• 8.896.474 stemmen

Releasedatum: 14 augustus 1975

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Brannigan

"Big Jim Brannigan takes on London - Chicago Style !"

Jim Brannigan (John Wayne) is een politieofficier uit Chicago, gewelddadig en onafhankelijk, die een speciale opdracht krijgt. Hij moet een afperser terug zien te vinden die aan de vooravond van zijn arrestatie het land is uitgevlucht naar Engeland. Tijdens zijn veelbewogen verblijf in Londen zal Wayne betrokken raken bij een vreemde kidnapping. Hij wordt eveneens door een huurmoordenaar achtervolgd, maar kan aan verschillende aanslagen op zijn leven ontkomen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Capt. Moretti

Charlie-the-Handle

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Een spectaculaire aktiefilm. Een van de laatste rollen van John Wayne voordat hij stierf aan kanker.

avatar van FisherKing

FisherKing

The Shootist was John Wayne's laatste. Dit is een onderhoudende film. De WesternHeld in London.

avatar van Lukic

Lukic

Aardige film maar niet meer dan dat. Er zitten geen echte fouten ofzo in maar voor deze tijd is de film te gewoontjes. Van het laatste half uur zijn de eerste 20 minuten het beste. Van de achtervolging totdat het zendertje op de grond donderd uit de geldkoffer.

Al met al 2 a 2,5 ster. Voor de aardigheid maak ik er maar 2,5 van. Oh ja, wel leuk dat het zich in London afspeelt i.p.v. in Chicago ofzo waar de film begint.

avatar van Pacino88

Pacino88

Voor de fans wel heel vermakelijk om Wayne te zien in London.Verhaal is wel aardig en een goeie cast.Voor de prijs van 4,99 pounds zeker de moeite waard.

avatar van MovieFreakk

MovieFreakk

Baggerfilm zoals alle films van John Wayne bagger zijn

avatar van Quentin

Quentin

Stukken leuker dan verwacht, lekker vlot verteld door Hickox met een charismatische Wayne, begeleidt door fijne deuntjes van Frontiere. Prima recht voor z'n raap actiefilm in het London van de jaren '70.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

kappeuter schreef:

5,8 op imdb. Heel verschil met hier.

Hier zou dat 6,0 zijn. Zo groot vind ik dat verschil niet.

Maar het is weer een heerlijke John Wayne film.

Deze man heeft alleen maar goeie films gemaakt. Van de eerste tot de laatste.

avatar van scorsese

Aardige actiefilm waarin een amerikaanse inspecteur naar Londen afreist ivm de uitlevering van een crimineel. Uitstekend locatiewerk waarbij je veel van de stad te zien krijgt. Hier en daar wat te lang, maar er zijn ook genoeg leuke momenten zoals de auto-achtervolging, het gevecht in de pub en ook het einde is redelijk spannend. Verder ook leuk om John Wayne eens in een andere setting te zien.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ace Hanlon schreef:

Hier zou dat 6,0 zijn. Zo groot vind ik dat verschil niet.

Maar het is weer een heerlijke John Wayne film.

Deze man heeft alleen maar goeie films gemaakt. Van de eerste tot de laatste.

Zijn bericht komt uit 2002.

avatar van Wembleyfever

Wembleyfever

Aangeschaft op DVD en recent even gekeken. Ik wil voorop stellen dat ik hou van films die zich in Londen afspelen, maar ondanks dat vond ik deze film toch een beetje tegenvallen. Veel John Wayne en te weinig Attenborough en mooie plaatjes van Londen. Geeson was mooi om te zien, maar kwam te weinig aan bod voor iemand die de vrouwelijke hoofdrol vertolkt. Gewoon een keer kijken deze film, maar één keer is wel genoeg.

avatar van kathmandu

kathmandu

MovieFreakk schreef:

Baggerfilm zoals alle films van John Wayne bagger zijn

Over smaak valt te twisten, maar mensen die zulke uitspraken doen zijn zeker bagger!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Tot en met 1 augustus 2012 gratis te bekijken via MGM On Demand.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Detective LT. Brannigan is in London ... God save the Queen!'' ... '' !!!

Fantastische Actie- klassieker met John Wayne !!! Geweldige klassieker met John Wayne ! Dit was zijn 3de laatste film voor zijn overlijden, hierna kwamen nog "Rooster Cogburn" & "The Shootist" ! Hij overleed op 11 Juni1979 ! Fantastische Actiefilm met heel wat legendarische scènes, geweldige wagens en locaties ! De auto achtervolging vond ik heerlijk ... ! John Wayne is absoluut van kinds af aan één van mijn absolute actie-helden ! Ik heb dan ook al zijn films gezien .... , ik zal John Wayne regelmatig terug in de heropfrissing trommel doen belanden ! Opmerkelijk dat op Wikipedia heel wat gegevens ontbreken en dat de filmografie zeer beperkt is !

avatar van Roodkapje 1964

Roodkapje 1964

John Wayne vond ik in deze film slecht.

Het was en het zal altijd zo wezen: John Wayne is een cowboy of een sherrif in westerns.

Het had veel leuker kunnen wezen, John Wayne als cowboy met zijn paard in Londen.

Verder vond ik Scotland Yard belachelijk gemaakt!

De special effects hadden ook beter gekund, zeker ook voor 1975.

avatar van JanLo

JanLo