• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Gunnar Vikene

Met onder meer: Kristoffer Joner, Maria Bonnevie en Kim Bodnia

Gesproken taal: Noors

Plot Himmelfall

Himmelfall speelt zich af rond kerst in en buiten een privé kliniek voor sociaal gestoorden: Hoofdpersoon Reidar (Kristoffer Joner) blijft maar een bal gooien tegen de muur in afwachting tot deze ooit eens in de muur zal verdwijnen. Hiervoor heeft Reidar zo zijn eigen theorieën. Verder is er Juni (Maria Bonnevie), een meisje met eigenaardige zelfmoordneigingen. Ook heeft ze een fobie voor mensen die binnen een straal van een meter bij haar in de buurt staan waarna ze deze gelijk een klap verkoopt. Beiden hebben één ding gemeen, zo snel mogelijk proberen normaal te worden en weg te gaan uit de kliniek.

avatar van stinissen

Aparte kerst tragedie met absurde karakters die toch zorgden dat ik mijn aandacht op deze vreemde film kon focussen .

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

Ik vond het ook maar een vreemde film, alleen het kon mij dan weer niet pakken, veel drama, maar ook vrij chaotisch

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Bezonder zwarte humor, die ik wel kon waarderen. Heerlijk absurd. Een meisje dat zelfmoord probeert te plegen vanaf de eerste verdieping, een oude vrouw die met haar dode hond aan de lijn door de stad loopt, vrouw die blij is dat wanneer haar tankstation is overvallen - waarvoor ze alleen een brandverzekering heeft - helemaal afbrand door een ingeslagen vuurpijl. En nog kerstsfeer ook!

avatar van Robi

Robi

Een kerstverhaal rond een aantal mensen in een psychiatrische inrichting en daarom heen. Je leert in die paar dagen rond de kerst wel enigszins de personages kennen, maar verder gebeurt er niet zo veel en is er ook nauwelijks een verhaal. Maar de film kijkt wel aangenaam weg en is dus zeker de moeite waard, al is het ook geen hoogvlieger.