• 9.376.802 stemmen

Alternatieve titel: Rhythm Romance

Geregisseerd door: George Archainbaud

Met onder meer: Bob Hope, Shirley Ross en Una Merkel

Plot Some Like It Hot

"Let this show put you in swing with spring!"

Nicky Nelson (Bob Hope) is een sjofele kermisklant die wacht en hoopt op zijn grote kans. Door de musicale talenten van zijn vriendin Lily Racquet (Shirley Ross) te exploiteren, probeert hij genoeg te verdienen om een grote theatershow op te kunnen zetten. De jacht naar geld stijgt Nicky naar zijn hoofd, waardoor hij zijn meisje verliest. Zal hij haar weer terug kunnen winnen?

Nicky Nelson

Lily Racquel

Flo Saunders

Gene Krupa

Stephen Hanratty

Sailor Burke / The Living Corpse

avatar van Dk2008

Dk2008

De film is later hertiteld als Rythm Romance om verwarring met Billy Wilder's film uit 1959 te voorkomen. Een film van Paramount met druktemaker Bob Hope(inderdaad Hopeloos). Ik vond er eigenlijk niet veel aan maar eigenlijk ook vooral gekeken vanwege Gene Krupa, een rebelse drummer en ongetwijfeld zullen in die tijd ook wel mensen zijn geweest die hoofdschuddend hebben gereageerd. Het komt zelfs even ter sprake in de film. Maar ja als het publiek het maar mooi vindt en dat zien we dan ook halverwege. De film wordt dan ook wel beter en duurt maar een uur, dus ach.

Romantische komedie van Hope samen met Shirley Ross, die vaker hebben samengewerkt zowel op plaat als in film. Hope als Nicky Nelson ruikt zijn kans met Gene Krupa maar raakt zowel zijn vriendin als orkest kwijt als die nog een betere kans krijgen in danstent Paradise.

Titelnummer al meteen aan het begin. Later Hope en Ross The lady's in love with you. Halverwege een swingnummer van Krupa en meteen erachteraan zingt Ross Some like it hot. Aan het einde nog een keer The lady's in love with you.

(Hope slaat uit boosheid hier wat platen aan diggelen. Nu kan ik er hard om lachen maar vroeger toen ik die breekbare platen ook had vond ik dat maar nare scènes en zie dat best vaak in die oude films gebeuren. Maar in Young man with a horn toch nog steeds het ergste. Krupa en bandleden spelen zelf ook nog een rolletje en komen tussendoor met meerdere muzieknummers. Later nog een hot drum-nummer) 3.0