• 9.369.455 stemmen

Alternatieve titels: 2 Cries in the Night / Cries in the Night

Geregisseerd door: William Fruet

Met onder meer: Kay Hawtrey, Lesleh Donaldson en Barry Morse

Plot Funeral Home

"They were warned, they were all warned... "Don't go down to the cellar!""

Een jonge vrouw arriveert bij het huis van haar oma. Het huis was voorheen een begraafplaats en zij probeert er nu een 'bed and breakfast' van te maken. Nadat ze dit opent beginnen haar gasten te verdwijnen en duiken ze dood op...

brucecampbell

Lijkt me wel een interessante film van William Fruet, de regisseur van Death Weekend.

avatar van Vascago

Vascago

Thx brucecampbell. Sinds ik jou aan het stalken ben heb ik al een boel interessante films opgeschreven op mijn lijstje

brucecampbell

Mijn kettingzaag ligt al klaar mocht je te dicht in mijn buurt komen!

avatar van Vascago

Vascago

brucecampbell schreef:

Mijn kettingzaag ligt al klaar mocht je te dicht in mijn buurt komen!

hehe mooi.

brucecampbell

Vrij teleurstellende horror die totaal niet eng of spannend is. Het enige positieve hieraan is de grootmoeder die enorm creepy is, vooral op het einde. Voor de rest heeft deze film enorm weinig te bieden. Van dezelfde regisseur van Death Weekend had ik toch iets meer verwacht. Ik vind het dus wel vreemd dat deze nog zo'n relatief hoge score heeft hier.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Maude Chalmers gaat logeren bij haar grootmoeder. Haar grootvader was begrafenisondernemer maar verdween onder mysterieuze omstandigheden, samen met een dame waarmee hij een relatie zou gehad hebben. Haar sinistere grootmoeder heeft van het huis een hotelletje gemaakt. Maar blijkbaar heeft het gebouw geheimen te verbergen. Maude hoort vreemde geluiden in de kelder en merkt op dat haar oma daar tegen iemand spreekt. Ze verbiedt evenwel Maude naar de kelder te gaan. Steeds meer gasten van het hotel raken vermist.
William Fruet werkt aan een zorgvuldige opbouw van een lugubere sfeerschepping. Voor een slasher komt er relatief weinig bloed aan te pas, zijn film is meer een mix van thriller, mystery en drama. Een beetje geïnspireerd op "Psycho" van Hitchcock. De ontknoping vond ik effectief. Niet zo schokkend als "Death Weekend", maar niettenmin een geslaagde prent.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Matige horrorfilm die zoals hierboven al gezegd word op een aantal punten opvallend veel weg heeft van Hitchcock's Psycho.

De film komt echter nergens in de buurt van het niveau van Psycho. Funeral Home is een saaie, sfeerloze horrorfilm met maar een klein beetje horror en vooral een hoop onzinnige dialogen. Het verhaal slaat nergens op, er wordt slecht geacteerd, en ook het einde is de moeite niet waard.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Afgeleid van Psych? Men heeft gewoon het verhaal in een ander jasje gegoten, maar het is in feite precies hetzelfde verhaal.

Afijn, de acteerprestaties zijn van wat wisselende kwaliteit. Zo vond ik het oude hulpje van de opa en de twee zindelijke toeristen echt tenenkrommend slecht. Daar staat dan weer tegenover dat het meisje dat de hoofdrol speelt het wel aardig doet en dat haar oma nog best griezelig over kan komen.

Hier en daar zijn er ook nog wat sfeervolle sets, zoals de stoffige kelder en de oude opbaringskamer.

Wanneer je als kijker het verhaal al kent komt de film helaas nergens onverwachts of origineel uit de hoek.

Liefhebbers kunnen het beter bij het origineel houden. Misschien enkel de moeite voor de completisten onder ons, maar de rest kan deze film gerust laten voor wat het is.