• 9.373.477 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Robby Henson

Met onder meer: Martin Donovan, Edward Furlong en Kelly Lynch

Plot The Visitation

De ingeslapen stad Antioch komt tot leven met de komst van een vreemde, die tot zijn genoegen door zekere dorpsbewoners betiteld wordt als evangelische wonderdoener. Wanneer enkele burgers op onderzoek uit gaan ontdekken zij inderdaad enige bijzondere bovennatuurlijke zaken die echter hoegenaamd niet van de hand van God komen.

Brandon Nichols

Morgan Elliot

Kyle Sherman

Sheriff Brett Henchle

Mrs. Macon

Travis Jordan

Michael Elliot

Tall Man One (as Brian Foster)

Baptist Preacher

avatar van nata48

nata48

Film net gezien.

Matige film.

verhaallijn is in de stijl van Stephen King, maar haalt King's niveau niet.

Echt spannend wordt het ook niet echt, maar al met al een leuke film voor de late avonduurtjes.

avatar van Anjin

Anjin

Leuke film hoor

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Begint spannend,daarna zakt het als een pudding in elkaar.Einde is helemaal verschrikkelijk

avatar van The_Game

The_Game

Aardig goeie film over (zoals al gemeld / te zien) duivelse krachten in een dorpje. Het acteer werk is goed, dan heb ik het vooral over Edward Furlong. De film begint als een drama en gaat daar verder de thriller kant op. Het einde is wat minder dan de rest, maar daarom zou ik deze film aan niemand afraden. Hij had alleen iets langer moeten zijn.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Geen kwade film.

Begint goed als mysterie-film, maar zwakt meer en meer af en verandert ook van genre. Het einde vind ik persoonlijk wel goed.

avatar van funkyduck

funkyduck

Wij vonden de film erg leuk.

Erg verrassend en spannend...

We wisten niet precies wat er zou gaan gebeuren al hadden we natuurlijk wel een idee.

Het enige stomme in de film vond ik de fietser die twee keer belde toen die achter de stoet auto's aan fietste.

avatar van Channa84

Channa84

De behandeling van het "jezus" persoon deed me denken aan The Green mile. En bizar hoe die jongen door z'n vader is behandeld. Ik geef de film een 2,5.

avatar van Robbertroos

Robbertroos

ok het verhaal lijkt op een Stephen King verhaal, maar dan heb je alle positieve punten wel gehad. Wat een slechte film is dit. Van acteren kan niet gesproken worden, spanning was er in de verste verte niet te vinden en het einde was weer is een groot cliché.

Bah bah en nog eens bah

0,5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Afgelopen nacht gekeken, maar ik vond er echt weinig aan.

Was totaal niet spannend, erg slecht geacteerd, en het verhaal was ook niet boeiend.

Het laatste half uur werd het ook nog eens nep, dus ik kon er niet veel mee.

Ze hebben er wel hun best op gedaan, en daarvoor nog een 1,5* (geen aanrader naar mijn mening)

avatar van aegron

aegron

Spartaan1986 schreef:

Verhaal lijkt verdacht veel op Needful Things van Stephen King.

Als ik me niet vergis is dit een verfilming van dit boek.

En nee dit is bepaald geen Stephen King, eerder het tegenovergestelde. Het is een "christelijke thriller" (vreselijke term, maar goed).

avatar van Robbertroos

Robbertroos

De vergelijking met Stephen King gaat niet om het feit dat het een christelijke thriller is. Maar meer om, dat er een dorpje in de ban raakt door een bovennatuurlijk heerschap die zich anders voordoet dan ie is. En dat het hele dorp daarvan in de ban raakt.

avatar van ERHA

ERHA

Redelijke thriller. Er is veel meer uit te halen...

Ook helaas voorspelbaar.

2.5 points...

avatar van Angel25

Angel25

klinkt mij meer naar storm of the century maar dan een korte versie.. maar ga hem zeker wel kijken dus ben benieuwd.

avatar van SARS

SARS

christelijke thriller? hmm.....wat voor de EO dan?

Ik vond deze film matig , omdat het voorspel was.
En naar mijn gevoel te eentonig.

SPOILER:

Ik wist gelijk al aan het begin dat Brandon (Justin) de vrouw van predikant Travis had vermoord. Dit bedoel ik dus met eentonig.

Zelf vond ik dat stukje dat de dierenarts en Travis het onleesbare krantenknipsel van Brandon on een CT scan kan laten scannen en dan nog de krantknipsel leesbaarder te maken.

Ik heb er een 2.0 erop gestemd.

avatar van han de barman

han de barman

Wij vonden de film erg leuk.

Erg verrassend en spannend...

avatar van Escobar

Escobar

Wij vonden het een goede film. zeker als je van dit soort films houd. je moet natuurlijk niet gaan kijken met super hoge verwachtingen want dat valt het tegen. Het is inderdaad een horror/ thriller ik kan geen keuze maken tussen die twee.

In iedergeval een aanrader.

*3.5

avatar van Escobar

Escobar

Oh ja ik vond ook dat met die vliegen gejat van de green mile.

avatar van me^4

me^4

gister gezien. ik vond het een leuke film een van de weinige films waar ze zich aan het boek houden. wel jammer dat perreti(schrijver) nu geen rol had.

ik hoop dat zijn volgende verfilming beter word dan de vorige 2

avatar van code9

code9

Vrij nauwkeurige verfilming van één van de bekendste boeken van de in (pinkster-)christelijke kringen zo populaire schrijver Frank Peretti.

De beste rol is ongetwijfel voor Edward Furlong, die een door demonen bezeten ‘profeet’ speelt. Onder het mom van het doen van wonderbaarlijke genezingen (die achteraf vals en tijdelijk blijken) neemt hij wraak op de bewoners van het stadje Antioch, die niet ingrepen toen hij als 12 jarig kind gruwelijk mishandeld werd door zijn vader, in die tijd een geziene dominee in de kleine gemeenschap.

Hoewel het verhaal zich redelijk ontwikkeld en gelukkig niet al te veel gebruik wordt gemaakt van christelijke cliché’s, is het einde van de film echt verschrikkelijk. Zelden zo’n monstrueus kille conclusie horen trekken: Martin Donovan, een na de moord op zijn vrouw van zijn geloof afgevallen dominee die door de bovennatuurlijke gebeurtenissen in het stadje zijn geloof weer terugkrijgt, haalt n.a.v. de dood van Furlong, die het leven liet na diens bevrijding van boze geesten, de bijbeltekst ‘houdt het voor enkel vreugde indien gij in velerlei verzoekingen valt’ aan. Een wel héél erg wrange en genadeloze tekst, toegepast op een ernstig getraumatiseerde jongeman die –notabene door een dominee!- als kind zeer zwaar mishandeld werd. De door veel christenen aangehaalde genade en compassie van God is hier bijzonder ver te zoeken.

The Visitation is een bovennatuurlijke thriller die ondanks het beperkte budget duidelijk met zorg en aandacht gemaakt is. Om die reden verdient de film 3,5*. Echter, het godgeklaagde walgeinde, waar totaal geen aandacht wordt besteed aan de tragiek achter de ‘profeet’ die duidelijk een slachtoffer is en de door de hele film irritant aanwezige vrome dominee het ‘voorbeeld’ voor allen blijkt te zijn (quel cynisme! bah!), komt op de slechts mogelijke beoordeling van 0,5*. Gemiddeld dus:

avatar van obuma

obuma

Zonde van de tijd. 2* voor de moeite.

Ik weet niet... net gekeken,, beetje dubbel gevoel over de film.

Ik had gedacht dat het een film met veel getallen en daar de betekenissen van was, snap je? Eigenlijk moet je hem zelf zien en dan oordelen. Wel is het goed dat je zelf gaat bedenken hoe het in elkaar zit.

Soms maken ze de verhaal lijn zo moeilijk, dat je maar aan neemt van wat er gezegd wordt .

een 3,2 sterren!

avatar van Piratefriend

Piratefriend

Ik heb de film gister met een vriend gezien maar ik vond hem niet zo geweldig, ik vond hem eerder raar en onlogisch

SPOILER:

wat ik nog steeds niet snap is, hoe konden die mensen nu ineens 'genezen' zijn? daar wordt helemaal geen uitleg over gegeven!

avatar van Jeewee

Jeewee

Het is een verhaal over geloof in God, en de verleiding van de duivel die zich in de vorm van mensen voordoet als Jezus. Niet alles wat in de film wordt weergegeven is natuurlijk realistisch, maar juist daarom krijg je een idee van alle bovennatuurlijke krachten die er in het spel zijn.

Bijna niemand vind deze film echt goed, omdat - ik denk - dat niemand deze film echt snapt. Veel mensen zeggen hier ook dat het op Stephen King lijkt. Dat is inderdaad wel een beetje zo, maar de bedoeling en de achterliggende gedachten zijn zó anders. Er liggen in deze film zoveel (verborgen) sterke statements en punten over religie, verleiding, het maken van goede keuzes...

Ik denk dat je als christen moet opgevoed zijn om deze film goed te snappen, want dit verhaal is natuurlijk volledig gebaseerd op de bijbel, met stukken fantasie daar aangeplakt.

Ik moet zeggen dat Edward Furlong ijzersterk speelt, en dat zonder hem de film een stuk slechter was geweest. Maar het regisseerwerk mag ook niet onbenoemd blijven vind ik, want het is machtig knap gedaan, alle effecten enzo. En het leuke is, is dat al die effecten niet zomaar erin zijn gegooid om de film cooler of spannender te maken; veel - hele korte - flashbacks enzo zijn juist bedoeld om je aan het eind van de film de clou te laten zien.

Een minpunt is dat het eind nogal standaard is en ook dat het nogal snel was afgelopen.

het is een aanrader voor degene die de christelijke achterliggende gedachten kan begrijpen, en een oog heeft voor een goed verhaal.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima onderhoudende thriller. Zat goed in elkaar en er werd prima in geacteerd.

Het is niet zo maar dit had zo een Stephen King verhaal kunnen zijn.

Aanrader.

avatar van Boeikens

Boeikens

Middelmatig.

Mistery/Thriller en bitter weinig horror.

Sfeervol maar weinig spannend.

Stephen King-achtig verhaal en goed geacteerd.

avatar van 606

Piratefriend schreef:

SPOILER:

Toevallig zei iemand (genezing is een illusie)