• 9.372.683 stemmen

Oorsprong: Ierland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Bradley

Met onder meer: David Leon, Samantha Mumba en Denis Conway

Plot Boy Eats Girl

"This zombie loves his girlfriend for her brains."

Nathan is van plan zijn liefde te verklaren aan een goede vriendin, maar wanneer hij haar betrapt met een klasgenoot blijft hij achter met een gebroken hart. In een dronken, depressieve bui pleegt hij per ongeluk zelfmoord. Zijn moeder besluit hem terug tot leven te brengen met zwarte magie. Er gaat echter iets grondig fout en eenmaal teruggekomen blijkt dat haar zoon zijn vriendin nog steeds om op te eten vindt.

avatar van koolwijk

koolwijk

Ierse poging tot een shuan of the dead achtige film. Helaas met net zo veel rake als gemiste grappen. Tevens onder het gemiddelde qua camera en acteer prestaties. Aan het einde zit het gelukkig nog wel goed met de gore.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Samantha Mumba is toch die zangers die eendagsvlieg.

avatar van Pedor

Pedor

Verhaal ligt er voor de hand,

met aan het eind wat horrorachtige beelden.

Hier en daar zit er ook nog humor in de film.

avatar van SSeagal

SSeagal

Matig filmpje, lang niet zo grappig als Shaun of the Dead en lang niet zo spannend als Dawn of the Dead. Blijft over een film die over de gehele lijn vrij matig is. Hier en daar leuke vondsten en een klein beetje humor en soms zelfs best spannend. Was wel geinig voor een keer, geen herkijker. **1/2

avatar van Emieltjuh78

Emieltjuh78

Ik vond er niet veel aan...

zo voorspel baar

avatar van Nieke

Nieke

Tienerhorror zoals er al veel zijn geweest.

Toch niet zo slecht voor een gemiddelde 2*.

Van mij krijgt ie net voldoende, omdat er net genoeg evenwicht in de film zit om hem niet te laten overslaan. Echt iets voor je zusje van 15

avatar van zjandannybob

zjandannybob

ik heb me met deze film helemaal kapot gelachen.

er is niet echt gelet op de effecten. maar toch gewoon leuke horror/komedie niet kijken als je hier niet van houdt je moet er gewoon de lol van inzien. lichaamsdelen die wat in het rond vliegen enzo.

leuke film voor te kijken als je met je maten een avondje gaat zuipen ofzo.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

superleuk gemaakt. Echt fantastisch. Door de humor en het geweldige accent kijk je over de overdreven gore en slechte special effects heen. Een 5

avatar van Miss W

Miss W

Hooguit grappig, maar waar was de horror?

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

de beschrijving klopt niet met de daadwerkelijke film.

die hier op moviemeter staat iig, hij verklaart de liefde niet aan zijn vriendin, dus dat klopt al niet.

Maar ik vond het een erg grappig verhaal!

leuke film! 3 *

avatar van wimaroca

wimaroca

Don_Mat schreef:

dus voor jou is dit een van de beste films die je ziet???

dit kan toch niet waar zijn!!

avatar van Boeikens

Boeikens

Middelmatig.

Minder goed geacteerd en zwakke special effects maar de humor en de gore kunnen het aanvankelijk melig en saai verhaal uiteindelijk toch nog gedeeltelijk redden.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Apart maar niet goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Halve ster verhoging voor deze ondergewaardeerde film. Het was een leuk weerzien met deze foute film.

OK het acteerwerk is niet best en de effecten doen wat cheesy aan, maar wat een vermaak bied deze film. Vanaf het eerste moment is al duidelijk dat je dit niet te serieus moet nemen. En dat doet deze film al helemaal niet. De Cliché tieners met cliché problemen brengen al direct een aantal humoristische momenten met zich mee. Vooral de vrienden van Nathan zijn erg leuk. Ook Nathan zelf is gewoon een leuk personage, al is hij wel wat minder dan zijn sidekicks. Verder een aparte setting voor deze film. Je kunt de film vergelijken met Shaun of the Dead maar dan net even iets anders. De humor is af en toe net niet geslaagd, maar er blijven genoeg momenten over waarbij je best kunt lachen. De effecten zien er wat goedkoop uit maar passen helemaal binnen de sfeer van de film. Die scène met die Tracktor .

Niet heel goed maar zeker ook niet zo slecht als het gemiddelde doet vermoeden. Top vermaak.

3.5* voor de Ierse zombies.

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Slecht camerawerk, slecht acteerwerk, heel vaag verhaaltje en komt totaal afgeraffeld over. Tel daarbij op dat alle schrikeffecten het effect niet bereikt hebben en dat de film simpelweg niet kan boeien en je hebt een slechte film.

Ondanks dat de film overduidelijk niet serieus genomen moet worden, is de vergelijking met een meesterlijke film als Shaun Of The Dead een complete belediging voor de laatstgenoemde.

De reden waarom hij nog een 1,5 ster van me krijgt, is omdat de twee vrienden nog wel enigszins grappig waren, samen met bijvoorbeeld de leraar, plus is hij nog lang niet zo slecht als het ultieme drama Zombie Nation

Afrader!

avatar van Vascago

Vascago

Te vaak niet grappig of niet grappig genoeg. Maar gelukkig soms ook wel. Aan het eind ook nog wat gore en een knipoog naar Braindead. De sfeer is redelijk en de soundtrack best goed. Al met al een middelmatig filmpje.

avatar van TimZor

TimZor

DVD-T schreef:

3.5* voor de Ierse zombies.

Hier sluit ik me volledig bij aan. Verstand op 0 lekker kijken en je heb top vermaak in het genre horror/komedie

avatar van melvddonk

melvddonk

Spartaan1986 schreef:

Samantha Mumba is toch die zangers die eendagsvlieg.

Volgens mij wel. Met die hele zware stem geloof ik.

avatar van ags50

ags50

Volgens mij geen horror maar puur komedie, zeker de wijze waarop Jessica met die machine omgaat - heerlijk gewoon!

Voor mij was Nathan (David Leon) toch wel het meest "smakelijke hapje".

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Aardige komedie met heel veel bloed.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

leuk

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Degelijke zomcom die duidelijk met het succes van Shaun of the Dead (2*) probeerde mee te liften. Net als Shaun of the Dead is ook deze poging niet grappig, maar weet Boy Eats Girl gelukkig nog wel een gore kers op de taart te pleuren (zoals andere UK zomcom Doghouse (2009) dat ook deed). Uitermate geschikt als tussendoortje / filler voor de zombieliefhebbers.

avatar van Borderline

Borderline

Matig, het duurt best lang voordat er wat gebeurt, en ik heb een probleem met rennende zombies, hoogtepunt was Jesssica op de landbouwmachine wat voor flink wat gore zorgde

avatar van Shadowed

Shadowed

Amateuristische en lelijke film met soms aardige, praktische effecten. Dit soort goedkope werkjes pakken vaak slechter uit, dus dat kan regisseur Bradley in ieder geval alvast meenemen. Daarnaast is er ook daadwerkelijk een concept te vinden dan uitgewerkt kan worden, alleen kan Bradley het gebrek aan originaliteit van datzelfde concept nauwelijks compenseren. Boy Eats Girl is daarom vaak een saaie, veilige horrorkomedie met wel wat om mee te werken, maar dat nooit echt sterk naar voren regisseert. Humor vond ik bovendien maar aan de flauwe kant. Niet dat het rammelt als het op acteerwerk aankomt, maar niet iedereen is geschikt voor zijn of haar rol en daardoor raakt een film als deze veel te snel in de vergetelheid.