• 9.371.113 stemmen

Geregisseerd door: Basil Dearden

Met onder meer: Jack Warner, Jimmy Hanley en Dirk Bogarde

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Blue Lamp

"Sheds just enough light for MURDER"

We volgen de dagelijkse activiteiten van twee Londense politieagenten, veteraan George Dixon en nieuwkomer Andy Mitchell. Ondertussen plannen twee lokale gangsters, Tom Riley en Spud, een serie overvallen met Toms vriendin Diana als inside medewerkster. Maar bij de tweede overval gaat het fout als Tom agent Dixon neerschiet. Dit resulteert in een klopjacht door de hele stad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

PC George Dixon

PC Andy Mitchell

Police Sgt. Roberts

Inspector Cherry

Diana Lewis

PC Campbell

avatar van scorsese

Uitstekende film over een jonge agent die moet samenwerken met een agent die bijna met pensioen gaat. Een onderhoudende politie/misdaad-film waarbij de werkzaamheden van de politie destijds realistisch overkomen. De finale bestaat uit een uitstekende achtervolging met goed locatiewerk. Een kleine 4.0 sterren.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Dirk Bogarde en Patric Noonan zijn twee criminelen die na een fatale schietpartij op de vlucht slaan.

Een klopjacht volgt.

Spannende politie film

Een van Dirk Bogarde’s eerste films. Hij zou een grote ster worden.

Met zijn tegenspeler,Patric Doonan Ging het veel minder goed ; Hij pleegde in 1958 zelfmoord.

avatar van wihu61

wihu61

Leuk om eens gezien te hebben, maar dat Engelse werk haalt het toch nooit bij gelijksoortige Amerikaanse producties vind ik.

avatar van TerryA

TerryA

Jack Warner speelde PC George Dixon, die dan de hoofdrol zou krijgen in de series Dixon of Dock Green, dat erg populair was in de jaren 60. In deze film zien we ook Dirk Bogarde, en ook Bernard Lee (later bekend als M in de James Bond films).

Dixon of Dock Green - Wikipedia - en.wikipedia.org