,2 (280)
Gesproken taal: Japans
Plot Tachiguishi Retsuden
"Eating on the street without paying. The artistry of the Fast Food Grifters. So much is in the dark and left unsaid."
De film volgt de avonturen van de Tachigui. Legendarische figuren die opduiken bij fast-food ketens en noodle shops, om daar te eten en dan in het niets te verdwijnen. Zo verdwijnt de mysterieuze "Ketsune Croquette" O-Gin op een avond in een steegje en weet "Hamburger" Tetsu de hele Amerikaanse Fast-Food industrie op z'n grondvesten te doen daveren.
Moongaze Ginji (stemrol)
Foxy Croquette O-Gin (stemrol)
Crying Inumaru (stemrol)
Cold Badger Masa (stemrol)
Beefbowl Ushigoro (stemrol)
Hamburger Tetsu (stemrol)
Frankfurter Tatsu (stemrol)
Medium Hot Sabu (stemrol)
Tokumitsu Shinada (stemrol)
Manager Kamiyama (stemrol)
De nieuwe Oshii

Nopes, ik ben erg benieuwd naar de look van de film, maar daar is dus nog niks over te vinden. Spring 2006 release in Japan, dus dan zal er wel vanalles vrijkomen.
Leuk om weten dat Oshii deze film weer bij Production I.G maakt, en dat Kenji Kawai deze keer tussen de "acteurslijst" staat. Geen idee of het nu om een fysieke of een stemrol gaat, gezien het visueel niet echt in te schatten valt welke richting de film uit zal gaan.
Beetje standaard PR gelul....
't Zit diep hé
Maar na Tenshi no Tamago, Patlabor 2, Ghost in The Shell, Mini-Pato, Avalon en Innocence zou het best op meer dan standaard PR gelul kunnen wijzen.
The One Ring
Krijgt in ieder geval alvast een nominatie voor leukste titel 2006
BoordAppel
[lui]Heeft Oshii buiten Avalon nog meer live action films gemaakt?[/lui]
Red Spectacles, Stray Dog, Talking Head (trilogy) en een segment uit .50 Woman (of dat is de naam van het segment, weet ik even niet meer). Binnekort ook te zien met een segment in Paris, Je T'Aime.
Bad_Religion
.50 Woman is volgens mij een segment uit Killers.
Roodkapje
Oshii kennende zal dit weer een spetter van een film worden.
Ik hoop dat deze -net als innocence- ook bij ons in de bioscoop zal te zien zijn, want de regisseur wordt hier alsmaar bekender.
Bestaat dat forum van production ig eigenlijk nog? Ik vond het een goede informatiebron wat progressieve animatie betreft.
BlueSword
deze film gaat over fast-food? ben beniewd.
Zou hetzelfde over Terry Gilliam (in zijn betere dagen) kunnen schrijven, het heeft wel wat weg van de oude Monty Phyton animaties en de verhalen van de boze heks. (VPRO serie)
Wie houdt je tegen om hetzelfde over Gilliam te schrijven ? Alleen kan je dit toch moeilijk met z'n collage werk vergelijken ? Zo heeft het ook wel wat weg van Mickey Mouse, die's ook geanimeerd
Ik wilde alleen aangeven dat ik dat stukje tekst wel erg gelikt en wervend vond, m.a.w. typische persberricht taal.
Ik moet zeggen dat het er weliswaar anders uitziet dan die collages, maar het deed mij er toch sterk aan denken. En echt mooi vond ik het nu niet. (ik zal het met de tijd wel zien en dan pas echt oordelen.
Nochthans heeft het weinig met collages te maken, wel met stickpuppets. 2D poppetjes op een stok die vaak langs beide kanten hetzelfde figuurtje met andere emoties tonen.
Oshii vond vooral inspiratie bij zichzelf na het maken van Mini-Pato (niet voor niks werden beide films onder I.G gemaakt), een stijl die populair werd in Japan dankzij de Paper Mario games.
Dat je het niet mooi vind zal best, ik vond het er geweldig uitzien
(Kenji Kawai met een neusring
). In ieder geval gaat Oshii weer verder op de grens staan tussen animatie en live-action.
Daarom noemde ik ook de Verhalen van de boze heks, werkt ook met stickpuppets, hebben alleen slechts een kan.
Macmanus
Trailer maakt me niet warm helaas. Dit is echt hoe het gaat worden of gaan ze nog een beetje bezig met de animatie?
danuz
Trailer ziet er heerlijk experimenteel uit. Op het eerste gezicht lijkt het mij allemaal digitaal gemaakt te zijn. Veel After Effects (of daarop lijkend pakket), veel beeldbewerking.
Mij heeft hij wel weer warm gekregen, ben echt heel erg benieuwd naar het eindresultaat!
Ramon K
Wat een maffe trailer. Geen idee of ik dit leuk ga vinden.
Interview met Ishikawa (president van Production I.G).
And in this unique situation where the students are doing this for the honor and the experience of doing this. All these actors, the conditions of their contracts are they won’t be paid and they are obligated to promote the movie. So our marketing cost was zero.
Duidelijke no-budget film dus. Wat verder totaal geen obstakel voor Oshii is, bewees hij al eerder met films als Avalon en Tenshi no Tamago.
De laatste jaren krijgen de heren animators meer en meer respect op grote festivals lijkt het.
En ook Otomo, Miyazaki (Goro) en Kon lijken van de partij te zijn.
Phoenix
Begin november ook te zien tijdens het Holland Animation Film Festival in Utrecht.
Hmmm, laten we hopen dat Dejima daar wat mee te maken heeft. Zou deze zo graag willen zien.
Phoenix
Wel weer raar dat er niets van terug te vinden is op de site, maar ik ben morgen of overmorgen weer in 'T Hoogt, het filmhuis waar ik een pamflet van het HAFF zag liggen, daar stond het op, dus dan gris ik even zo'n pamfletje mee.
Als het zo is ga ik hem in ieder geval wel kijken
Phoenix
Nou, heb het foldertje even opgepikt en het HAFF "besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen in retrospectieven en thematische programma's. Dit jaar is er speciale aandacht voor Japan. De toonaangevende Japanse animatiestudio Production I.G., bekend van Ghost in the Shell en de animatiesequenties in Kill Bill 1, presenteert haar nieuwe lange film Tachigui, The Amazing Lives of the Fast Food Grifters van regisseur Mamori Oshii."
Benieuwd wat er nog meer vertoond wordt.
danuz
Wauw, laat ik nu toevallig in Utrecht wonen en HAFF wel interessant vinden
Phoenix
En wat een teleurstelling is het geworden...
Ik schrijf later wel een iets langer stukje.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Genius Party Beyond