• 9.374.535 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Ierland

Geregisseerd door: Charles Sturridge

Met onder meer: Peter Dinklage, Peter O'Toole en Edward Fox

Plot Lassie

Joe Carraclough woont met zijn ouders en zijn hond Lassie in een klein stadje in Yorkshire. Lassie en Joe zijn onafscheidelijk. Op een dag moet Joe's vader de hond verkopen, maar Lassie keert toch terug naar de Carracloughs. Daarom neemt haar nieuwe baasje haar mee naar Schotland. Maar zelfs daar loopt zij weg.

avatar van Wouter

Zucht...

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Wel hoog cijfer op imdb.. 8.1

avatar van BlueSword

BlueSword

verzin eens iets nieuws...

Waarom....??

avatar van BlueSword

BlueSword

er komen gewoon de laatste tijd alleen maar remakes. (of hoe je dat ook schrijft )

ik zelf heb niks met lassie, nooit gehad ook.

vast wel leuk voor jongeren maar niks voor mij.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Deze film is best goed, daar vergis je toch in

avatar van Hanz

Hanz

Ik vond hem heel goed.

Was de moeite waard.

avatar van Explosive

Explosive

Schitterende film!! het is inderdaad een remake, zowot!!. Dit is echt een klasieker, goed verhaal, mooie beelden. Eigelijk wat we gewend zijn van vroeger als je de Lassie serie's hebt gevolgt.

Ik vind het een Topper!! 4,5

TimD

Lassie is mijn vriend.

avatar van s_amoraal87

s_amoraal87

inderdaad een hoog cijfer bij imdb en de mannen hebben gemiddeld een 7.1 gestemd... ga de film toch maar even bekijken denk ik

avatar van paulus

paulus

..ben ook wel benieuwd.

Hoe is de sfeer ? Jaren 50 of hebben ze er iets moderners van gemaakt.?

avatar van Mug

Mug

paulus schreef:

Hoe is de sfeer ? Jaren 50 of hebben ze er iets moderners van gemaakt.?

Nog ouderwetser (interbellum periode). Het huidige gemiddelde is wel erg hoog hier [zal ongetwijfeld gaan zakken binnen een aantal jaren].

Trailer

Nederlandse release onbekend. België in de zalen in juli.

avatar van Menni

Menni

Sturridge, dé regisseur bij uitstek die bewijst dat films niet perfect hoeven te zijn om perfect te zijn, laat staan vernieuwend. Meest aangename cast in jaren, zeer genietbaar.

avatar van eelco

eelco

prachtige film, zeker om de schotse collie ofwel collie, lassie roept iedereen al naar mijn hond ook een collie dat is de reden dat ik hem niet zo noem hahahaha luisterd hij helemaal niet meer naar me...

geweldige film, die mafkees die die hond afbeuld moeten ze ook beulen, leuke kinder film

volwassenen kunnen ook genieten hoor

avatar van Hagele

Hagele

Ik was vroeger dol op Lassie, maar deze film viel me toch enigzins tegen, omdat Lassie niet echt als de redder in nnod opgetreden heeft bij de dood van Toots. Waar ik sowieso het mijne van denk. Had die niet gewoon een gebroken pootje ofzo kunnen hebben? Toch 3*, omdat ik er niet met tegenzin naar gekeken heb.

avatar van film_kaza

film_kaza

BlueSword schreef:

ik zelf heb niks met lassie, nooit gehad ook.

vast wel leuk voor jongeren maar niks voor mij.

Hij heeft wel gelijk. Er komen steeds meer remakes.

Maar ik heb liever een 3 sterren remake dan een slecht vervolg.

Even iets anders. Dit kan je volgens mij geen remake noemen. De titel is wel hetzelfde, en het gaat ook over een hond. Maar het verhaal klinkt heel anders dan die andere lassie. Dus is dit nou een remake of een hond die lassie heet met een ander verhaal?

