Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Stephen Dorff, Natascha McElhone en Stephen Rea
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 27 maart 2003
Plot Feardotcom
"The last site you'll ever see."
De jonge detective Mike Reilly werkt samen met de ambitieuze Terry Huston om de oorzaak achter de gruwelijke dood van vier mensen te komen. Het enige dat de vier gemeen hadden is dat ze precies 48 uur voor hun dood ingelogd waren op de site feardotcom.com. Vastbesloten achter de waarheid te komen besluit Mike de site te bezoeken, waardoor de tijd voor hem begint te tikken...
Mike
Jeannine
Frank Bryant
Little Girl
granite
Had m vandaag in mijn handen een kwartier lang, wel of niet kopen, keek ff naar het etiket onderaan waar de prijs staat en zag genre: horror
.......ja toedeloe toen heb ik m weggelegd, nu zie ik op deze site een andere afbeelding dan ik zag...wwwwhhhhhhaaaaa en ben blij dat ik m niet heb gekocht, voorkant staat mij niet aan en zulke dingen komen niet in mijn huis!
clue van je verhaal?
Haal dan gewoon het frontje van het doosje...
Redlop
Goeie acteurs in een copy/paste B-film. De stijl van 'Se7en' zelfs nogal overdreven gekopieerd. Continue donkerblauw, zelfs overdag. Veel regen, veel zaklantaarns en vooral veel blauwe rook. Blauwe rook in de straten, blauwe rook in een café en Stephen Dorff had er zelfs in zijn kantoor last van. En hij rookte niet eens. Best luguber af en toe. 1,5*
Rene1971
Ik had hier veel van verwacht. Het verhaal klonk wel spannend en leuk verzonnen... totdat je gaat kijken. Nergens echt spannend. B-cast. Nee, dit had echt veel beter gekund. 1.5* voor de moeite.
T.S.S.A.
Ik heb deze film meerdere malen gezien en ik moet zeggen dat ik, als liefhebber van het genre, het hoesje leuker vond dan de film zelf. Hij begint redelijk bouwt op en blijft eigenlijk continue redelijk spannen. Het mag dan een vergezocht verhaal zijn en zeker niet altijd even spannen. Toch vind ik dat deze film geen plek in de flop 100 verdient. Ik heb hem 3 sterren gegeven, Stephen Rea (Citizin X) speelde goed maar voor de rest vond ik de acteerprestaties ver onder de maat. Verhaal en uitwerking beter dan The Ring, maar door zeer zwakke acteurs, op Stephen na. Valt hij toch een beetje tegen.
Niriath
Uhm, erg zwak dat ze hem zó erg van The Ring hebben genept, desalniettemin zaten er wel een paar (!) vrij enge stukjes in...
Snufkin
Dat hebben ze wel verdomd snel gedaan dan.
Sl0ppetje
hele slechte film.
Heel erg overgenomen van The Ring zoals al eerder gezegd. Als je het dan kopieerd doe het dan goed.
Terechte plaats in de Flop Top 100.
Ook niet meer waard dan een 0,5
airbus1
Dit is natuurlijk jatwerk maargoed de film was niet echt heel dramatisch.
Er zaten een aantal enge stukjes in. En het verhaal start goed, maar langzamerhand zakt het verder weg, door de acteurs, door het verhaal en door de setup van de film.
Geen flop-100 wat mij betreft omdat ik wel veel slechtere films ken, maar hij komt in de buurt.
Halcyon
Pijnlijk om te zien hoe een film met een potentiëel leuk concept vakkundig de nek wordt omgedraaid door de vage uitwerking en de talloze clichés.
Nuja, ik heb deze film bekeken met m'n verstand op nul en heb alles rustig op me af laten komen, dus het viel allemaal nog wel mee...
