• 9.370.282 stemmen

Bomba and the Jungle Girl (1952)

Avontuur | 70 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titel: Jungle Girl

Geregisseerd door: Ford Beebe

Met onder meer: Johnny Sheffield, Karen Sharpe en Walter Sande

Plot Bomba and the Jungle Girl

"Savage darts and white man's bullets split the Congo...in frenzied search for monster-guarded secrets!"

Bomba, de jungle jongen en dierenbeschermer, vindt menselijke skeleten die zijn ouders blijken te zijn. Tevens ontdekt hij wie verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en moeder.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een van de twaalf 'Bomba the jungle boy' films waarin Johnny Sheffield de hoofdrol speelde.

Hij was bijna zo groot en breed (én beter gespierd!) als 'Tarzan' Johnny Weissmuller zelf geworden, en moest daarom uit de Tarzan serie verdwijnen.

Dat deed hem echter geen kwaad, want de 'Bomba' films, naar de boeken van Roy Rockwood, waren dan wel goedkope quickies, maar zeer populair bij het bioscoop publiek.

Zoals in alle overige delen van de serie zit ook deze film weer vol met 'stock footage'( natuur-opnamen, meestal afkomstig uit reis-documentaires)

Maar voor de liefhebbers een aardige jungle film.

Fraai extra is Karen Sharpe.

avatar van Legan

Legan

Toevallig viel mijn oog bij de updates op deze titel en zodoende weer eens een interessante film, reeks en na het zien van de stemmentabel, zelfs een interessante user ontdekt. Daar zal ik eens vaart achter zetten. Thx Brix !

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Legan schreef:

Hey Legan!

Ons 'pad' kruist wel vaker is mij opgevallen.

Blijkbaar hebben wij deels dezelfde voorkeuren op filmgebied.

Leuk!