Genre: Avontuur / Familie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Ierland
Geregisseerd door: Charles Sturridge
Met onder meer: Peter Dinklage, Peter O'Toole en Edward Fox
Plot Lassie
Joe Carraclough woont met zijn ouders en zijn hond Lassie in een klein stadje in Yorkshire. Lassie en Joe zijn onafscheidelijk. Op een dag moet Joe's vader de hond verkopen, maar Lassie keert toch terug naar de Carracloughs. Daarom neemt haar nieuwe baasje haar mee naar Schotland. Maar zelfs daar loopt zij weg.
The Duke
Hynes
Alf Patterson
Hulton
BlueSword
er komen gewoon de laatste tijd alleen maar remakes. (of hoe je dat ook schrijft
ik zelf heb niks met lassie, nooit gehad ook.
vast wel leuk voor jongeren maar niks voor mij.
Explosive
Schitterende film!! het is inderdaad een remake, zowot!!. Dit is echt een klasieker, goed verhaal, mooie beelden. Eigelijk wat we gewend zijn van vroeger als je de Lassie serie's hebt gevolgt.
Ik vind het een Topper!! 4,5
s_amoraal87
inderdaad een hoog cijfer bij imdb en de mannen hebben gemiddeld een 7.1 gestemd... ga de film toch maar even bekijken denk ik
paulus
..ben ook wel benieuwd.
Hoe is de sfeer ? Jaren 50 of hebben ze er iets moderners van gemaakt.?
Mug
Hoe is de sfeer ? Jaren 50 of hebben ze er iets moderners van gemaakt.?
Nog ouderwetser (interbellum periode). Het huidige gemiddelde is wel erg hoog hier [zal ongetwijfeld gaan zakken binnen een aantal jaren].
Nederlandse release onbekend. België in de zalen in juli.
Menni
Sturridge, dé regisseur bij uitstek die bewijst dat films niet perfect hoeven te zijn om perfect te zijn, laat staan vernieuwend. Meest aangename cast in jaren, zeer genietbaar.
eelco
prachtige film, zeker om de schotse collie ofwel collie, lassie roept iedereen al naar mijn hond ook een collie dat is de reden dat ik hem niet zo noem hahahaha luisterd hij helemaal niet meer naar me...
geweldige film, die mafkees die die hond afbeuld moeten ze ook beulen, leuke kinder film
volwassenen kunnen ook genieten hoor
Hagele
Ik was vroeger dol op Lassie, maar deze film viel me toch enigzins tegen, omdat Lassie niet echt als de redder in nnod opgetreden heeft bij de dood van Toots. Waar ik sowieso het mijne van denk. Had die niet gewoon een gebroken pootje ofzo kunnen hebben? Toch 3*, omdat ik er niet met tegenzin naar gekeken heb.
film_kaza
ik zelf heb niks met lassie, nooit gehad ook.
vast wel leuk voor jongeren maar niks voor mij.
Hij heeft wel gelijk. Er komen steeds meer remakes.
Maar ik heb liever een 3 sterren remake dan een slecht vervolg.
Even iets anders. Dit kan je volgens mij geen remake noemen. De titel is wel hetzelfde, en het gaat ook over een hond. Maar het verhaal klinkt heel anders dan die andere lassie. Dus is dit nou een remake of een hond die lassie heet met een ander verhaal?
Mug
Maar wel dezelfde oubilligheid. Lassie is zoals een hond braaf, erg braaf, te braaf. Wat een ellende, wat een typetjes (zowel goed als slecht), wat een script. Maar potdorie wat ziet het er goed uit, de contouren van Lassie in/op de mooiste Schotse weiden en bergtoppen. En good ol' Peter O'Toole speelt een fijne rol. Adembenemend, maar een gaap hier en daar van suffigheid verpestte de mooie plaatjes die mijn netvlies terroriseerden. 2,5* lijkt me meer dan voldoende.
maurickcollege
Ik vond dit een leuke film, alleen jammer dat ie zoveel herfilmd wordt,,
toch 3 sterren
Alittleromance
Ik heb deze film terug opnieuw gezien en ik vindt ondanks de vele verfilmingen van Lassie, deze de beste verfilming. Prachtig verhaal, mooi camera werk, zeer goed geacteerd door iedereen die in de film mee speelt. Ik heb mijn score verhoogd van 3 naar 4 sterren. Een film die je naar de keel grijpt van in het begind tot het einde. Wie hem beter kan verfilmen en het verhaal kan schrijven mag commentaar geven.
Is inderdaad een van de beste verfilmingen
ags50
De eerste "Lassie"-film (Lassie come home) stamt uit 1943. Daarin spelen Roddy McDowall en Elizabeth Taylor mee, beiden van Britse origine, maar hoewel het verhaal over Engeland (en Schotland) gaat is het geheel in de Verenigde Staten opgenomen, waarschijnlijk vanwege de Tweede Wereldoorlog.
Later werd Lassie een rage, ook wat betreft het hebben van een Schotse collie als huisdier, mede door de serie op televisie, die niets meer met het origineel te maken had (veramerikaniseerd).
Deze film geeft ongeveer hetzelfde verhaal weer als de oorspronkelijke versie maar is op de Britse eilanden (met de Ierse Republiek) "geschoten", dus (gelukkig) meer authentiek.
jumpstylemovie
Matige film. Alleen de poppenshow scéne was wel mooi.
Deze poster verschilt trouwens wel heel veel van de ene die wij hebben.
tommykonijn
Lassie bleek totaal onverwacht voor mij een prachtige film te zijn. Opzicht heb ik niet zoveel met honden, maar de collie blijf ik een prachtig dier vinden. Deze film heeft van mij een geweldige score gekregen, en dat is eigenlijk om een heel eenvoudige redenen : de film heeft me diep geraakt. Het verhaal is echt prachtig, en Lassie wordt prima in beeld gebracht, ook kreeg ik medelijden met hem, en ook zijn moed en zekerheid om terug te keren naar Joe was erg mooi. Heel veel zielige momenten zoals o.a. toen Joe, Lassie voor de laatste keer zou moeten zien en moest zeggen 'bad dog, you're really a bad dog!', (heel overtuigend) en het hondje wat wordt dood geslagen. Het acteerwerk is ook erg overtuigend met name Peter O'Toole kwam sterk over, maar ook Joe wist op zo'n jonge leeftijd toch een enorm goede prestatie af te leveren. Lassie is nogmaals een fantastische film, de trip nam me volledig mee, dit is een van de beste films die ik zelfs in tijden heb gezien. Mijn complimenten!
Seifer
Waarom zou je een hond van je zoon verkopen? Slaat gewoon nergens op, gaar plot...
Geld problemen misschien.
Bokito
Een twee meter hoog konijn in een film, dat is lekker realistisch.....is uw nr 1 film ooit geloof ik.....
sorry....maar ik kon het niet laten, deze lag voor open doel.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod