• 9.370.349 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robin Sheppard

Met onder meer: Sarah Lancashire, Timothy Spall, Amber Wollen

Plot Cherished

In november 1999 verloor Angela Cannings haar zoontje Matthew. Het was haar derde kind dat stierf voordat het twee jaar oud was. Volgens Britse medische deskundigen kon dat geen toeval zijn en Angela werd veroordeeld voor moord op twee van haar drie kinderen. Haar wereld stortte in, maar ze bleef ontkennen. Toch werd Angela Cannings in 2002 tot twee maal levenslang veroordeeld voor de vermeende moord op haar zoontjes.

avatar van nightbreed

nightbreed

Droevige en neerslachtige dramafilm met goed acteerwerk.

Verwacht geen glad script met allerlei vermakelijke zijweggetjes. De makers hebben zichtbaar zo weinig mogelijk fictie toegevoegd aan de film waardoor je een film krijgt die velen saai of niet boeiend zullen vinden. Het is het menselijke drama en de feiten die in het middelpunt staan. Ik kende het verhaal al en wist dus hoe het zou gaan aflopen, maar ik was zo benieuwd naar het menselijk drama achter het verhaal en ik vond dat ze dat op een respectvolle wijze hebben verfilmd.