• 9.370.978 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Josh Gilbert

Met onder meer: Tommy Chong, Cheech Marin en Jay Leno

Plot A/K/A Tommy Chong

"Ceci m' est pas une pipe"

Wegens de door George Bush gelegde relatie tussen terreur en drugs liggen tegenwoordig alle ouwe hippies onder vuur. Zo krijgt Tommy Chong, ooit de helft van het komisch duo Cheech & Chong, op een dag bezoek van de op volle oorlogsterkte uitgerukte drugbestrijdingsbrigade. Officiële aanklacht luidt dat Chong via zijn internetbedrijfje glazen waterpijpen heeft afgezet in Pennsylvania. 'It seemed to be the only weapons of mass destruction they found this year', reageert Chong luchtig. Maar hoewel hij slachtoffer is van uitlokking, wordt hij veroordeeld tot negen maanden gevangenis. Ondanks het wrange beeld van de huidige culturele botsing in de VS, ontbreekt de bevrijdende lach in AKA Tommy Chong niet.

avatar van Justice4All

Justice4All

Raar

Als ik de plot lees, lijkt het net of we hier over een komediefilm hebben.

avatar van ToNe

ToNe

Maar dat is het beleid van de G.W. Bush regering toch.

George zelf maakt daarnaast nog steeds de ene blunder na de ander.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Plot komt van de site van het IDFA. Was het maar een komedie, het blijkt de belachelijke werkelijkheid te zijn.

avatar van Reinbo

Farhenheid 9/11 was toch ook hilarisch. 't is gewoon vet lachen met (om) die Bush.

avatar van Wouter

Jammer dat het zoveel levens kost.

avatar van dje-em

dje-em

Dit is niet zozeer Bush, maar meer de belachelijke vendetta die Ashcroft en Buchanan hadden met een acteur die een stoner speelt en hem koste wat kost Chong willen straffen.