Zelfde titel ander verhaal

avatar van film_kaza

film_kaza

dan kan je het geen remake noemen

avatar van Mug

Mug

Maar wel dezelfde oubilligheid. Lassie is zoals een hond braaf, erg braaf, te braaf. Wat een ellende, wat een typetjes (zowel goed als slecht), wat een script. Maar potdorie wat ziet het er goed uit, de contouren van Lassie in/op de mooiste Schotse weiden en bergtoppen. En good ol' Peter O'Toole speelt een fijne rol. Adembenemend, maar een gaap hier en daar van suffigheid verpestte de mooie plaatjes die mijn netvlies terroriseerden. 2,5* lijkt me meer dan voldoende.

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Ik vond dit een leuke film, alleen jammer dat ie zoveel herfilmd wordt,,

toch 3 sterren

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Ik heb deze film terug opnieuw gezien en ik vindt ondanks de vele verfilmingen van Lassie, deze de beste verfilming. Prachtig verhaal, mooi camera werk, zeer goed geacteerd door iedereen die in de film mee speelt. Ik heb mijn score verhoogd van 3 naar 4 sterren. Een film die je naar de keel grijpt van in het begind tot het einde. Wie hem beter kan verfilmen en het verhaal kan schrijven mag commentaar geven.

avatar van stinissen

Is inderdaad een van de beste verfilmingen

avatar van ags50

ags50

De eerste "Lassie"-film (Lassie come home) stamt uit 1943. Daarin spelen Roddy McDowall en Elizabeth Taylor mee, beiden van Britse origine, maar hoewel het verhaal over Engeland (en Schotland) gaat is het geheel in de Verenigde Staten opgenomen, waarschijnlijk vanwege de Tweede Wereldoorlog.

Later werd Lassie een rage, ook wat betreft het hebben van een Schotse collie als huisdier, mede door de serie op televisie, die niets meer met het origineel te maken had (veramerikaniseerd).

Deze film geeft ongeveer hetzelfde verhaal weer als de oorspronkelijke versie maar is op de Britse eilanden (met de Ierse Republiek) "geschoten", dus (gelukkig) meer authentiek.

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Groot inspirerende film.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Matige film. Alleen de poppenshow scéne was wel mooi.

Deze poster verschilt trouwens wel heel veel van de ene die wij hebben.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Lassie bleek totaal onverwacht voor mij een prachtige film te zijn. Opzicht heb ik niet zoveel met honden, maar de collie blijf ik een prachtig dier vinden. Deze film heeft van mij een geweldige score gekregen, en dat is eigenlijk om een heel eenvoudige redenen : de film heeft me diep geraakt. Het verhaal is echt prachtig, en Lassie wordt prima in beeld gebracht, ook kreeg ik medelijden met hem, en ook zijn moed en zekerheid om terug te keren naar Joe was erg mooi. Heel veel zielige momenten zoals o.a. toen Joe, Lassie voor de laatste keer zou moeten zien en moest zeggen 'bad dog, you're really a bad dog!', (heel overtuigend) en het hondje wat wordt dood geslagen. Het acteerwerk is ook erg overtuigend met name Peter O'Toole kwam sterk over, maar ook Joe wist op zo'n jonge leeftijd toch een enorm goede prestatie af te leveren. Lassie is nogmaals een fantastische film, de trip nam me volledig mee, dit is een van de beste films die ik zelfs in tijden heb gezien. Mijn complimenten!

avatar van Seifer

Seifer

Waarom zou je een hond van je zoon verkopen? Slaat gewoon nergens op, gaar plot...

avatar van 606

Seifer schreef:

Geld problemen misschien.

avatar van Bokito

Bokito

Seifer schreef:

Een twee meter hoog konijn in een film, dat is lekker realistisch.....is uw nr 1 film ooit geloof ik.....

sorry....maar ik kon het niet laten, deze lag voor open doel.