Linn
Vreselijke film met een vreselijke aangekoppelde site...heb een jaar geleden erop gekeken en de teller begon te lopen..Ik ben er nog steeds
Jammer van de toch wel goede acteurs die in deze film zitten ze hadden beter hun energie in iets anders kunnen stoppen..Deze film staat zeker terecht in de flop 100
Fangs (crew films)
Hoewel het einde nog wel te pruimen was, gaat de film ten onder aan slechte special effects, lauw acteerwerk, een gejat en clichévol verhaal en veel "gruwelijkheden", die niet eens gruwelijk zijn, omdat je amper wat te zien krijgt. De film heeft toch wel zijn momenten; zo ziet het dode en verminkte meisje (zie poster) er goed uit en het personage van McElhone heeft een kat genaamd Bennie
! Dat zorgt toch nog voor 1.5*
BlueSword
ik had deze film heel even gekeken gister, het begin kom me al niet boeien.
heb hem ook nie verder gekeken maar ik geef het ook 1.5*
Miss M
Hij was gisteren op tv en hij was heel spannend, alleen de voorkant van het 'hoesje' van de film klopt niet op deze site, het moet een meisje met bloedneus zijn op een toetsenbord, maarja, hij was wel leuk. Ik heb hem een 4,5 gegeven.
Halcyon
Sommige films hebben wel meerdere covers of titels. Hangt een beetje af van de regio waar hij verdeeld wordt.
Disk
Hoewel ik vroeger Stephen Dorff een heel redelijke acteur vond, zie ik nu dat alle hoop in zijn acteren verloren is. Ik was besloten om de film gisteren te kijken. Maar voor ik het wist was ik na 20 minuten al iets anders aan het doen. Ik kon mijn aandacht er gewoon niet bijhouden. Maarja ik wacht nog ff met stemmen nadat ik er iets meer van heb gezien.
Waku
Lekker sinister.
Verrassend goede thriller.
Ondanks een aantal voorspelbare scenes toch voldoende.
beyron
Verschrikkelijk slechte film. Banaal verhaal, totaal ongeloofwaardig verloop, acteurs vant zevende knoopsgat en een montage waar je spontaan van begint te jodelen.
Lang geleden dat ik nog eens zo een slechte film heb gezien.
jaspertje3
Ik dacht me te herinneren dat Milla Johovich hier ook in meespeelde en op de cover van de dvd hoesje stond maar blijkbaar verkeerd gedacht ofzo.. kan 't hier nergens terugvinden..
Maar de film? Haha dramatisch gewoon 1*
shaquille
redelijk goed begonnen maar meer naar het einde was precies de inspiratie zoek. Was een beetje belachelijk. 2.5
Doom
FeardotCom (2002) kan geen moment imponeren. Een vrij zwak plot, irritante personages en de clichématigheden zorgen voor de nodige irritaties. Ook zal Feardotcom niet de originaliteitprijs winnen, aangezien er genoeg ideeën uit Ringu zijn gejat. Verder tamelijk saai, het weet gewoon geen moment spannend te worden.
IcU
Ik vond niet veel aan deze film. Weinig spanning en gore, voorspelbaar en saai verhaal, matig acteer werk en een matige regie. De film heeft een bij elkaar gejat verhaal dat nergens op uitloopt. Tijdverspilling. 1*
MrBig21
Ik vond dit een hardstikke leuke film voor een avondje vermaak! Geen kaskraker maar wel leuk om te zien!
Van mij krijgt hij 3 sterren...
us_raider
- 2034 berichten
Ik heb ongeveer 3 kwartier/uur van deze film gezien, maar toen was de maat voor mij vol.
Hartstikke saai, onorigineel verhaal, ik zie gewoon niks waar ik de film sterren voor kan geven.
0.5* dan maar...
voor toch gewoon orgineel bedacht verhaal.
met een site die je aantrekt om te kijken.
en waar je daarna
met je grootste angst te maken krijgt en dood gaat.
maar desondanks het niet altijd goed was verlaag ik hem van 5 naar 4.
Do you want to play.
do you like to watch.
do you want to see more.
als je de site opent met allemaal geweld wordt je gestraft.
ik vind het goed bedacht.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix